Nα μετράει τα λόγια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Nα μετράει τα λόγια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η προειδοποίηση του Μοσκοβισί κόλαφος για τον πρόεδρο της ΝΔ – «Δεν υπάρχει 4ο Μνηµόνιο»

ΚΟΛΑΦΟΣ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνιστά η χθεσινή τοποθέτηση του επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί στο Ευρωκοινοβούλιο. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ. και χωρίς να τον κατονομάζει ο κοινοτικός επίτροπος προειδοποίησε: «Σε αντίθεση με αυτά που είπαν κάποιοι πολιτικοί στην Αθήνα και οι εν λόγω πολιτικοί καλά θα κάνουν να μετρούν τα λόγια τους, η ενισχυμένη επιτήρηση δεν συνιστά τέταρτο μνημόνιο». Είναι η πρώτη φορά που ο αρμόδιος για την οικονομία κοινοτικός επίτροπος χαρακτηρίζει ψεύτη έναν αρχηγό κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η τοποθέτηση Μοσκοβισί αποτελεί και απάντηση στο όργιο προπαγάνδας και την αψυχολόγητη επίθεση που δέχτηκε από τον Κωστή Χατζηδάκη.

Βέβαια η Νέα Δημοκρατία μπροστά στον πανικό που την διακατέχει, εξαιτίας της κατάρρευσης του αφηγήματος για δήθεν γκρίζα έξοδο και τέταρτο μνημόνιο έφτασε σε σημείο να ακολουθεί πρακτικές ακραίων αντισυστημικών κομμάτων.

Με δεδομένο ότι το κλίμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πλέον βαρύ σε Ευρώπη και Αμερική για την ακραία εθνολαϊκή στάση που ακολουθεί στο Σκοπιανό, η ρουκέτα Μοσκοβισί απειλεί να κατεδαφίσει το λεγόμενο ευρωπαϊκό προσανατολισμό της ΝΔ.

Εξάλλου η κυριαρχία των ακροδεξιών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εγκλωβίσει τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ένα επικίνδυνο αδιέξοδο που τον φέρνει αντιμέτωπο ακόμα και με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Αυτοί που είχαν κάνει σημαία το «μένουμε Ευρώπη» για να αποδομήσουν τον Αλέξη Τσίπρα, τώρα έχουν βάλει την προβιά του εθνικισμού για να ψαρέψουν ψήφους στα θολά νερά της ακροδεξιάς και της Χρυσής Αυγής.

Η απομόνωση της Ν.Δ. στην Ευρώπη και η ενόχληση του ΝΑΤΟ για τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σκοπιανό οδηγούν στο ευρωπαϊκό περιθώριο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου ακραία ρητορική, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι κάνει συμφωνίες με την Μέρκελ, τη μια για να γλιτώσει την περικοπή των συντάξεων και την άλλη για να μειώσει τον ΦΠΑ στα νησιά που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού.

Η Νέα Δημοκρατία αντί να επικροτήσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για να αποφύγει την περικοπή των συντάξεων, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα και την Μέρκελ για δήθεν ανιαρές συναλλαγές.

Σκληρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Μίλησε για πολιτικές δυνάμεις και επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν επενδύσει την ύπαρξή τους στην ανακύκλωση της κρίσης στην υποτίμηση της εργασίας την ασυδοσία και τη διαιώνιση της διαπλοκής. Αυτοί οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος της περιόδου 2010, 2014 βρίσκονται αυτές τις μέρες σε πραγματικό πανικό. Χάνουν κάθε αξιοπιστία και σοβαρότητα καθώς βλέπουν ότι το καταστροφικό τους αφήγημα έχει την ίδια ημερομηνία λήξεως με τα μνημόνια.

Αυστηρό μήνυμα από Μοσκοβισί

Χθες ο Πιερ Μοσκοβισί µιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, έστειλε ξεκάθαρο µήνυµα στον αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.  Είπε ότι «σε αντίθεση µε όσα άκουσα από ορισµένους πολιτικούς στην Αθήνα, η ενισχυµένη εποπτεία δεν είναι ένα νέο πρόγραµµα. Να είναι πολύ προσεκτικοί όσοι δηλώνουν κάτι τέτοιο και µιλούν για τέταρτο πρόγραµµα», «“Εποπτεία” σηµαίνει ότι παρακολουθούµε πορεία των µεταρρυθµίσεων και η Ελλάδα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο του 6µήνου της Κοµισιόν, όπως ισχύει για όλες τις χώρες. Δεν θα έχουµε ρόλο εισαγγελέα ή καθηγητή που θα λέµε στην Ελλάδα τι θα κάνει. Από κοινού θα εγκρίνουµε τι θα κάνουµε, πλαίσιο συνεργασίας. Το 4ο πρόγραµµα είναι ψέµα. Ξεκάθαρα (pure lie)», ξεκαθάρισε ο επίτροπος.  Απαντώντας, στις  κατηγορίες, ο κ. Μοσκοβισί, που ακούστηκαν ότι παίζει «πολιτικό παιχνίδι» όταν λέει πως δεν υπάρχει τέταρτο µνηµόνιο δήλωσε ότι πολλοί οι εκλογές δεν είναι για τον ίδιο. Πολλοί σκέφτονται τις εκλογές και µόνο επικρίνουν, αλλά δεν θεωρώ έντιµη αυτή την τακτική γιατί η Κοµισιόν στάθηκε στο πλευρό όλων των κυβερνήσεων. Συνεργάστηκα µε τον Αντώνη Σαµαρά, όπως και µε τον Αλέξη Τσίπρα. «Μην βρίσκεται τις εύκολες λύσεις, τα πολιτικά πάθη δεν θα πρέπει να δρουν σε βάρος µιας καλής συµφωνίας».

Κεφαλογιάννης: Πολιτικά τα κίνητρα Μοσκοβισί

Με το τέλος της οµιλίας του Επιτρόπου, το λόγο έλαβε εκ µέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος κατηγόρησε τον Πιερ Μοσκοβισί ότι «συµπεριφέρθηκε ως υποψήφιος του σοσιαλιστικού κόµµατος που εποφθαλµιά τη θέση του Γιούνκερ».  Υποστήριξε ότι καµία άλλη χώρα δεν έκανε τόσο γρήγορα και τόσο βαθιές µεταρρυθµίσεις. Τόνισε ότι έγιναν µεταρρυθµίσεις στο ασφαλιστικό που πρέπει να συνεχιστούν να εξελίσσονται, καθώς και ότι θα πρέπει να αντιµετωπιστούν τα θέµατα µε τα µη εξυπηρετούµενα δάνεια.

«Φάπα» Γκουαλτιέρι στη ΝΔ

Το παράλογο των θέσεων που εξέφρασε η ΝΔ, χτυπάει άσχηµα στην Ευρώπη. Ο Ροµπέρτο Γκουαλτιέρι των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, πήρε το λόγο και κάρφωσε το κόµµα του κυρίου Μητσοτάκη. «Απορώ πώς γίνεται ο εκπρόσωπος του κόµµατος που ανέβασε το έλλειµµα στην Ελλάδα να επιτίθεται», είπε. «Η συµφωνία του Eurogroup είναι ορόσηµο στην πορεία για την επιστροφή σε βιώσιµη ανάπτυξη και αυτονοµία. Είναι µια επιτυχία για τον ελληνικό λαό που µπορεί πλέον να γυρίσει σελίδα, αλλά και για Ευρώπη ολόκληρη που ύστερα από πολλά λάθη απέδειξε ότι µπορεί να εξασφαλίσει την ακεραιότητα της Ευρωζώνης».

Δ. Παπαδημούλης

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωοµάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δηµήτρης Παπαδηµούλης, µίλησε εκ µέρους της Ευρωοµάδας της Αριστεράς. «Μπαίνουµε σε µια νέα περίοδο, θετικότερη για τη χώρα µου. Νιώθουµε, όσοι συµβάλλαµε σε αυτό το θετικό βήµα και αγωνιστήκαµε για αυτό, ικανοποίηση, αλλά δεν πανηγυρίζουµε. Δεν πανηγυρίζουµε, γιατί ένα µεγάλο κοµµάτι του ελληνικού λαού υπέφερε πολύ και συνεχίζει να υποφέρει, από τις οδυνηρές συνέπειες της χρεοκοπίας και των άγριων µνηµονιακών µέτρων».

Κυριάκος ο τραγέλαφος

«Απελπισµένος, φοβισµένος, αποµονωµένος εντός και εκτός Ελλάδας. Το όνοµά του; Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περιφερόµενος χωρίς πυξίδα σε όλη την Ελλάδα, αναπαράγει έναν υστερικό αντιπολιτευτικό λόγο.

Κυριάκος, ένας πραγµατικός τραγέλαφος», είπε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θ. Τοσουνίδης.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/336541-Na-metraei-ta-logia-toy-o-Kyriakos-Metsotakes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...