Mπράβο του – Eκοψε ο Αλέξης τους υπουργούς από τα πρωινάδικα

Mπράβο του - Eκοψε ο Αλέξης τους υπουργούς από τα πρωινάδικα

To είχε ζητήσει προχθές η εφημερίδα μας με κύριο άρθρο της

Τους ειπε να καθονται στα γραφεια τους και να δουλευουν και τους

προειδοποιησε οτι θα κριθουν ολοι για την αποδοση τους σε 6 μηνες

«Nα μην ξαναπατησουν το πόδι τους στα πρωινάδικα οι υπουργοί, γιατί προκαλούν το λαό και ο κόσμος διερωτάται: Καλά αυτοί οι άνθρωποι άλλη δουλειά δεν έχουν και πώς θα μας… σώσουν;».

Aυτός ήταν ο τίτλος του κύριου άρθρου της εφημερίδας μας. Και το κείμενο συνέχιζε:

«ΔΕΝ πρόλαβαν καλά – καλά να ορκιστούν οι νέοι υπουργοί και χθες πρωί – πρωί, είδαμε 1-2 υπουργούς να έχουν πιάσει… στασίδι στα κανάλια!!

ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ γράψει επανειλημμένως ότι όταν οι πολίτες αντιμετωπίζουν ένα σωρό προβλήματα, δεν θα πρέπει να ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ από την παρουσία υπουργών στα… πρωινάδικα, τα οποία παρακολουθούν οι περισσότεροι για να σπάνε πλάκα με τους… καραγκιόζηδες που τσακώνονται μεταξύ τους!

ΑΛΛΩΣΤΕ όλες αυτές οι εκπομπές είναι «φτιαγμένες» ουσιαστικά για να «ΠΙΕΖΟΝΤΑΙ» και να «ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΙ» όσοι αρνούνται να γίνουν όργανα των γνωστών νταβατζήδων που έχουν τα κανάλια…

ΞΕΡΟΥΜΕ, ότι πολλές φορές οι νταβατζήδες τηλεφωνούν στους «έγκριτους» «αντικειμενικούς» και «δαιμόνιους» δημοσιογράφους, δίνοντας την εξής εντολή: «Κάλεσε τον τάδε και ξέσκισέ τον! Φάτον αν μπορείς!…». Και ο ταλαίπωρος δημοσιογράφος φοβούμενος μη χάσει τη θέση του, καλεί το… θύμα τον υπουργό ή τον πρόεδρο κάποιου Οργανισμού και τον κάνει με τα κρεμμυδάκια, συνήθως μαζί με 2-3 άλλους από τους καλεσμένους του, τους οποίους επίτηδες, γι΄ αυτό τον σκοπό τους έχει προσκαλέσει, «για να ξεσκίσουν και για να φάνε» τον υπουργό που αντιστέκεται…

ΜΑΛΙΣΤΑ κάποιοι νταβατζήδες, το κόλπο ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ της εξουσίας, το εφαρμόζουν και… προκαταβολικά!..

ΜΙΑ ή δύο μέρες πριν επισκεφθούν για κάποια «εξυπηρέτηση» – σκάνδαλο – κάποιον υπουργό, λένε στους υποτακτικούς τους στα κανάλια να τον… «αλευρώσουν»! Τον καλούν λοιπόν και του κάνουν 2-3 «επιθέσεις» για να τον έχουν έτοιμο για… τηγάνισμα, όταν θα συναντήσει το αφεντικό τους, προκειμένου να… παραδοθεί για να εγκρίνει και να υπογράψει το «αίτημά» του, που συνήθως είναι κάποια μεγάλη παρανομία.

ΚΑΛΟΥΜΕ τον πρωθυπουργό να δώσει εντολή σε ΟΛΟΥΣ τους υπουργούς του ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙ κανένας υπουργός στα πρωινάδικα των νταβατζήδων, που τους τελευταίους μήνες πρωτοστάτησαν μάλιστα στην προσπάθεια διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας με ψευτιές και στημένες δημοσκοπήσεις να εξοντώσουν προσωπικά τον Αλέξη.

ΟΠΟΙΟΣ υπουργός έχει να ανακοινώσει κάποια είδηση για κάποιο νέο, καλό ή κακό μέτρο, θα πρέπει να καλούνται όλοι οι δημοσιογράφοι στο γραφείο του υπουργού να γίνονται οι σχετικές ανακοινώσεις, να του υποβάλλονται 3-4 ερωτήσεις και μετά να αποχωρούν και να τελειώνει το… «πανηγύρι».

ΑΥΤΟ το ΤΣΙΡΚΟ που γίνεται χρόνια τώρα στα κανάλια και μάλιστα να καλείται ένας υπουργός και απέναντί του να έχει άλλους 5-6 πολιτικά αντίθετους, θα πρέπει αμέσως να σταματήσει, γιατί δεν έχει καμία σχέση με τη σωστή και έντιμη ενημέρωση του λαού.

ΕΠΙΣΗΣ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντί να τρέχουν στα κανάλια και να τους αλλάζουν τον αδόξαστο στις κατηγορίες οι παλαιοί πολιτικοί, που είναι υπεύθυνοι για όλα όσα τραβάμε σήμερα, θα ήταν προτιμότερο να επισκέπτονται τους πολίτες στις περιοχές τους και να τους εξηγούν τα σχέδια της κυβέρνησης και να ακούνε τους καημούς, τα βάσανα, και τους πόθους τους και να τα μεταφέρουν στην κυβέρνηση και όχι να πηγαίνουν μόνο, στις διάφορες γειτονιές κάθε που έχουμε εκλογές και να φυλάνε κατουρημένες ποδιές για να τους ψηφίσουν και μετά να κάνουν τα… κορόιδα!».

Τι δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο

«Τέλος, και σε άμεση συνάφεια με όσα προηγούμενα ανέφερα, θέλω να σας καλέσω να σταματήσετε άμεσα και τις συνεχείς τηλεοπτικές σας εμφανίσεις και τις διαρκείς δημόσιες δηλώσεις.

Σας επέλεξα για υπουργούς, για να κυβερνάτε και να λύνετε τα προβλήματα του λαού. Όχι για να στελεχώνετε τις πρωινές εκπομπές των καναλιών.

Υπάρχουν άλλοι που μπορούν να κάνουν αυτό αποτελεσματικά: βουλευτές, εκπρόσωποι τύπου των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος. Η δουλειά των υπουργών δεν οι τηλεοπτικές εμφανίσεις. Δουλειά των υπουργών είναι να βρίσκονται στα υπουργεία, και όχι μόνο, αλλά και εκεί όπου παρουσιάζονται προβλήματα, να λύνουν με τους φορείς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός.

Και σας διαβεβαιώνω μιλάει καλύτερα όποιος μιλάει με το έργο του. Όχι με τα πολλά λόγια

Το ύφος λοιπόν της νέας διακυβέρνησης μπορεί να συνοψιστεί στο «λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά». Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να βρεθούμε εκεί που υπάρχουν τα προβλήματα για να προσπαθήσουμε, να δώσουμε λύσεις. Και, φυσικά, θα κριθούμε από την αποτελεσματικότητά μας.

Μ αυτές τις σκέψεις θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας ευχηθώ καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σας».

Εξι μήνες προθεσμία

Ο Πρωθυπουργός έδωσε στους υπουργούς έξι μήνες προθεσμία, προκειμένου να υλοποιήσουν το κυβερνητικό έργο. Σε διαφορετική περίπτωση τους προειδοποίησε ότι θα βρεθούν εκτός κυβέρνησης. Τα υπουργεία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και ανήκουν στον ελληνικό λαό είπε με αυστηρό ύφος ο Αλέξης Τσίπρας. Οι υπουργοί έχουν χρέος να παράγουν έργο και να βρίσκονται κοντά στους πολίτες για να διαχειρίζονται τα κρίσιμα ζητήματα. Αυτός είναι ο ρόλος τους και όχι να παριστάνουν τους σχολιαστές στα πρωινάδικα. Του επέστησε επίσης την προσοχή ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί συμπτώματα αλαζονείας. Στην κατεύθυνση αυτή υιοθέτησε το δόγμα του Κ. Καρμανλή, «σεμνά και ταπεινά», ζητώντας πιστή εφαρμογή από όλα τα μέλη της κυβέρνησης.

Απαλλαγμένος από το άγχος της διαπραγμάτευσης και τις απειλές των εταίρων οι οποίοι για ένα οκτάμηνο είχαν το πιστόλι στον κρόταφο του Πρωθυπουργού και αφού κατάφερε να απαλλαγεί από τους συνωμότες του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο πρωθυπουργός δίνει το στίγμα των επόμενων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης αλλά και το ύφος της νέας εξουσίας. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο ο Πρωθυπουργός επιδιώκει να περάσει όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, ενώ παράλληλα θα ψηφίσει από τη Βουλή τους απαραίτητους νόμους με τους οποίους θα περιορίσει τα προνόμια της λεγόμενης διαπλοκής και των νταβατζήδων της ενημέρωσης.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η επιτάχυνση του διεθνούς διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται και στο νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει θέματα Δικαιοσύνης, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο εκλογής των προϊστάμενων νευραλγικών τομέων θέσεις τις οποίες για πολλά χρόνια καταλαμβάνουν πρόσωπα που διαπλέκονται με το παλιό χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα. Στα ζητήματα Δικαιοσύνης δίνεται ιδιαίτερη έμφαση γιατί η απαίτηση του κόσμου είναι να πληρώσουν όλοι όσοι ενέχονται σε σκάνδαλα που έχουν ζημιώσει το δημόσιο. Σε μια περίοδο κατά την οποία μεγάλα στρώματα της κοινωνίας βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης η τιμωρία των συμμοριών της διαπλοκής των νταβατζήδων, των αεριτζήδων, των μεσαζόντων και των κλεφτοεργολάβων, αποτελεί αναγκαστικά πρώτη προτεραιότητα.

Μέσα από τολμηρές αποφάσεις η νέα κυβέρνηση καλείται να κατορθώσει το ακατόρθωτο, δηλαδή, την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς να μην υπολογίζουν το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος αλλά να προχωρήσουν με τόλμη και αποφασιστικότητα όσες μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες.

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι ο πρώτος χρόνος διακυβέρνησης θα είναι δύσκολος γιατί πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που θα είναι δυσάρεστες στο λαό. Βέβαια στην παρούσα φάση η κοινωνία είναι σύμμαχος της κυβέρνησης και αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες και τα προβλήματα. Εξ άλλου οι υπουργοί και όλα τα κυβερνητικά στελέχη θα βρίσκονται σε αντιστοιχία με την κοινωνία στο μεγάλο αγώνα για την επίλυση των κρίσιμων προβλημάτων.

Στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε αποφασιστικός και δεν άφησε κανένα περιθώριο για παρερμηνείες για τις απαιτήσεις που έχει απ’ τους υπουργούς. Η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα παραπέμπει στις μέρες δόξας του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και στην πυγμή με την οποία ασκούσε εξουσία ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το διάστημα από το ’74 μέχρι το ’78.

Για μια ακόμα φορά ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ότι είναι ο ηγέτης που θα κυριαρχήσει για δεκαετίες στην πολιτική ζωή της Ελλάδας αλλά και στο ευρωπαϊκό προσκήνιο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...