Norman Atlantic: Διεκόπη για τις 11 Νοεμβρίου η δίκη στην Ιταλία

γωδία η οποία εκτυλίχθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 2014 όταν το πλοίο Norman Atlantic που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα, έπιασε φωτιά εν πλω 81 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κέρκυρας. Ως αποτέλεσμα 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 18 αγνοούνται.

Όπως ενημερώνει το δικηγορικό γραφείο Α&Κ Μεταξόπουλος & Συνεργάτες το οποίο εκπροσωπεί ορισμένα από τα θύματα του ναυαγίου, στις 14 Οκτωβρίου διεξήχθη ενώπιον του Ποινικού Δικαστηρίου του Μπάρι, υπό την προεδρία του Dr. Guida, η δεύτερη συζήτηση της ποινικής δίκης για τo Norman Atlantic.

Η συζήτηση διεξήχθη στο Μέγαρο Bitonto, αλλά με κατανομή των δικαστών, των εισαγγελέων, των συνηγόρων υπεράσπισης και των δικηγόρων πολιτικής αγωγής, σε τρεις διαφορετικές αίθουσες του κτιρίου, συνδεδεμένες μεταξύ τους με βίντεο. Η δίκη είχε ξεκινήσει αλλά τον περασμένο Φλεβάρη ανεστάλη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι δικηγόροι των θυμάτων ανέπτυξαν τις θέσεις τους σε ότι αφορά τις ενστάσεις των κατηγορουμένων κατά της παρουσίας τους στο δικαστήριο και τη συμμετοχή τους στη δίκη ως πολιτικώς ενάγοντες. Επίσης τοποθετήθηκαν και για το αίτημα αποβολής που προτάθηκε από τις 4 εταιρίες που ζητήθηκε αποζημίωση επί τη βάσει της αστικής ευθύνης τους, ήτοι την “Visemar transporti” , την “Visemar di Navigazione”, τη “Visentini shipyards” και φυσικά τον Ελληνικό μεταφορέα ANEK AE.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο εισαγγελέας της ο οποίος υποστήριξε τα ζημιωθέντα μέρη και επιχειρηματολόγησε εκτενώς υπέρ του νομίμου δικαιώματός τους να συμμετάσχουν στην παρούσα δίκη, για να επιτρέψει στη συνέχεια μια σειρά απαντήσεων εκ μέρους των δικηγόρων των πολιτικώς εναγόντων.

Στο τέλος της ακρόασης, διατήρησε το δικαίωμά του να αποφασίσει στην επόμενη ακρόαση για τα ζητήματα που σχετίζονται με τη παράσταση των πολιτικώς εναγόντων, αναβάλλοντας τη συνέχιση της συζήτησης για τις 11 Νοεμβρίου 2020 για να αποφανθεί για τα υπόλοιπα ζητήματα της προκαταρκτικής διαδικασίας.

Να σημειωθεί ότι στην Ιταλία έχουν παραπεμφθεί σε δίκη 20 φυσικά πρόσωπα και αντιπρόσωποι των δύο ναυτιλιακών εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση της ναυτικής τραγωδίας του Norman Atlantic, ενώ στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει η δίκη στο Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, με κατηγορούμενους 11 άτομα.

documento



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...