NASA: Το OSIRIS-Rex επιστρέφει στη Γη – Ολοκλήρωσε την τελευταία περιφορά του στον αστεροειδή Μπενού

NASA: Το OSIRIS-Rex επιστρέφει στη Γη – Ολοκλήρωσε την τελευταία περιφορά του στον αστεροειδή Μπενού
NASA: Το OSIRIS-Rex επιστρέφει στη Γη - Ολοκλήρωσε την τελευταία περιφορά του στον αστεροειδή Μπενού

Το διαστημικό σκάφος της NASA, το οποίο βρίσκεται στον αστεροειδή Μπενού τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώνει την αποστολή του.

Το OSIRIS-Rex πραγματοποίησε και την τελευταία κοντινή περιφορά του και απομακρύνεται πλέον σιγά σιγά από τον αστεροειδή, βάζοντας «πλώρη» για τη Γη.

Οι χειριστές του σκάφους θα περιμένουν λίγες μέρες ακόμη, εωσότου βεβαιωθούν με ποιο τρόπο το σκάφος άλλαξε την επιφάνεια του αστεροειδούς, όταν συνέλεξε ένα δείγμα του πέρυσι τον Οκτώβριο. Κατά την τελευταία περιφορά του, το σκάφος φωτογράφισε τον Μπενού για σχεδόν έξι ώρες πετώντας σε απόσταση 3,5 χιλιομέτρων από αυτόν. Για να σταλούν όλα αυτά τα τελευταία δεδομένα και εικόνες στη Γη, θα περάσουν μερικές μέρες, έως τις 14 Απριλίου.

Ο Μπενού σήμερα απέχει περίπου 298 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη. Το σκάφος θα παραμείνει στη «γειτονιά» του έως τις 10 Μαΐου, οπότε θα πυροδοτήσει τις μηχανές του για να ξεκινήσει το διετές ταξίδι επιστροφής του, με στόχο να παραδώσει το πολύτιμο δείγμα του στους Αμερικανούς επιστήμονες το Σεπτέμβριο του 2023.

Πηγή: CNN



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...