Nielsen: Αύξηση 1,6% στο οργανωμένο λιανεμπόριο το 2017!

Nielsen: Αύξηση 1,6% στο οργανωμένο λιανεμπόριο το 2017!

Θετικά μηνύματα για την αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου, φέρνουν τα νέα στοιχεία της Nielsen, που σε στη νέα έκθεση Market Overview 2017 , αναφέρει ότι κινήθηκε ανοδικά αυξάνοντας την αξία της κατά +1,6%, σε σύγκριση με το 2016. Σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρείας, πρόκειται για  θετική τάση που είναι αποτέλεσμα των καλών επιδόσεων της αγοράς, από τα μέσα του Σεπτεμβρίου και μετά.

Έπειτα από πολλά χρόνια αρνητικών τάσεων, για πρώτη φορά εμφανίζονται θετικές τάσεις σε επίπεδο YTD στην αγορά. Ειδικότερα, τα Φρέσκα Προϊόντα εμφανίζουν τα πιο καλά αποτελέσματα, με άνοδο που φτάνει το +3,6%. Στον αντίποδα, οι κατηγορίες Προσωπικής Περιποίησης και οι κατηγορίες Οικιακής Χρήσης παρέμεινα σε αρνητική τροχιά με συρρίκνωση της τάξης του -0,7% και -0,2% αντιστοίχως.

Στα τρόφιμα & Ποτά η αύξηση ήταν +1,1%, το 2017, σε σύγκριση με το 2016, ενώ ειδικά ο κλάδος των Ποτών σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση κυρίως, λόγω της αύξησης του φορολογικού συντελεστή σε ορισμένες κατηγορίες ποτών, ενώ τα Τρόφιμα αναπτύσσονται με ένα ποσοστό της τάξης του +0,3%.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/317547-Nielsen-Ayxese-1-6-sto-organomeno-lianemporio-to-2017 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...