-Έχουμε “πόλεμο”

Την πιο σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή που όμοιά της δεν έχουμε ζήσει κατά το παρελθόν,θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε στο δήμο Ναυπακτίας.

Και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό,από τις διαθέσεις τόσο του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Κοτσανά μετά την πολύ σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τον τρόπο που επετεύχθη η συνδιοίηκηση στο δήμο και ο αποκλεισμός της δικής του παράταξης απ’αυτήν,όσο και απο την χιουμοριστική αλλά άκρως ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του πρώην συμβούλου και αντιδημάρχου Κώστα Καρακώστα,αμφότεροι και οι δύο τοποθετούντες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το ζητούμενο βεβαίως είναι το τι θα πράξει ο πρώην δήμαρχος Π.Λουκόπουλος αφού η παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο,”στερεί” από την αντιπολιτευτική φαρέτρα ένα πολύ ισχυρό αντιπολιτευτικό “εργαλείο” που είναι ο Καρακώστας.Ωστόσο,η παρουσία του πρώην δημάρχου επιτυγχάνει έως έναν βαθμό τον αντιπολιτευτικό “γάμο” της παράταξής του με την παράταξη του Ανδρέα Κοτσανά,που φαίνεται ότι σηκώνει μανίκια και αναλαμβάνει το κύριο βάρος της αντιπολιτευτικής υπεράσπισης.

Σε όλα αυτά,βεβαίως να υπολογιστεί και η διπλή εκπροσώπηση της παράταξης Γούλα που διαθέτει τόσο τη γνώση και εμπειρία αλλά και το υπόβαθρο για μια ισχυρή και με επιχειρήματα αντιπολιτευτική επόμενη μέρα.

Το έργο της συνδιοίκησης φαίνεται ότι δεν θα είναι εύκολο και η συναίνεση φαίνεται ότι χάθηκε στον ποταμό των προγραμματικών ανακοινώσεων μεταξύ των “τριών”.Δηλαδή πολύ νωρίς και πριν ακόμη γυρίσει ημερολογιακά η δημοτική εξουσία.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κύριε διαχειριστή,
    Μοιάζει τετριμμένο αλλά πάντα επίκαιρο, χρήσιμο δε να το θυμόμαστε και να το σεβόμαστε, πως στις δημοκρατίες “οι πλειοψηφίες κυβερνούν και οι μειοψηφίες ελέγχουν”. Ο έλεγχος που ασκεί η εκάστοτε μειοψηφία δεν σημαίνει de facto αντιπολίτευση. Δυστυχώς “εν τοις πράγμασι” στη χώρα μας επί το πλείστον οι μειοψηφίες δεν ασκούν πάντα εποικοδομητικό έλεγχο και συνήθως εκτρέπονται στο “αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση”. Αυτό δείχνει, κατά την εκτίμησή μου, ο τόνος και το ύφος των παραγόντων, εκλεγμένων και μη, που ως μειοψηφία πλέον έσπευσαν, κατά το σχόλιό σας, να φορέσουν τις πανοπλίες τους για τη μάχη, όπως νομίζουν, των μαχών απ’ τα έδρανα και όχι μόνο του δημοτικού συμβουλίου. Κι όμως η μάχη των μαχών έπρεπε να γίνεται αλλού. Να γίνεται μεταξύ αδιάφθορων αιρετών και επώνυμων ή ανώνυμων συμφερόντων. Ζητάω πολλά χωρίς να είμαι αισιόδοξος. Και δεν είμαι αισιόδοξος γιατί το είδος των αδιάφθορων αιρετών σπανίζει με τους περιφερόμενους από συνδυασμό σε συνδυασμό “επαγγελματίες” ή/και “μισθοφόρους” καλά να κρατούν.
    Η νέα δημοτική πλειοψηφία είναι ένα κοκτέηλ από πρωτόβγαλτους (και άρα κατά τεκμήριο αδιάφθορους) δημοτικούς συμβούλους και από παλιές καραβάνες με τα χαρακτηριστικά του “επαγγελματία” πολιτικού που προανέφερα. Πίσω, δίπλα, γύρω ή απέναντί τους είναι οργανωμένα συμφέροντα επαγγελματιών (προμηθευτών, συντηρητών κλπ), φεουδαρχών (όπως ήταν το πάλαι ποτέ δεσποτάτο της Ηπείρου) και ψιλικατζήδων (δύο – τρία μεροκάματα, μία θεσούλα μόνιμη ή με σύμβαση εργασίας) κλπ. κλπ. Εναντίον αυτών πρέπει να γίνεται η μάχη των μαχών και σ’ αυτή πρέπει να είναι πάνοπλες πρωτίστως η δημοτική πλειοψηφία αλλά και η παρούσα δημοτική μειοψηφία.
    “Ο χρόνος είναι γρήγορος ίσκιος πουλιών, τα μάτια μας ορθάνοιχτα μεσ’ τις εικόνες τους” λέει ο ποιητής. Ευχή κάθε καλόπιστου δημότη είναι τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο ίσκιος των πουλιών πάνω απ’ το δήμο και την πόλη να είναι από περιστέρια κι όχι από μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά….. Ίδωμεν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...