Notebook με δύο λειτουργικά συστήματα παρουσίασε η Samsung

Notebook με δύο λειτουργικά συστήματα παρουσίασε η Samsung
Το 13,3 ιντσών Ativ Q έκλεψε χθες την παράσταση, κατά την ανακοίνωση καινούριων προϊόντων στο Λονδίνο από τη Samsung.

Ένας από τους βασικούς λόγους είναι πως το Ativ Q αποτελεί το πρώτο μοντέλο της κορεατικής εταιρείας που συνδυάζει δύο λειτουργικά συστήματα, τα Windows 8 και το Android Jellybean (4.2.2), στην ίδια συσκευή. Ακόμη καλύτερα, εκτός από την ανεξάρτητη χρήση των δύο λειτουργικών, ο κάτοχός του μπορεί να μοιραστεί αρχεία και φακέλους ή να μεταφέρει αρχεία από τα Windows 8 στο Android.

Τα προτερήματα του Ativ Q δεν σταματούν εδώ, αφού ο υπολογιστής διαθέτει «υβριδικό» ντιζάιν, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σαν κλασικό notebook όσο και σαν tablet. Μάλιστα, ο ειδικός μηχανισμός περιστροφής της οθόνης προσφέρει δύο επιπλέον διαμορφώσεις του υπολογιστή, για πιο βολικές γωνίες θέασης και ευκολότερη παρακολούθηση ταινιών.

Το Ativ Q έρχεται επίσης με οθόνη αφής και ανάλυσης 3200 x 1800 pixel, την υψηλότερη σήμερα σε φορητό υπολογιστή, σύμφωνα με τη Samsung. Επίσης, διαθέτει επεξεργαστή «τέταρτης γενιάς» της Intel (Haswell) o οποίος, σε συνδυασμό με την μπαταρία, εξασφαλίζει αυτονομία 9 ώρες.

Στην ίδια εκδήλωση, η κορεατική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης το Ativ Tab 3, το λεπτότερο tablet με λειτουργικό Windows 8, όπως και την ανανεωμένη οικογένεια φορητών υπολογιστών Series 9. Επίσης, παρουσίασε τη Galaxy NX, μία κάμερα εναλλάξιμων φακών με λειτουργικό Android, η οποία είναι συμβατή με δίκτυα 4G.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...