Mακρόν: Στρατηγική δεκαετίας χρειάζεται η Eυρώπη

Mακρόν: Στρατηγική δεκαετίας χρειάζεται η Eυρώπη

Την ανάγκη σχεδιασμού μιας στρατηγικής για την πορεία της Ευρώπης την επόμενη δεκαετία επεσήμανε από το Νταβός ο Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Πρόεδρος της Γαλλίας ίλησε για κρίση του καπιταλισμού και της παγκοσμιοποίησης. Εκκληση σε ΗΠΑ και Κίνα για ένα δίκαιο φορολογικό καθεστώς.

Η Ευρώπη πρέπει να σχεδιάσει φέτος μια δεκαετή στρατηγική, δήλωσε από το Νταβός ο Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας πως η παγκοσμιοποίηση διέρχεται μια μεγάλη κρίση.

«Ας μην είμαστε αφελείς, η παγκοσμιοποίηση διέρχεται μια πολύ μεγάλη κρίση και η πρόκληση αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά από τα κράτη και την κοινωνία των πολιτών ώστε να βρεθούν και να εφαρμοστούν παγκόσμιες λύσεις» επισήμανε.
«Ήθελα να έρθω εδώ στο Νταβός για να απευθύνω μια έκκληση για δράση. Η Γαλλία επηρεάστηκε από διαρθρωτικές αλλαγές και από αυτήν την σχέση με την παγκοσμιοποίηση» πρόσθεσε.

Ο κ. Μακρόν έκανε λόγο και για μια κρίση του καπιταλισμού, τονίζοντας πως τα αγαθά δεν μοιράζονται με δίκαιο τρόπο.
Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι όσοι στην Ευρώπη δεν θέλουν να προχωρήσουν προς τα μπρος δεν πρέπει να εμποδίζουν αυτούς που είναι πιο φιλόδοξοι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο κ. Μακρόν υποστήριξε πως «μια κούρσα προς τα κάτω» στους φόρους δεν μπορεί να είναι η σωστή απάντηση στην παγκοσμιοποίηση. Ο ίδιος κάλεσε την Κίνα και τις ΗΠΑ να συμμετέχουν στις παγκόσμιες προσπάθειες για την δημιουργία ενός δίκαιου φορολογικού καθεστώτος.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/318792-Makron-Strategike-dekaetias-chreiazetai-e-Eyrope ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...