Malaysia: Συνολικά 65 τα ταυτοποιημένα θύματα της συντριβής του Boeing 777

Malaysia: Συνολικά 65 τα ταυτοποιημένα θύματα της συντριβής του Boeing 777
Στις 65 συνολικά ανεβαίνει ο αριθμός των σορών του μοιραίου Boeing 777 που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία, οι οποίες ταυτοποιήθηκαν από τους ειδικούς στην Ολλανδία.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ολλανδίας αναγνωρίστηκαν άλλα 42 θύματα της κατάρριψης, πιθανώς από φιλορώσους αυτονομιστές, του αεροσκάφους το οποίο εκτελούσε την πτήση MH-17 από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν 21 Ολλανδοί, ενώ όπως διευκρίνισε το υπουργείο οι εθνικότητες «των άλλων θυμάτων δεν αποκαλύπτονται κατόπιν αιτήματος των πρεσβειών των χωρών τους».

Εχθές, Παρασκευή ο συντονιστής της ομάδας των ειδικών ανέφερε ότι στην Ολλανδία έχουν φθάσει 176 σοροί, «ολόκληρες κατά το μάλλον ή ήττον», καθώς και ακόμη 527 υπολείμματα των θυμάτων.

«Μια ομάδα ειδικών εργάζεται νυχθημερόν, αλλά επαναλαμβάνουμε ότι η αναγνώριση καθενός θύματα θα χρειαστεί ακόμη μήνες», επισήμανε η ολλανδική κυβέρνηση.
Τα τελευταία μέλη των ομάδων των Ολλανδών, Αυστραλών και Μαλαισιανών ιατροδικαστών που εργάζονταν στον τόπο της καταστροφής, αναζητώντας σορούς και προσωπικά είδη των θυμάτων, αναμένονται να φτάσουν στην Ολλανδία, όπως μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Η τελευταία ομάδα των ερευνητών, περιλαμβανομένων του επικεφαλής της αποστολής της ολλανδικής αστυνομίας στην Ουκρανία Πίτερ Γιαπ Άλμπερσμπεργκ, αναμένεται να φθάσει αεροπορικώς το βράδυ του Σαββάτου στο Αϊντχόβεν, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι οι έρευνες για να βρεθούν οι σοροί στον τόπο της καταστροφής στην ανατολική Ουκρανία ανεστάλησαν λόγω της ανασφάλειας που δημιουργούν οι μάχες ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...