Nτάισελμπλουμ: Αύριο οι αποφάσεις για Ισπανία και Πορτογαλία

Δευτέρα 11/07/2016 – 17:55

Για την αυριανή συνεδρίαση του Ecofin μετέθεσε την απόφαση επιβολής κυρώσεων στην Πορτογαλία και την Ισπανία, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Το σημερινό Eurogroup θα συζητήσει το ενδεχόμενο επιβολής οικονομικών κυρώσεων στις δύο χώρες της ιβηρικής χερσονήσου, λόγω της παραβίασης του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις, αναμένεται να ληφθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Ecofin, σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι δύο χώρες έχουν παρεκκλίνει από τη διόρθωση των δημοσιονομικών τους ελλειμμάτων και δεν έκαναν ό,τι είχε συμφωνηθεί» τόνισε, σε αυστηρό ύφος, και πρόσθεσε ότι Μαδρίτη και Λισαβόνα θα πρέπει να αποφασίσουν τι επιπλέον μέτρα πρέπει να λάβουν και τι πρέπει να γίνει τα επόμενα χρόνια.

Εκτός της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, επί τάπητος αναμένεται να τεθούν και οι δημοσιονομικές εξελίξεις στην Ιρλανδία, μετά την 5η μετα-μνημονιακή αξιολόγηση της πορείας της χώρας. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ενημερωθούν τέλος, για όλες τις εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, στη Βρετανία.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, έκανε ειδική μνεία και στην τραπεζική κρίση της Ιταλίας, σημειώνοντας ότι «οι κανόνες της τραπεζικής ένωσης είναι σαφείς και αυστηροί για το πότε μπορεί να διασωθεί μία τράπεζα εκ των έσω».

Ο πρόεδρος του Eurogroup τάχθηκε εναντίον της κρατικής βοήθειας και κατέστησε σαφές ότι «οι διοικήσεις των τραπεζών πρέπει να λύνουν από μόνες τους, τα προβλήματά τους».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...