Lockdown: Στο «κόκκινο» από σήμερα Χαλκιδική, Λασίθι και Ζάκυνθος – Όλα τα μέτρα

Lockdown: Στο «κόκκινο» από σήμερα Χαλκιδική, Λασίθι και Ζάκυνθος – Όλα τα μέτρα
Lockdown: Στο «κόκκινο» από σήμερα Χαλκιδική, Λασίθι και Ζάκυνθος - Όλα τα μέτρα

Στο «κόκκινο» μπαίνει από σήμερα η Χαλκιδική, το Λασίθι και η Ζάκυνθος μετά την ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με αποτέλεσμα να τεθούν σε πιο αυστηρό lockdown.

Στην Χαλκιδική τα πράγματα δείχνουν να είναι σοβαρά το τελευταίο διάστημα και οι δήμαρχοι Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά και Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, ανέφεραν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα και σε «ανοιχτή» επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, ενώ παράλληλα απευθύνουν έκκληση στους δημότες τους να τηρούν τα μέτρα προστασίας για την πανδημία.

«Στην Κασσάνδρα η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη. Δυστυχώς, επιβεβαιωμένα κρούσματα, ασυμπτωματικά και όχι μόνο, εντοπίζονται σχεδόν σε όλα τα δημοτικά μας διαμερίσματα. Απευθύνω σε όλους έκκληση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να μη συνωστίζονται, να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας, να απευθύνονται στο Κέντρο Υγείας σε περίπτωση του παραμικρού συμπτώματος ή ενοχλήματος» δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά- Δημητροπούλου.

Όπως επισημαίνει, ήδη όλες αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής και τον ΕΟΔΥ και ενημερώνεται για την πορεία των κρουσμάτων, η οποία δυστυχώς είναι αυξητική αλλά και για την κατάσταση της υγείας των ασθενών από την Κασσάνδρα που νοσηλεύονται.

«Από χθες το απόγευμα είμαστε σε επίπεδο Β και από την ενημέρωση που έχουμε, ο δήμος Νέας Προποντίδας δείχνει ότι το επιδημιολογικό φορτίο του είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο» δηλώνει ο Μανώλης Καρράς, δήμαρχος της Νέας Προποντίδας.

Στο «κόκκινο» και το Λασίθι

Στο Επίπεδο Β’/Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, τέθηκε και η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και οι περιορισμοί που προβλέπονται, ισχύουν από τις έξι το πρωί. Η εξέλιξη αυτή, προέκυψε λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες στον Αγιο Νικόλαο, όπου μέσα σε δέκα ημέρες εντοπίστηκαν 56 συνολικά κρούσματα. Τριάντα από αυτά, ήταν το τελευταίο τετραήμερο και τα 25 σχετίζονταν με τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε παιδικό σταθμό του Δήμου. Μάλιστα σε 20 από τα 25 κρούσματα διενεργείται έλεγχος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιο από αυτά αφορά μεταλλαγμένο ιό.

Ζάκυνθος: Στο «κόκκινο» με 28 ενεργά κρούσματα

Και το νησί της Ζακύνθου μπαίνει τη λίστα των περιοχών που τίθενται σε αυστηρό lockdown. Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, η Ζάκυνθος μετρούσε 28 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού, από τα οποία τα πέντε νοσηλεύονται στην κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, μια μητέρα μαζί με τον νεογέννητο βρέφος της, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείου του Ρίου, ενώ τα υπόλοιπα ενεργά κρούσματα βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα. Από την αρχή του χρόνου, έχουν καταγραφεί στη Ζάκυνθο συνολικά 36 κρούσματα και ιχνηλατηθεί όλες οι επαφές τους.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ζάκυνθο, ήρθε εντελώς ξαφνικά στο νησί, καθώς για εβδομάδες δεν βρισκόταν στους χάρτες κρουσμάτων που δημοσιεύει καθημερινά ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού που διαγνώστηκαν στο νησί, είχαν ταξιδέψει πρόσφατα εκτός νησιού ή είχαν έρθει σε επαφή με άτομα που είχαν κάνει ταξίδι και γύρισαν πίσω. Στην συνέχεια τα κρούσματα φαίνεται να μετέδωσαν το ιό σε συγγενείς τους και σε άτομα όπου είχαν καθημερινή επαφή.

Lockdown: Τα μέτρα για τις Περιφέρειες που βρίσκονται στο επίπεδο Β

– Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές αυτές ισχύει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, πλην της Αττικής, που λόγω μητροπολιτικότητας, αυξημένου πληθυσμού και του δικτύου μαζικών μεταφορών, η απαγόρευση ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

– Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλεκπαίδευση).

– Στους χώρους λατρείας επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση Λειτουργιών.

– Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με τη μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).

– Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

– 24ωρος περιορισμός κυκλοφορίας με χρήση SMS στο 13033 μόνο για έξι (6) λόγους.

– Εργασία με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό (εκ περιτροπής, τηλεργασία) σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

– Τηλε-εκπαίδευση σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

– Ανοιχτά τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες.

– Λειτουργία Ανώτατων Δικαστηρίων και Ειδικών Δικαστηρίων.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...