NASA: φωτογραφία με τη βροχή των Περσείδων στα Μετέωρα κάνει τον γύρο του κόσμου

NASA: φωτογραφία με τη βροχή των Περσείδων στα Μετέωρα κάνει τον γύρο του κόσμου
Τον γύρο του κόσμου κάνει η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τη ΝΑSA και δείχνει την εντυπωσιακή βροχή των Περσείδων πάνω από τα επιβλητικά Μετέωρα.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας, που τράβηξε ο Ιρανός Babak Tafreshi, γίνεται αναφορά στη βροχή από πεφταστέρια αλλά και στα Μετέωρα. «Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, τα Μετέωρα είναι ένα ιστορικό συγκρότημα από μοναστήρια που βρίσκονται κοντά στην Καλαμπάκα, στην κεντρική Ελλάδα» σχολιάζει η NASA.

Το φαινόμενο της βροχής από «πεφταστέρια» κορυφώθηκε  το βράδυ της Δευτέρας. Τα «πεφταστέρια» είναι μικροί διαστημικοί βράχοι που αναφλέγονται καθώς εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα, αφήνοντας φωτεινά ίχνη καθώς διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση.

Οι Περσείδες θεωρούνται μια από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων του έτους, καθώς τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα, φωτεινά και με μακριές πύρινες «ουρές». Βίντεο με το εκπληκτικό φαινόμενο από διάφορες περιοχές της Γης κάνουν τον γύρο του κόσμου. Δείτε εδώ τοβίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το CNN και παρουσιάζει τη βροχή από πεφταστέρια στη Χαβάη.

{youtube}79DU1KJFZSw{/youtube}

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...