Megxit: Το παλάτι ετοιμάζει «σχέδιο εκτάκτου ανάγκης» για την επιστροφή του Χάρι και της Μέγκαν

Ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επικοινώνησαν με τον δούκα και την δούκισσα του Σάσεξ στον Καναδά – Το κυνήγι των παπαράτσι, ίσως, αναγκάσει το λαμπερό ζευγάρι να επιστρέψει στην «ασφαλή αγκαλιά» της βασιλικής οικογένειας – «Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του Χάρι και της Μέγκαν», δήλωσε πηγή από το παλάτι

Αν και το Brexit για την Βρετανία είναι γεγονός και μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχει οριστικοποιηθεί η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Megxit είναι, μάλλον, πιο πολύπλοκο και όπως, όλα δείχνουν, ίσως να μην είναι οριστικό.



Όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου την Κυριακή, ανώτατοι αξιωματούχοι του παλατιού ετοιμάζουν ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την επιστροφή του πρίγκιπα Χάρι, της Αμερικανίδας συζύγου του και του γιου τους, Άρτσι, από τον Καναδά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχουν επικοινωνήσει με τον δούκα και την δούκισσα του Σάσεξ, που διαμένουν σε πολυτελή έπαυλη στο νησί Βανκούβερ, για να τους ενημερώσουν ότι μπορούν να επιστρέψουν στη Βρετανία, χωρίς να έχουν την υποχρέωση να εκτελούν βασιλικά καθήκοντα.

Η πίεση από τους παπαράτσι στον Καναδά, κάνει τον Χάρι και τη Μέγκαν «ευάλωτους»

Σύμφωνα με τους Sunday Times, το παλάτι φοβάται πως η πίεση από τους παπαράτσι, που υφίσταται το λαμπερό ζευγάρι στον Καναδά, θα έχει αρνητική επίδραση στον Χάρι και τη Μέγκαν, που πριν από μέρες ανακοίνωσαν μέσω Instagram την πρόθεσή τους να παραιτηθούν από τον στενό πυρήνα της βασιλικής οικογένειας, να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι και να ιδρύσουν την δική τους φιλανθρωπική οργάνωση. Το ζευγάρι ανακοίνωσε, επίσης, την πρόθεσή του να μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, μετά το οικογενειακό συμβούλιο στο Σάντριγχαμ στις 13 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε πως, αν και θα προτιμούσε ο Χάρι και η Μέγκαν να παραμείνουν στην βασιλική οικογένεια και να εκτελούν επίσημα καθήκοντα, κατανοεί και σέβεται την επιθυμία του ζευγαριού για μια πιο ανεξάρτητη ζωή. Με δύο νεότερες ανακοινώσεις η 93χρονη μονάρχης και το παλάτι έκαναν γνωστό πως ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα χρησιμοποιούν πλέον τους τίτλους HRH (Αυτού Βασιλική Υψηλότητα) και (Αυτής Βασιλική Υψηλότητα), δεν θα εκπροσωπούν την βασίλισσα σε δημόσιες εμφανίσεις και ως εκ τούτου δεν θα λαμβάνουν πλέον δημόσιο χρήμα ενώ θα επιστρέψουν το ποσόν των 2,4 εκατ. λιρών, που δαπανήθηκε με χρήματα των Βρετανών φορολογούμενων για την ανακαίνιση της κατοικίας Frogmore Cottage, στο Ουίνδσορ, όπου διέμενε το ζευγάρι.

Ο πρίγκιπας Χάρι πρόσφατα και μόλις διευθετήθηκε η συμφωνία του Megxit, πέταξε για τον Καναδά ενώ η Μέγκαν ήταν, ήδη, εκεί μαζί με τον μικρό Άρτσι. Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ πέρασαν έξι εβδομάδες στο νησί Βανκούβερ από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι την Πρωτοχρονιά. Ο Καναδάς είναι αγαπημένο μέρος για τη Μέγκαν Μαρκλ αφού η πρώην ηθοποιός ζούσε εφτά χρόνια στο Τορόντο, για τις ανάγκες των γυρισμάτων του δικαστικού σίριαλ Suits, στο οποίο πρωταγωνιστούσε. Το ζευγάρι αναζήτησε στον Καναδά μια πιο ήρεμη ζωή, μακριά από το αυστηρό βασιλικό πρωτόκολλο και τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά οι παπαράτσι, όπως φαίνεται, δεν αφήνουν τον Βρετανό γαλαζοαίματο και την σύζυγό του σε ησυχία.

«Το παλάτι ανησυχεί πολύ για τους Σάσεξ»

Πηγή κοντά στην βασιλική οικογένεια δήλωσε στους Sunday Times: «Το παλάτι ανησυχεί πολύ για τους Σάσεξ επειδή είναι ευάλωτοι έξω από την αγκαλιά της οικογένειας. Επεξεργάζεται σχέδια εκτάκτου ανάγκης σε περίπτωση που οι Σάσεξ ξαφνικά πουν “μπορούμε να επιστρέψουμε υπό την προστασία σας;”».

Πριν μερικές ημέρες ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ προειδοποίησαν τους παπαράτσι πως θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη, μετά την δημοσίευση σε βρετανικές ταμπλόιντ φωτογραφιών της Μέγκαν με τα δύο σκυλιά της και τον μικρό Άρτσι σε πάρκο, στο νησί Βανκούβερ. Ο έκτος στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας και η Αμερικανίδα, πρώην ηθοποιός, καταγγέλλουν πως παπαράτσι με τηλεφακούς έχουν στρατοπεδεύσει έξω από την έπαυλη που διαμένουν και τους κατασκοπεύουν.

Ο πρίγκιπας Χάρι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα των παπαράτσι καθώς σε ηλικία 12 ετών έχασε την μητέρα του, μετά από καταδίωξη των παπαράτσι στο Παρίσι. Η αξέχαστη πριγκίπισσα Νταϊάνα έχασε την ζωή της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη γαλλική πρωτεύουσα τον Αύγουστο του 1997 ενώ παπαράτσι κυνηγούσαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με τον σύντροφό της, Ντόντι Αλ Φαγέντ. Το φθινόπωρο ο Χάρι και η Μέγκαν προσέφυγαν στην δικαιοσύνη εναντίον εφημερίδων. Η Μέγκαν εναντίον της εφημερίδας Mail on Sunday, που δημοσίευσε το 2018, μετά τον γάμο του ζευγαριού, επιστολή της δούκισσας του Σάσεξ προς τον πατέρα της Τόμας Μαρκλ. Ο πρίγκιπας Χάρι, την ίδια περίοδο, μήνυσε τις εφημερίδες Sun και Daily Mirror για τηλεφωνικές υποκλοπές.

«Έχασα τη μητέρα μου και τώρα βλέπω τη σύζυγό μου να πέφτει θύμα των ίδιων ισχυρών δυνάμεων», είχε δηλώσει τότε ο μικρότερος γιος της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Σύμφωνα με την πηγή από το παλάτι, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στη Sunday Times, ο Χάρι και η Μέγκαν θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην βασιλική κατοικία Frogmore Cottage, στο Ουίνδσορ, χωρίς την υποχρέωση να εκτελούν βασιλικά καθήκοντα.

Η ίδια πηγή, πρόσθεσε πως δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του λαμπερού ζευγαριού στο Ηνωμένο Βασίλειο και τόνισε ότι πρόκειται για ένα «ευάλωτο» ζευγάρι, στο οποίο κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει την επιστροφή (στο Ηνωμένο Βασίλειο).

protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...