Moody’s: Τι θα συμβεί στην Ευρωζώνη την επόμενη διετία

Moody's: Τι θα συμβεί στην Ευρωζώνη την επόμενη διετία
Τι εκτιμούν οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης και για την παγκόσμια οικονομία
Η παγκόσμια οικονομία δεν αναμένεται να ανακάμψει εντός των επόμενων δύο ετών, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Moody’s, καθώς η χαλάρωση της κινεζικής ανάπτυξης και η στασιμότητα της  Ευρωζώνης επηρεάζουν αρνητικά την οικονομική δραστηριότητα.

“Πολλοί παράγοντες που επηρέασαν (αρνητικά) το παγκόσμια ΑΕΠ κατά τη διάρκεια του 2014 θα συνεχίσουν τη “δράση” τους και εντός των επόμενων δύο ετών, συμπεριλαμβανομένης και της υποχώρησης του ρυθμού ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας”, υποστήριξε η Marie Diron, κορυφαίο στέλεχος του οίκου και υπεύθυνη για την έκθεση “Global Macro Outlook”.

Για τις οικονομίες του G20 αναμένεται ότι η ανάπτυξη θα φθάσει στο 2,8% για φέτος, έναντι 3,2% που εκτιμούσε ο οίκος σε ανάλογη έκθεσή του τον Φεβρουάριο του 2014.

Ευρωζώνη

Για την Ευρωζώνη εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα φθάσει φέτος στο 0,7%, ενώ θα ανακάμψει οριακά στο 0,9% το 2015 και θα αγγίξει το 1,3% το 2016. Αναφέρεται, επίσης, ότι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν στις περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης και όπως όλα δείχνουν θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σε Γαλλία και Ιταλία, θα στηρίξουν την οικονομία της περιοχής αλλά με σταδιακό ρυθμό.

Εκτιμάται ότι είναι πιθανή περαιτέρω αποδυνάμωση του ευρώ, γεγονός που θα ευνοήσει τις ευρωπαϊκές εξαγωγές, ενώ η πορεία του νομίσματος θα έχει αμελητέα επίπτωση στον πληθωρισμό.

Προβλέπεται ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα διατηρηθεί χαμηλότερα από το 1% έως το β’ εξάμηνο του 2015.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...