«Nein» Σόιμπλε, στο όραμα Μακρόν για την Ευρώπη!

Διπλό «όχι» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις προτάσεις του νέου προέδρου της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν για μία εμβάθυνση της Ευρώπης! Η νέα δύναμη της Γαλλίας, κομίζει και ένα νέο όραμα, όχι μόνο για μεγαλύτερη, αλλά και βαθύτερη Ευρώπη, προτείνοντας έναν κοινό υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης όπως και κοινό προϋπολογισμό.

Όμως, το Βερολίνο δεν βλέπει με καλό μάτι τις προτάσεις αυτές, καθώς απειλούν την κερδοφορία του. Οι προτάσεις Μακρόν, είναι μία κίνηση που προμηνύει Ευρωομόλογο και ο κ. Σόιμπλε, δεν θέλει ούτε να τις ακούει! Επίσης, ο Γερμανός, ήδη δρα εν πολλοίς ως επικεφαλής της ευρωπαϊκής Οικονομίας και η πρόταση του Γάλλου προέδρου, θα δημιουργούσε έναν θεσμικό ρόλο, που θα ήταν το αντίπαλο δέος στην γερμανική ηγεμονία της Ευρώπης.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η πρόταση Μακρόν απαιτεί μη ρεαλιστικές αλλαγές στις συνθήκες της Ε.Ε.. Στη συνέχεια, προσέθεσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει και μία  «ομαλοποίηση» στη χαλαρή νομισματική πολιτική που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος διευκρίνισε ότι «η Γερμανία θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να βοηθήσει τον νέο Γάλλο πρόεδρο να ενισχύσει τη νομισματική ένωση».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/283071-Nein-Soimple-sto-orama-Makron-gia-ten-Eyrope ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...