LNA: Σκότωσε αρχιτρομοκράτη τζιχαντιστή που αναζητούνταν από το 2012

LNA: Σκότωσε αρχιτρομοκράτη τζιχαντιστή που αναζητούνταν από το 2012
LNA: Σκότωσε αρχιτρομοκράτη τζιχαντιστή που αναζητούνταν από το 2012


19/03/2020 – 10:17

Έναν από τους πιο σκληροπυρηνικούς τζιχαντιστές που πολεμούσαν στην Τρίπολη στο πλευρό του GNA που ηγείται ο Φάγεζ αλ Σάρατζ και βρίσκονταν εκεί με τις ευλογίες του Ταγίπ Ερντογάν και της Τουρκίας εξουδετέρωσε ο LNA του Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Πρόκειται για τον Ζιάντ Μπαλαάμ που είχε μπει στο κάδρο των πλέον καταζητούμενων τρομοκρατών από το 2012 όταν είχε ταυτοποιηθεί μεταξύ των έξι τζιχαντιστών που ηγήθηκαν στην επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βεγγάζη.

Ο Ζιάντ Μπαλαάμ ήταν από τους βασικούς ηγέτες των τζιχαντιστών μισθοφόρων που υποστήριζε η Τουρκία στη Λιβύη και ηγέτης του συμβουλίου σούρα της Βεγγάζης και της εταιρείας Μαλίκ.

Confirmation of the death of the terrorist ZIAD Balam after being transported to Istanbul.
Another name added to the #LNA terrorist termination list. https://t.co/Pm9mLTkEvZ

— M.LNA (@LNA2019M) March 18, 2020

Μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη

Τραυματίστηκε σοβαρά σε στοχευμένη επίθεση του LNA στη νότια Τρίπολη το πρωί της Τετάρτης 18/3. Ο Μπαλαάμ μεταφέρθηκε άμεσα για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης και αργά απόψε εξέπνευσε σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του LNA.

#LNA forces have managed to terminally injure wanted #Terrorist fighting for the #GNA in Ain Zara #Tripoli ZIAD Balam, member of the shura council of mujahedin #Benghazi & #Alqeada.#Libya #BenghaziAintGoingAway pic.twitter.com/SrrL37zy0z

— M.LNA (@LNA2019M) March 18, 2020

Νεκροί και οι έξι τρομοκράτες

Μάλιστα ο LNA παρουσιάζει και τη λίστα με τους έξι τρομοκράτες που είχαν ταυτοποιηθεί στην επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ το 2012 και πλέον είναι όλοι τους νεκροί. Επίσης σε άλλη ανάρτηση γίνονται σχόλια για την διακομιδή και την περίθαλψη του σκληροπυρηνικού τζιχαντιστή σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

Η επίθεση και οι «13 ώρες»

Να σημειωθεί πως η επίσης των τζιχαντιστών στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βεγγάζη το 2012 ενέπνευσε τους δημιουργούς της κινηματογραφικής ταινίας «13 Ώρες: Οι Μυστικοί Στρατιώτες της Βεγγάζης». Η ταινία παρουσιάζει την απελπισμένη προσπάθεια έξι βετεράνων στρατιωτικών να υπερασπιστούν τον Αμερικανό πρέσβη και το προσωπικό του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη.

Η υπόθεση έχει να κάνει με την επίθεση ισλαμιστών στο προξενείο το 2012. Από την επίθεση σκοτώθηκαν ο πρέσβης Τζον Στίβενς και ο προϊστάμενος Πληροφοριών Σον Σμιθ.

Accounts close to the so-called “Shura Council #Benghazi” talk about the #terrorist Ziad Balaam, the leader of the so-called “Malik company”, was seriously wounded in southern #Tripoli and another is talking about his death. By the hands of the Libya National Army #LNA pic.twitter.com/sXh0qcE7Wz

— M.LNA (@LNA2019M) March 18, 2020

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...