Marca: “H ΑΕΚ μπορεί να φέρει αλλαγές στην Ευρώπη”

Marca: “H ΑΕΚ μπορεί να φέρει αλλαγές στην Ευρώπη”

Η ΑΕΚ είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο “Όχι” στην πρόταση της EuroLeague Basketball να αγωνιστεί στο EuroCup την επόμενη σεζόν, μένοντας πιστή στις δεσμεύσεις της. Μία κίνηση που σύμφωνα με τη “Marca” ενδέχεται να φέρει ένα νέο “κύμα” στην Ευρώπη!

Σε σημερινό δημοσίευμά της με τίτλο “Η ΑΕΚ αρνήθηκε την EuroLeague και ενδέχεται να δημιουργήσει νέο κύμα στην Ευρώπη” η μεγάλη ισπανική εφημερίδα αναφέρει ότι αρκετές ομάδες στην Ευρώπη σκέφτονται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της “Ένωσης” αν τεθεί το δίλημμα EuroCup ή Basketball Champions League, ενώ η “Marca” δεν ξέχασε να αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός εξετάζει κι αυτός το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την EuroLeague. Ξεκαθαρίζεται πάντως σε ένα σημείο ότι ένας από τους κυριότερους λόγους που πολλές ομάδες σκέφτονται να κινηθούν στην ίδια λογική με την ΑΕΚ είναι, φυσικά, το οικονομικό κομμάτι.

“Ο κάτοχος του Champions League παίρνει ως βραβείο 1 εκατ. ευρώ (όσα ακριβώς και ο κάτοχος του τίτλου της EuroLeague), όταν ο νικητής του EuroCup παίρνει 450.000 δολάρια” αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, για να προσθέσει στην συνέχεια πως “ο φιναλίστ του Τελικού στο BCL πήρε 400.000 ευρώ έναντι 275,000, ο τρίτος 200.000 ευρώ έναντι 150.000 και ο τέταρτος 140.000, ενώ όσες ομάδες φτάσουν μέχρι τα προημιτελικά παίρνουν 100.000, όσες φτάσουν στους “16” παίρνουν 70.000 και όσες αγωνιστούν στους Ομίλους 50.000 ευρώ. Παράλληλα, κάθε ομάδα που αγωνίζεται στο EuroCup παίρνει κατά μέσο όρο 125.000 ευρώ, έναντι 162.000 ευρώ κάθε ομάδας που αγωνίζεται στο BCL”.

Στο τέλος του κειμένου μάλιστα γίνεται αναφορά και στο γεγονός ότι στο Basketball Champions League συμμετέχουν πρωταθλητές από 21 διαφορετικές χώρες και άρα υπάρχει μεγαλύτερη διαθέσιμη αγορά, ενώ σε ένα άλλο σημείο τονίζεται ότι με βάση τα rankings το φετινό BCL είχε καλύτερες ομάδες από το EuroCup.

Όπως γίνεται σαφές, το καλοκαίρι αναμένεται να είναι ιδιαίτερα “θερμό’ για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια αλλαγή στις ισορροπίες, με την ΑΕΚ να ενδέχεται να έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτο.

Πηγή filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/333253-Marca-H-AEK-mporei-na-pherei-allages-sten-Eyrope ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...