Nέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου ο Γιάννης Φαρμάκης-ποιοι εξελέγησαν στις Επιτροπές

Διεξήχθη σήμερα, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, η  1η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου. ‘Ελαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με προδρεύοντα αρχικά τον πρώτο σε ψήφους δημοτικό σύμβουλο,τον Γιάννη Φαρμάκη, ο οποίος εξάλλου στη συνέχεια εξελέγη πρόεδρος του Σώματος  καθώς αποτέλεσε την πρόταση του συνδυασμού της πλειοψηφίας.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η θητεία τους  θα είναι διετής, από 8 Σεπτεμβρίου 2019 έως 6 Νοεμβρίου 2021.

Για την εκλογή προεδρείου λοιπόν  ψήφισαν 42 δημοτικοί σύμβουλοι από τους 45 (αποχώρησαν οι δύο της ΛΑ.Σ. και απείχε ο ένας του Ανυπότακτου Αγρινίου) .  Ο  Γιάννης Φαρμάκης εξελέγη πρόεδρος καθώς προτάθηκε από την πλειοψηφία, ο Νίκος Θεοδωρόπουλος εξελέγη αντιπρόεδρος (προτάθηκε- όπως προβλέπεται- από  την μείζονα αντιπολίτευση) και ο Δ.Κουρουμπλής (από το συνδυασμό του Στ. Καμμένου) εξελέγη γραμματέας  του Σώματος. Όλοι έλαβαν 36 ψήφους ενώ έξι ήταν τα λευκά για τον καθένα στις τρεις αντίστοιχες  ψηφοφορίες.

Τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής  εξελέγησαν οι: Ν. Γκρίζης, Κ. Καλαντζής, Σ. Κολοβός, Π. Καψάλης,  Χρ. Κορδολαίμης, Π.Ζέρης.

Αναπληρωματικά μέλη: Μ.Παπαγεωργίου, Ευθ.Γρίβας, Κ.Τσιαμάκης, Ελ. Αραχωβίτης, Ηλ. Παπαχρήστος, Αθ. Κοντονάσιος.

Τακτικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  εξελέγησαν οι: Β.Φωτάκης, Χρ. Ζαρκαβέλης, Γ.Μελιάδης, Ε. Κραβαρίτη, Γ. Μπελεβώνη, Σπ. Μολώνης.

Αναπληρωματικά μέλη: Κ. Κιτσοπάνος, Κ. Καλαντζής, Σπ.Φλώρος, Αμ. Γιαννακά, Β.Καραγκούνη, Δ.Κουρουμπλής.

Οι επιτροπές

Η Οικονομική Επιτροπή συνιστάται και λειτουργεί σε όλους τους Δήμους και αποτελεί όργανο παρακολούθησης και ελέγχου της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου, με αποφασιστικές, γνωμοδοτικές και ελεγκτικές αρμοδιότητες.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συνιστάται και λειτουργεί σε Δήμους άνω των 10.000 μόνιμων κατοίκων και αποτελεί αποφασιστικό και γνωμοδοτικό όργανο άσκησης αρμοδιοτήτων του Δήμου, σχετικών με την ποιότητα ζωής, τη χωροταξία, την πολεοδομία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ως εκ τούτου, η θητεία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ακολουθώντας τη θητεία των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκινά με την εκλογή των μελών τους την 1 η Σεπτεμβρίου 2019 ή την 8η Σεπτεμβρίου 2019 και διαρκεί έως την 6η Νοεμβρίου 2021.

Στο δήμο Αγρινίου οι επιτροπές είναι εννιαμελής και σε αυτές η δημοτική αρχή θα εκπροσωπείται με έξι μέλη . Αποτελούνται ειδικότερα:

Α) από τον προδρεύοντα τους (δήμαρχο ή αντιδήμαρχο)

Β) δυο αντιδημάρχους που θα οριστούν από τον δήμαρχο

Γ) Τα  εξι μέλη που εξελέγησαν στη σημερινή συνεδρίαση.  Τρία από την παράταξη της πλειοψηφίας του Γ.Παπαναστασίου, δύο από το συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης (της Χριστίνας Σταρακά) και έναν από το συνδυασμό του Στ.Καμμένου.

Πηγή:agrinionews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...