Nέο χαμηλό πενταετίας στην τιμή του πετρελαίου: Υποχώρησε στα 55,25 δολάρια το βαρέλι

Nέο χαμηλό πενταετίας στην τιμή του πετρελαίου: Υποχώρησε στα 55,25 δολάρια το βαρέλι
Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ για παραδόσεις Φεβρουαρίου υποχώρησε στα 55,25 δολάρια το βαρέλι σήμερα στις 10:15 ώρα Ελλάδος καταγράφοντας ιστορικό χαμηλό των τελευταίων πεντέμισι ετών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η πτώση στην τιμή του «μαύρου χρυσού» οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες, κατά το διεθνές πρακτορείο. Στη διάρκεια του 2014, η Ρωσία παρήγαγε τις μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου από την εποχή της Σοβιετική Ένωσης με 10,58 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όπως προκύπτει από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ενέργειας της χώρας.

Την ίδια ώρα, τον περασμένο Δεκέμβριο, το Ιράκ κατέγραψε τις υψηλότερες εξαγωγές του από το 1980.

Παράλληλα, ο ΟΠΕΚ έχει ανακοινώσει από το Νοέμβριο την πρόθεσή του να μην προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής παρότι η τιμή πέφτει διαρκώς.

Το αμερικανικό αργό υποχώρησε σήμερα στα 51,40 δολάρια το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα από το Μάιο του 2009.

«Είναι δύσκολο να δούμε άνοδο στην τιμή του πετρελαίου σύντομα» σχολίασε μιλώντας στο Ρόιτερς ο αναλυτής της Morgan Stanley, Άνταμ Λόνγκσον.

«Η αγορά έχει νέους παίκτες όπως η Ρωσία και το Ιράκ με συνέπεια η προσφορά να είναι μεγάλη» πρόσθεσε ο ίδιος.

Επιπλέον, η υποχώρηση στην ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο επηρεάζει την τιμή του πετρελαίου καθιστώντας τις χώρες του ευρώ πιο αδύναμους αγοραστές του αμερικανικού αργού.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...