NBA καλεί Σλούκα! – Τα «θέλω» του ηγέτη της Φενέρ

Ο Κώστας Σλούκας ετοιμάζεται για το 7ο Final Four του την τελευταία οκταετία και έχει εξελιχθεί στον Νο. 1 παίκτη της Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο 29χρονος γκαρντ έκανε την πιο ουσιαστική και εντυπωσιακή σεζόν του στη EuroLeague, μετρώντας 11,7 πόντους, 2,2 ριμπάουντ και 4,8 ασίστ ανά παιχνίδι.

Ο ποιοτικός γκαρντ βγήκε μπροστά όταν οι πρωταθλητές Τουρκίας τον χρειάστηκαν, έβαλε μεγάλα σουτ, ενώ αποτέλεσε τον… εγκέφαλό τους σε όλη τη σεζόν.

Οι εμφανίσεις του και η συνέπειά του τον βάζουν, λοιπόν, δικαιολογημένα στην κουβέντα για τον MVP της χρονιάς στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και το… hype γύρω από το όνομά του μεγαλώνει και στις ΗΠΑ.

Η εξαιρετική χρονιά και τα ηγετικά στοιχεία συνδυάζονται με ένα ακόμα στοιχείο που κάνει τον Σλούκα ελκυστικό στις ομάδες του «μαγικού κόσμου». Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού κάνει εδώ και μια τετραετία… εντατικά μαθήματα στο καλύτερο «σχολείο» της Ευρώπης, αυτό του «Ζοτς».

Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια η Φενέρμπαχτσε αποτελεί μια σταθερή δεξαμενή παικτών, από την οποία αρκετοί μεταπηδούν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη (Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Νεμάνια Μπιέλιτσα, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Έκπε Ούντοχ).

Όλα τα παραπάνω «δένουν» με το γεγονός πως ο Σλούκας υπέγραψε συμβόλαιο 2+1 χρόνων με την τουρκική ομάδα το 2017, το οποίο έχει το δικαίωμα να «σπάσει» το καλοκαίρι.

Οι πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν πως αυτή τη στιγμή υπάρχει ενδιαφέρον από δύο ομάδες του NBA προς το πρόσωπο του ηγέτη της «Φενέρ» και μένει να δούμε αν αυτό θα μετουσιωθεί σε επίσημες προτάσεις. Μάλιστα, η μία από τις δύο ομάδες, που εξετάζουν τον 29χρονο παίκτη, συμμετέχει στα πλέι οφ του «μαγικού κόσμου» φέτος.

Όπως και να ‘χει, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με το ΝΒΑ, είναι δεδομένο πως το καλοκαίρι ο Σλούκας θα αποτελέσει ένα hot όνομα στη μπασκετική Ευρώπη. Η Φενέρμπαχτσε θέλει να τον κρατήσει στην Πόλη, ενώ ισπανικά δημοσιεύματα έχουν βάλει στο… μιξ της διεκδίκησής του και τη Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μπαρτσελόνα. Βέβαια και οι «αιώνιοι» τον έχουν πολύ ψηλά στις λίστες τους.

Για να αποδεχθεί οποιαδήποτε πρόταση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης θα πρέπει να βρει το «πακέτο» που θέλει και να έχει συγκεκριμένο ρόλο. Με άλλα λόγια, ο Σλούκας δεν είναι διατεθειμένος να πάει στις ΗΠΑ μετά την καλύτερη σεζόν της καριέρας του στη EuroLeague για να βλέπει τα παιχνίδια από τον πάγκο και να μην έχει ξεκάθαρο ρόλο.

Στο παρελθόν, ο ίδιος είχε πει σε συνεντεύξεις του πως δεν σκέφτεται το ΝΒΑ, όμως μια ελκυστική πρόταση, που θα συνδυάζει χρήματα και ρόλο, ενδέχεται να του αλλάξει την άποψη. Αυτό που μένει να δούμε, λοιπόν, είναι αρχικά αν το ενδιαφέρον των δύο ομάδων του «μαγικού κόσμου» θα προχωρήσει και στη συνέχεια αν ο διεθνής σταρ καλυφθεί από αυτά που θα του προταθούν, ώστε να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Πηγή: Filathlos.gr

https://www.kontranews.gr/index.php/rss/category/6/rss.xml



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...