Notis: Η Χρυσή Αυγή, η θρησκεία, ο Ρέμος και οι εξωγήινοι!

Notis: Η Χρυσή Αυγή, η θρησκεία, ο Ρέμος και οι εξωγήινοι!
Μας έχει συνηθίσει σε προκλητικές δηλώσεις, άλλωστε αυτό είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει, ωστόσο αυτή τη φορά έκανε ένα βήµα παραπέρα και ίσως ξεπέρασε και τα δικά του όρια. 
Τα όσα κατέθεσε µπροστά στις κάµερες υπέρ της Χρυσής Αυγής ξεσήκωσαν κύµα αντιδράσεων στον καλλιτεχνικό κόσµο, ενώ του στοίχισαν και τη διάλυση της συνεργασίας του µε τη ∆έσποινα Βανδή!

Ο λόγος για τον Νότη Σφακιανάκη, ο οποίος, µε αφορµή την απονοµή του πολυπλατινένιου δίσκου του «16 Αυτοτελείς Ιστορίες», µίλησε σχετικά µε την πολιτική κατάσταση της χώρας, αλλά και τον ναζιστικό χαιρετισµό που έκανε στο νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδούσε.

«Πες σε αυτά τα κοπρόσκυλα που έχουν πει αυτό ότι τον χαιρετισµό που έκανα, τον οποίο κάνουν οι χιτλερικοί, τον έκανα σε ένα τραγούδι που λέγεται “Η πλατεία” και εκείνη την ώρα χλεύαζα, σχολίαζα τους ναζιστές λέγοντας “η Γερµανία πάνω από όλα”. Είµαι πολιτικό ον και έχω δηµόσιο λόγο. Σκέφτοµαι µονίµως πολιτικά. Είµαι πολίτης, όχι πελάτης. Και όλα αυτά τα κοπρόσκυλα που σας κυβερνάνε δεν τα έχω αξιολογήσει όπως εσείς, διότι δεν τους έχω σε καµία απολύτως δύναµη. Εχω κάθε δικαίωµα να λέω τη γνώµη µου και δεν οφείλω σε κανέναν τίποτα. Αυτοί µου οφείλουν πολλά. ∆εν είναι φασίστες η Χρυσή Αυγή και έχουν κλείσει µέσα κάποιον που είναι αρχηγός πολιτικού κόµµατος. Κανένα δικαίωµα δεν έχεις. Ποιος σου έδωσε το δικαίωµα; Επιβάλλεται να στηρίζετε τη Χρυσή Αυγή. ∆ιότι αυτή έχει µέσα και την αυγή. Οι άλλοι έχουν µόνο το σκότος. Με είχαν ρωτήσει γιατί δεν κατεβαίνω στην πολιτική. ∆ιότι απλώς δεν έχω µάθει να κατεβαίνω. Εγώ µόνο ανεβαίνω. Φοροδιαφεύγουν; Μα, πλάκα µου κάνεις; Ο Παπακωνσταντίνου δεν ήταν υπουργός Οικονοµικών; ∆εν είναι φοροφυγάς; Ο Σηµίτης δεν ήταν πρωθυπουργός της χώρας; Τρελαθήκατε; Τι είναι αυτά που λέτε; Πες τους να πάνε να γ@@@νε», είπε ο τραγουδιστής.

Αν ανατρέξουµε στο παρελθόν, θα δούµε πως ουκ ολίγες φορές ο Νότης Σφακιανάκης έχει δώσει τροφή στα media εκφράζοντας τις… απόψεις και τα πιστεύω του. Η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» συγκέντρωσε   αναφορές του στη θρησκεία, το πολιτικό σύστηµα, τα ναρκωτικά, ακόµα και τους… εξωγήινους έχουν γεννήσει πολλές αντιδράσεις γύρω από το φαινόµενο που λέγεται «Notis».

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πριν από τρία χρόνια, στην εκποµπή «Lifestyle» του τότε Alter είχε ξεσηκώσει τους ανθρώπους της Εκκλησίας µε τα όσα είχε πει µπροστά στον τηλεοπτικό φακό. Ο τραγουδιστής είχε εξηγήσει γιατί είναι ροκ σταρ και είχε τονίσει πως δεν φοβάται µε τις δηλώσεις που κάνει… «∆εν είµαι χριστιανός, γιατί είµαι Ελληνας και αυτά τα δύο δεν πάνε µαζί. Μας παραµυθιάζουν όταν µιλάνε για ελληνορθόδοξους χριστιανούς», είχε πει.

Την ίδια χρονιά, στην πρωινή εκποµπή του Γιώργου Καραµέρου και του Σπύρου Χαριτάτου, «10 µε 1 µαζί», είχε προκαλέσει για άλλη µία φορά µε τις δηλώσεις του.

«Είµαι αθεϊστής και χέ@@@κα για τον Ανθιµο. Ο µητροπολίτης Ανθιµος είναι εχθρός της πατρίδας µου σε µια τελική ανάλυση. Χέ@@@κα και για τους πολιτικούς και για τους πολιτικούς αρχηγούς», είχε πει µε το… γνωστό του ύφος!

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Ο τραγουδιστής πριν από έναν χρόνο περίπου, τέτοια εποχή, είχε παραχωρήσει µια συνέντευξη στην εφηµερίδα «Espresso» στην οποία είχε µιλήσει για τα χρόνια της εφηβείας, τη νύχτα, τις ουσίες, την απιστία, αλλά και τη Χρυσή Αυγή. Ο Νότης Σφακιανάκης σε µικρότερη ηλικία είχε ασχοληθεί µε τη νύχτα ως DJ. «Τότε κάπνιζα τσιγάρο και ήταν εύκολο να δοκιµάσω κάποιες ουσίες. Ετσι, λοιπόν, δοκίµασα µαριχουάνα, δεν µου άρεσε, το σταµάτησα», είχε πει τότε σχετικά. Ο καλλιτέχνης είχε ακόµα αναφέρει ότι γυµνάζει µόνο το µυαλό του, πίνει µόνο ένα ποτήρι κρασί, αφού δεν του αρέσει το αλκοόλ, και πριν βγει στην πίστα πίνει ένα ρόφηµα.

Με τη σύζυγό του, Κίλι, είναι µαζί 28 ολόκληρα χρόνια και έχουν περάσει διάφορες καταστάσεις. «Εχω υπάρξει άπιστος, όµως είµαστε µαζί από το 1984 και άρρηκτα συνδεδεµένοι, χωρίς να επιτρέψουµε σε κάτι να κλονίσει τη σχέση µας», είχε δηλώσει. Ο Νότης Σφακιανάκης δεν θα µπορούσε να µην αναφερθεί και στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ο τραγουδιστής πιστεύει ότι οι λαθροµετανάστες ευθύνονται εν µέρει για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήµερα η Ελλάδα. «Αν ερχόταν νόµιµα συγκεκριµένος αριθµός αλλοδαπών, τότε δεν θα υπήρχε αυτό το µπαστάρδεµα. Ο ανεξέλεγκτος αριθµός έλυσε τη σφιχτή γροθιά των ηθών, των αξιών, του πολιτισµού που είχε µέχρι τότε η ελληνική κοινωνία…».

ΓΙΑ ΡΕΜΟ

Πριν από έναν χρόνο ο Νότης Σφακιανάκης δεν είχε χαριστεί σε κανέναν στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο «Πρωινό mou». ∆εν είχε διστάσει να πει για τον Αντώνη Ρέµο ότι είναι µικρό όνοµα, πως ο ∆ίας πετούσε λέιζερ, ότι το ανθρώπινο ον δηµιουργήθηκε από τους εξωγήινους, αλλά και ότι είναι εµετικό το θέαµα των ερωτευµένων οµοφυλοφίλων.

«Ο Ρέµος δεν είναι µεγάλο όνοµα, µικρό είναι, δισύλλαβο. ∆εν συνεργάζοµαι µε καλλιτέχνες καταξιωµένους, γιατί έχω δικό µου κόλπο. Εχω στήσει δική µου παντιέρα… Χέ@@@κα τι θα βγάλει ο Ρέµος! Οι καλλιτέχνες έχουν δικαιώµατα και υποχρεώσεις. Είναι υποχρεωµένοι να τα εκφράζουν. Εγώ λέω αυτά που θέλω και όποιος θέλει τα ακούει… Οι καλλιτέχνες είναι µπροστάρηδες. Οι Pink Floyd ήταν προφήτες. ∆εν είναι τυχαία αυτά που έχουν πει και έχουν κάνει κάποιοι καλλιτέχνες…», είχε πει.

ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ

Ο ίδιος είχε συνεχίσει µιλώντας για το χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη, αποκαλύπτοντας µάλιστα ότι στο παρελθόν είχε χτυπήσει σύντροφό του.

«Λάθος το όλο. Και η Κανέλλη δεν θα έπρεπε να συµπεριφερθεί µε αυτόν τον τρόπο και ο Κασιδιάρης δεν θα έπρεπε να το αντιµετωπίσει έτσι. Οι άνθρωποι εν βρασµώ ψυχής κάνουν πράγµατα που είναι ακραία. Οταν αρχίσει και βράζει η ψυχή είναι ανεξέλεγκτη. Σε µια παλιά µου σχέση είχα σηκώσει το χέρι και την είχα χτυπήσει. Το είχα µετανιώσει», είχε αναφέρει.  Στο θέµα των γάµων µεταξύ οµοφυλόφιλων ο τραγουδιστής ήταν αντίθετος, αναφέροντας µεταξύ των άλλων ένα περιστατικό πριν από µία δεκαετία. «Είναι δικαίωµά τους. ∆εν θα επέµβω στη σεξουαλική ζωή του καθενός, από τη στιγµή που δεν την προβάλλει δηµόσια. Το να περπατάνε δύο άνδρες χέρι-χέρι δεν µ’ αρέσει αισθητικά. Είχα πάθει σοκ όταν κάποια στιγµή, πριν από δέκα χρόνια, βρισκόµουν σε φανάρι και είδα δύο αγόρια που κρατιούνταν από το χέρι. Μου φάνηκε πολύ αντιαισθητικό, εµετικό, αφύσικο», είχε πει. Κάθετα αρνητικός ήταν στο θέµα της υιοθεσίας από οµοφυλόφιλα ζευγάρια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάθετα όχι. Το παιδάκι τι θα λέει; Μαµά-µπαµπά δύο άνδρες; Τι πρότυπα έχει το παιδάκι; Να διαιωνίζεται το πρότυπο του π@@@η;».

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΒΡΙ∆ΙΑ»

Στην πορεία της κουβέντας, ο Γιώργος Λιάγκας τον είχε ρωτήσει για τις δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά µε την Ακρόπολη και ότι την έφτιαξαν εξωγήινοι. Ο Νότης Σφακιανάκης τότε πήγε τη συζήτηση παραπέρα, λέγοντας ότι το ανθρώπινο είδος έχει φτιαχτεί από εξωγήινους. «∆εν έχουν φτιάξει την Ακρόπολη εξωγήινοι. Εµάς έχουν φτιάξει εξωγήινοι. Ολους µας. Αυτό που αποκτήσαµε από τη µια στιγµή στην άλλη, ο άνθρωπος, ο οποίος βρισκόταν σε µια παλαιολιθική εποχή και απότοµα σε πολλά µέρη της Γης απέκτησε απίστευτη γνώση. ∆εν είναι φυσιολογικό. Αν ανατρέξουµε σε ιστορικά γεγονότα θα δούµε ότι σε παρόµοιους χρόνους η ανθρωπότητα απέκτησε γνώση που έγινε απότοµα. Κατεβαίνουν συνέχεια, µας ελέγχουν. Πειραµατόζωα είµαστε, υβρίδια. Κυκλοφορούν στον κόσµο εξωγήινοι. Ενδεχοµένως κάνουν επισκέψεις στη Γη νοήµονα όντα. Αν σκεφτείς ότι υπάρχουν και άλλοι γαλαξίες, δεν µπορείς να πιστεύεις ότι είσαι µόνος σου», είχε πει.

Ο τραγουδιστής δεν είχε σταµατήσει εκεί, αλλά είχε συνεχίσει λέγοντας ότι ο ∆ίας πετούσε κεραυνούς λέιζερ και πως οι θεοί είναι εξωγήινοι. «Υπήρχαν θεοί που έρχονταν από πάνω. Οταν κάνουµε προσευχή, γιατί κοιτάµε προς τα πάνω; Ο ∆ίας πετούσε κεραυνούς λέιζερ, ο Ερµής είχε τη φτερωτή άµαξα. Εξωγήινοι ήταν. Ολοι οι θεοί ήταν εξωγήινοι. Αν εξετάσεις την Ιστορία, µέσα υπάρχουν στοιχεία που σε κάνουν να πιστεύεις ότι αυτό που υπάρχει σήµερα είναι δηµιούργηµα άλλων», είχε ισχυριστεί. «Είµαστε τα αποβράσµατα του γαλαξία. Η ανθρωπότητα. Οσο για τους Ελληνες, σε κάποιους τόπους, όπως η Ελλάδα, για κάποιους ενεργειακούς λόγους έκαναν περισσότερες επισκέψεις. Αν δεν είσαι αρχαιολάτρης, από πού θα ξεκινήσεις. Βεβαίως και είµαι αρχαιολάτρης. ∆εν έχω πάει, όµως, σε τελετή δωδεκαθεϊστών», είχε συµπληρώσει.

Ο Νότης στο παρελθόν έχει σχολιάσει και «ιερά τέρατα» του λαϊκού τραγουδιού, καθώς έχει δηλώσει πως ο Στέλιος Καζαντζίδης είχε «κάπως τοποθετηµένη φωνή, εκτελούσε δηλαδή ρόλο όταν τραγουδούσε», ενώ για το Μέγαρο Μουσικής έχει πει πως δεν θα πήγαινε ποτέ να τραγουδήσει σε έναν χώρο για τον οποίο βρίζει, γιατί «είναι χειρότερος και από τα σκυλάδικα»…

Στα τέλη του 2011 είχε χαρακτηρίσει την οικονοµική κρίση «εικονική» και «προσπάθεια του γερµανικού κράτους να κατακτήσει επιτέλους την Ελλάδα», ενώ είχε τονίσει πως οι Ελληνες «κοιµούνται»… Ο τραγουδιστής σε συνέντευξή του πριν από ακριβώς έναν χρόνο, είχε αποκαλύψει ακόµα ότι πληρώνει µόνο τις άµεσες υποχρεώσεις του και ότι «ζήτησα από τον λογιστή µου να µην πληρώσει ως χαράτσι χρήµατα τα οποία εγώ δεν χρωστάω και τα έκλεψαν άλλοι…».

«Xειρότερος φαύλος κύκλος µετά τη δικτατορία»

Σε συνέντευξή του το 2010 ο Νότης Σφακιανάκης είχε αναφερθεί µε σκληρά λόγια κατά των πολιτικών. Για ακόµα µία φορά δεν είχε µασήσει τα λόγια του και «είχε πυροβολήσει» µε τις δηλώσεις του πολιτικούς και µη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. «Θα δίκαζα όλους τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς Οικονοµικών από το ’74. Ολους εκείνους που έχουν διαχειριστεί δηµόσιο χρήµα και έχουν κάνει ατασθαλίες. Πότε απονεµήθηκε δικαιοσύνη µέχρι σήµερα; Οι ασυλίες και τα τοιαύτα επιβάλλεται να καταργηθούν. Είναι δυνατόν να έχει ασυλία ο υπάλληλός µας βουλευτής και να µην έχει ο εργοδότης; Αν η ∆ικαιοσύνη αποφανθεί ισόβια δεσµά για κάποιους, τότε να εκτίσουν την ποινή τους ισόβια και όχι δεκαπέντε χρόνια. Μόνο ο Παπαδόπουλος και ο Ντερτιλής έµειναν ισόβια», είχε πει.

Οσο για εκείνους που υποστηρίζουν ότι είναι υπέρµαχος της δικτατορίας, είχε απαντήσει: «Τότε αυτά που έκαναν οι προαναφερθέντες ήταν τα πρέποντα και γι’ αυτό είχε µπει µια τάξη στη φαυλότητα του παρελθόντος. Μετά τη δικτατορία ξανάρχισε χειρότερος φαύλος κύκλος. Αν έρθουµε στο σήµερα, συµφωνώ µε κάποιους ανθρώπους και τις θέσεις τους, ανεξάρτητα αν ανήκουν στο ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Χρυσή Αυγή ή τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Μιλάω πάντα υπέρ του δικαίου, απ’ όπου κι αν προέρχεται, αδιαφορώντας για τις ετικέτες».

Λίγους µήνες µετά, σε ακόµα µία συνέντευξη, είχε δηλώσει για τη Χρυσή Αυγή: «Η Χρυσή Αυγή είναι στη Βουλή µικρό χρονικό διάστηµα. Οµως, σε αυτό το διάστηµα αυτοί οι λίγοι και µαζί οι 450.000 που τους ψήφισαν µπορούν να κουνούν το δάχτυλο σε όλους εκείνους που µας έχουν καταδυναστεύσει όλα αυτά τα χρόνια και έχουν δηµιουργήσει αντίπαλον δέος. Ουσιαστικά, λειτουργούν ως χωροφύλακες».!

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...