O Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συναντήθηκε σήμερα με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Στην αρχή της συνάντησης, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ, θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Μπάιντεν για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. Οι σχέσεις των χωρών μας, (καθώς και) των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ιδιαίτερα ισχυρές. Ο πόλεμος στην Ουκρανία τις έκανε ακόμη ισχυρότερες». «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε οδό για την ειρήνη, για την κατάπαυση του πυρός και για την έναρξη αξιόπιστων διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Ντράγκι τόνισε, παράλληλα, ότι «στην Ιταλία και στην Ευρώπη, οι άνθρωποι θέλουν να σταματήσουν αυτές οι σφαγές, αυτή η βία. Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για το τί μπορούμε να κάνουμε για να φέρουμε την ειρήνη».

«Ο Πούτιν νόμιζε ότι θα μας δίχαζε, αλλά απέτυχε. Όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία προκάλεσαν μια δραστική αλλαγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήμασταν κοντά και τώρα είμαστε ακόμη πιο κοντά, και ξέρω ότι μπορούμε να βασιστούμε στην στήριξή σας, ως ειλικρινή φίλου της ΕΕ και της Ιταλίας» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο.

Νέο πακέτο «μαμούθ» προς το Κίεβο

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ φαίνεται πως «ακολουθεί» τον Τζο Μπάιντεν και την γραμμή ακλόνητης υποστήριξης στο Κίεβο καθώς εργάζεται για την αποδέσμευση ενός κολοσσιαίου νέου πακέτου ύψους σχεδόν 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, με την πρώτη ψηφοφορία για την έγκριση αυτού του πακέτου να διεξάγεται αργότερα σήμερα ενδεχομένως.

Αυτά τα κονδύλια θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να εξοπλιστεί με άρματα μάχης, να ενισχύσει την αντιαεροπορική της άμυνα και να καταπολεμήσει τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε μια περίοδο κατά την οποία οι μάχες μαίνονται ακόμα στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Ο Πούτιν ίσως υπολογίζει στη μείωση της βοήθειας της Δύσης, εκτιμούν οι υπηρεσίες πληροφοριών

Η επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Άβριλ Χέινς προειδοποίησε σήμερα σε ακρόαση στο Κογκρέσο ότι ο Πούτιν προετοιμάζεται για έναν παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία, υπολογίζοντας στη μείωση της δυτικής υποστήριξης προς το Κίεβο.

Ο Ρώσος πρόεδρος «πιθανώς υπολογίζει σε μια αποδυνάμωση της αποφασιστικότητας των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν οι ελλείψεις σε τρόφιμα και η άνοδος των τιμών της ενέργειας θα επιδεινωθούν», προειδοποίησε.

newsbeast.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...