Mαρία Ζιαμπάρα:Η βαριά ευθύνη του δημοτικού συμβούλου και η ευθύνη της κοινωνίας

Για την εξέλιξη που είχε η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας αναφορικά με το θέμα της Ανάπλασης που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης,παίρνε θέση στο θέμα,η πρώην δημοτική σύμβουλος,επί σειρά αντιδήμαρχος και στέλεχος της Α.Δ.Κ.Ν.Μαρία Ζιαμπάρα.

Συγκεριμένα γράφει:

Όταν εκλέγεσαι δημοτικός σύμβουλος αναλαμβάνεις ευθύνες είτε από τη θέση της διοίκησης είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης. Διαφορετικοί ρόλοι με εξίσου βαριά ευθύνη από όποια θέση κι αν εκπροσωπείς την κοινωνία. Βαρύ λοιπόν το βάρος που επωμίστηκαν οι επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων που αποχώρησαν από το δημοτικό συμβούλιο στη συζήτηση για την Ανάπλαση.

Μια απόφαση που απορρέει από την βαριά ευθύνη που έχει κάθε δημοτικός σύμβουλος να προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον. Δεν είναι δυνατό ένας δημοτικός σύμβουλος να νομιμοποιεί με την παρουσία του και με το λόγο του μια διαδικασία που στερείται στοιχειωδών προϋποθέσεων. Αφού λοιπόν εξάντλησαν κάθε προσπάθεια για αναβολή της συζητήσης προκειμένου να γίνει με τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος, η αποχώρηση ήταν το μοναδικό όλπο που διέθεταν, για να προστατέψουν το θεσμό που εκπροσωπούν και να εκφράσουν την πλήρη αντίθεσή τους σε προειλημμένες αποφάσεις που εντέχνως καλύπτονταν εδώ και πάρα πολύ καιρό από το δήμαρχο και την παρούσα δημοτική αρχή.

Ακόμα πιο Βαριά όμως η ευθύνη των 13 συμβούλων, τόσο των εκλεγμένων με την παράταξη του δημάρχου όσο και αυτών που τον στηρίζουν. Με την ψήφο τους οι 13 (από το σύνολο των 27 δημοτικών συμβούλων) καταδικάζουν την πόλη να πίνει νερό από αμιαντοσωλήνες και να αφήνουν τα λύματα να μολύνουν το φυσικό περιβάλλον.

Την ίδια στιγμή οι ίδιοι διατυμπανίζουν και προβάλλουν το «αναπτυξιακό τους όραμα» για την πόλη κι όλο το δήμο.

Και κάπου εδώ μπαίνει και η ευθύνη της κοινωνίας για το ποιους και με ποια κριτήρια επιλέγει για να αποφασίζουν για το παρόν και το μέλλον της.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Διαχρονικά έχει ευθύνη η κοινωνία , για όλες τις πολιτικές παρατάξεις , οι οποίες υπόσχονται αλλά δεν πράττουν τίποτε , εμφανίζονται ως σωτήρες της πόλης και όταν κάθονται στην καρέκλα της εξουσίας μεταλλάσσονται σε εχθρούς της κοινωνίας και της πόλης .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...