Novartis: Οι μάρτυρες «καίνε» Σαμαρά, Βενιζέλο, Αβραμόπουλο και Στουρνάρα!

Novartis: Οι μάρτυρες «καίνε» Σαμαρά, Βενιζέλο, Αβραμόπουλο και Στουρνάρα!

Ανατριχίλα προκαλούν στην κοινή γνώμη, τα στοιχεία της δικογραφίας που βγαίνουν στη δημοσιότητα, με συγκεκριμένες κατηγορίες για δωροληψία και απιστία, πολύ γνωστών και ακόμα ενεργών πολιτικών!  Ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία  «Μάξιμος Σαράφης», την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, πέρασε την πόρτα του γραφείου της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και κατέθεσε όσα γνώριζε για τις σκανδαλώδεις κομπίνες στην Υγεία.

 

Στην εναρκτήρια ερώτηση «τι γνωρίζετε για τις παράνομες πρακτικές της Novartis Ελλάς και των λοιπών φαρμακευτικών εταιρειών στην Ελλάδα», ο μάρτυρας απάντησε πως, «Κατά το έτος 2008 επί υπουργίας Αβραμόπουλου έτρεχε το πρόγραμμα Παγκόσμιες ημέρες υγείας το οποίο εκπονούσε η εταιρεία επικοινωνίας communication in practices (CIP) συμφερόντων Κυριάκου Γριβέα έπειτα από σχετική ανάθεση του υπουργείου Υγείας. Στο εν λόγω πρόγραμμα ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Αναστάσιος Γκοτσόπουλος με την έγκριση του Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας Αλέξη Ζορμπά, ζητούσε υπέρογκες χορηγίες επικοινωνίας από τις φαρμακευτικές εταιρείες που δεν αντιστοιχούσαν στις πραγματικές υπηρεσίες που τους παρείχαν».

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η χορηγία μιας παγκόσμιας ημέρας υγείας έφτανε ακόμα και τις 50.000 ευρώ ανά εταιρεία!

 

Μία εξυπηρέτηση που σύμφωνα με την μαρτυρία, είχε αντάλλαγμα ένα μικρό θησαυρό!

 

Μάλιστα, ο ίδιος μάρτυρας βάζει τον  τότε υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο να πιέζει για την επιτυχία του εγχειρήματος.

 

1)      Αφενός δια της παραγγελίας υπερβολικά υψηλού αριθμού εμβολίων

2)      Αφετέρου δια της καταβολής υψηλών ποσών που διοχετεύτηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ΜΜΕ για την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού.

Χαρακτηριστικά εκείνη την εποχή ο Φρουζής έλεγε ότι ο ίδιος, ο οποίος είχε αναλάβει τη διαπραγμάτευση και έκλεισε την συμφωνία εκ μέρους της Novartis Vaccines SRL, δωροδόκησε: 1) Θ. Παπαδημητρίου 2) τον τότε γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Αριστείδη Καλογερόπουλο και 3) τον τότε υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

 

Για το ξέπλυμα των χρημάτων που δόθηκαν στους ανωτέρο χρησιμοποιήθηκε – μεταξύ άλλων – ο μηχανισμός της υπερτιμολόγησης εκδηλώσεων και φαρμακοοικονομικών μελετών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, εκπροσωπούμενης από τον τότε κοσμήτορα Ιωάννη Κυριόπουλο, ο οποίος ήταν γνώστης και της όλης υπόθεσης και χρησιμοποιήθηκε και ο ίδιος για την προσέγγιση του υπουργού Υγείας του οποίου ήταν σύμβουλος. Ομοίως το ξέπλυμα των χρημάτων έγινε και μέσω του ομίλου Γριβέα ο οποίος αναλάμβανε συνέδρια για λογαριασμό της ΕΣΔΥ και υπερτιμολογημένες δραστηριότητες επικοινωνίας της Νοβάρτις και του ΚΕΕΛΠΝΟ. Θεωρώ αντίθετο στην λογική των πραγμάτων και στα μεγέθη της εταιρείας όσο και της συγκεκριμένης παραγγελίας, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος να έλαβε δώρο ποσό κάτω των 200.000 ευρώ».

 

 

Σύμφωνα με την κατάθεση του  προστατευόμενου μάρτυρα Μάξιμου Σαράφη το μεγαλύτερο σκάνδαλο κατά την γνώμη του στο χώρο της υγείας αφορούσε το διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας για το μοριακό έλεγχο αίματος για τον ιο HIV επι υπουργίας Αβραμόπουλου.

 

Πιο συγκεκριμένα τονίζει ότι

 

Μία κατάθεση βόμβα από τον μάρτυρα, που σε άλλο σημείο υποστηρίζει ότι ειδικά στην τελευταία περίπτωση αποκλείεται να δόθηκε μίζα κάτω του ποσού των 40 εκατ. ευρώ».

 

Σε νέα του κατάθεση στις 15 Ιανουαρίου ο «Μάξιμος Σαράφης» εμπλέκει περισσότερα πρόσωπα.

 

Συγκεκριμένα για την κατηγορία της δωροδοκίας περιγράφει αναλυτικά

 

Ωστόσο αν και το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας δεν φαίνεται να περιλαμβάνει αναφορές για χρηματισμό συγκεκριμένων προσώπων ο μάρτυρας καταλήγει στο συμπέρασμα πως «…το ύψος του δώρου που έλαβε για τη συγκεκριμένη περίπτωση ο τότε υπουργός, δεν είναι κάτω του ποσού των 200.000 ευρώ συνολικά».

 

Ο Σαράφης, «έδωσε» και τον Βενιζέλο!

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η μαρτυρία Σαράφη στις 18 Ιανουαρίου, όταν προσέρχεται στην εισαγγελία προκειμένου να δώσει την συμπληρωματική του κατάθεση. Τότε, αναφέρει ότι. «Ο Φρουζής ανά διαστήματα ζητούσε και εκταμίευε χρήματα από τα μαύρα ταμεία της Νοβάρτις Ελλάς προκειμένου όπως έλεγε να δωροδοκήσει το Λιτζέρη υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του ΕΟΦ. Πιθανολογώ ότι το ξέπλυμα των χρημάτων για δωροδοκίες προς τον Λιντζέρη γινόταν από εταιρείες του Μαυρίκου (ο οποίος αντικατέστησε στις δραστηριότητες του ξεπλύματος του Βουλκίδη) στις οποίες η Νοβάρτις ανέθετε διαφημίσεις με εν μέρει εικονικό τίμημα το οποίο εν πολλοίς κάλυπτε τα ποσά των δωροδοκιών» αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ εντύπωση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο ο μάρτυρας εμπλέκει και τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο: «Σχετικά με τον Λιντζέρη ο Φρουζής ανέφερε ότι ο Ευ. Βενιζέλος τον τοποθέτησε ως έμπιστό του στην θέση του προέδρου του ΕΟΦ διότι έχουν πολύ κοντινή σχέση και ότι στην αγορά κυκλοφορούσε ότι ο Λιντζέρης λειτουργεί ως ταμίας του Βενιζέλου στα θέματα του υπουργείου Υγείας. Για όλες τις εξυπηρετήσεις που προσέφερε στην Νοβάρτις στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων του ο κ. Λιντζέρης αποκλείεται να έλαβε ως δώρο ποσό κάτω των 200.000 ευρώ».

 

Η κατάθεση του μάρτυρα για τον Άδωνι Γεωργιάδη!

 

Ώρα με την ώρα, συνεχίζουν να βγαίνουν όλο και περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα. Οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων που καταγγέλλουν μίζες εκατομμυρίων έρχονται στο φως μετά τη διανομή της δικογραφίας στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Με κάθε νέα σελίδα, εμπλέκονται όλο και περισσότερα πολιτικά πρόσωπα. Μάλιστα, οι μάρτυρες φέρονται να κατέθεσαν ότι η φαρμακευτική εταιρεία έδωσε στον τότε υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, το ποσό το 2 εκατ. ευρώ ως αντάλλαγμα για την επίσπευση της καταβολής οφειλόμενων ποσών του Δημοσίου στην εταιρεία.

 

 

Όπως έγινε γνωστό, στην αχανή δικογραφία, περιλαμβάνονται και στοιχεία για «κομπίνα» που καταγγέλλεται ότι στήθηκε μέσω εισαγωγής διπλάσιων ποσοτήτων φαρμάκων. Ειδικότερα, οι προστατευόμενοι μάρτυρες ανέφεραν ότι ο ΕΟΠΥΥ παρήγγειλε διπλάσια φάρμακα κατόπιν συνεννόησης του τότε διοικητή Δημήτρη Κοντού με τον Κωνσταντίνο Φρουζή. Στη συνέχεια ο ΕΟΠΥΥ επέστρεφε τα πλεονάζοντα φάρμακα υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν γίνει ποτέ τέτοιες παραγγελίες. Τα φάρμακα αποθηκεύονταν προσωρινά από ιδιωτικές εταιρείες και στη συνέχεια γινόταν εξαγωγή με τεράστιο κέρδος για την εταιρεία και σημαντική ζημία για το Δημόσιο, όπως καταγγέλλουν οι μάρτυρες. Μάλιστα, σύμφωνα με τους μάρτυρες οι δοσοληψίες εμφανίζονταν νομότυπες μέσω της έκπτωσης πιστωτικών και εκπτωτικών τιμολογίων.

Στις 2 Φεβρουαρίου, ώρα 11:20 π.μ ο «Μάξιμος Σαράφης» συνεχίζει την κατάθεσή του. Η νέα ερώτηση από την εισαγγελία αφορά την εμπλοκή του Αδωνη Γεωργιάδη. Όπως αναφέρεται στην κατάθεση, είπε ότι «γνωρίζω ότι άμεση συνεργάτιδα του Υπουργού ήταν η κα. Κατραβά με την οποία η Νοβάρτις μέσω του τμήματος market access του οποίου προσίτατο ο Κων Φρουζής είχε επίσημη και ανεπίσημη επικοινωνία μέσω emails εταιρικών και προσωπικών και μέσω τηλεφωνημάτων» αναφέρει εισαγωγικά ο μάρτυρας για να συνεχίσει λέγοντας ότι «οι επικοινωνίες αυτές γίνονταν προκειμένου η κα Κατραβά να κανονίζει τα απόρρητες συναντήσεις του Φρουζή εκ μέρους της Νοβάρτις με τον υπουργό».

 

Για το τί γίνονταν σε εκείνες τις συναντήσεις γίνεται πιο συγκεκριμένος στην συνέχεια, αναφέροντας πως «αντικείμενο αυτών των συναντήσεων πιθανολογώ ότι ήταν το «κλείσιμο» συμφωνιών μεταξύ της εταιρείας και του Υπουργού, προκειμένου ο τελευταίος να λαμβάνει ευνοϊκές για την εταιρεία πολιτικές αποφάσεις. Αυτό το βασίζω στο γεγονός ότι οι πιο τακτικές επικοινωνίες γίνονταν μέσω των προσωπικών τους ηλεκτρονικών λογαριασμών και μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων στα προσωπικά τους τηλέφωνα και όχι μέσω των επίσημων υπηρεσιακών λογαριασμών του υπουργείου. Θέλω επίσης να σας καταθέσω ότι όπως είναι ευρέως γνωστό ο Υπουργός Αδωνης Γεωργιάδης χρησιμοποιούσε ως μέθοδο ξεπλύματος των χρημάτων που λάμβανε ως δώρα από την Νοβάρτις, εκδοτικές του δραστηριότητες, καθώς και υπηρεσίες προβολής μέσω τηλεπωλήσεων και διοργάνωσης εκδηλώσεων σχετικά με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την ανάλυση της αρχαιοελληνικής γραμματείας. Με δεδομένο ωστόσο ότι η επένδυση της τηλεπώλησης των βιβλίων ήταν δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με το μέγεθος της επιχείρησης του συμπεραίνω ότι τα έσοδα από τις πιο πάνω δραστηριότητες είναι προφανώς εικονικά και συνδέονται με το ξέπλυμα παράνομων χρημάτων».

Μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση»: Δεσμίδες σε κίτρινους φακέλλους και η ανακαίνιση της οικίας του υπουργού

Στις 4 Φεβρουαρίου στο κτήριο της εισαγγελίας μπαίνει ο μάρτυρας με κωδικό όνομα «Αικατερίνη Κελέση» για μία συμπληρωματική κατάθεση. Σύμφωνα με τις σελίδες της κατάθεσης που είδαν το φως της δημοσιότητας, «Ο κ. Φρουζής είχε πολύ στενή σχέση με τον κ. Αδωνη Γεωργιάδη και είχε πολύ συχνές συναντήσεις τόσο με τον πιο πάνω Υπουργό όσο και με άλλους κρατικούς αξιωματούχους οι οποίοι προωθούσαν τα συμφέροντα της Νοβάρτις. Γνωρίζω συγκεκριμένα ότι ο κ. Φρουζής συναντήθηκε με τον Αδωνη Γεωργιάδη την 9.9.2013 στο υπουργείο Υγείας και την επόμενη ημέρα 10.9.2013 είχε συνάντηση επίσης στο Υπουργείο με τον Αδωνη Γεωργιάδη και τον Ιωάννη Στουρνάρα. Επίσης συνάντηση με τον κ. Γεωργιάδη ο κ Φρουζής είχε και την 30.9.2013 όπως προκύπτει από σχετικές σημειώσεις του κ. Φρουζή όπου σε αυτές ανέφερε ότι έκλεισε ραντεβού με τον Γεωργιάδη 30/9 μισή ώρα μετά από την κανονική. Η σημείωση αυτή σήμαινε ότι η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα μισή ώρα μετά από την κύρια συνάντηση του Υπουργού με τον κ. Φρουζή και με τους εκπροσώπους άλλων φαρμακευτικών εταιρειών με σκοπό σε αυτήν να βρίσκεται μόνος του με τον Υπουργό, ώστε να μπορέσει να του παραδώσει τα χρήματα που είχε μαζί του στο βαλιτσάκι όπως σας έχω ήδη καταθέσει. Σημειώνω ότι ο Φρουζής σε ιδιόχειρες σημειώσεις του αναφέρεται σε συνάντηση 30 λεπτών και με τον Ιωάννη Στουρνάρα. Κι εδώ δηλαδή φαίνεται η ίδια τακτική του Φρουζή όπως και με τον Γεωργιάδη για την παράδοση των χρημάτων δωροδοκίας όπως σας έχω καταθέσει ήδη. Θέλω επίσης να σας αναφέρω ότι στις αρχές του έτους 2014 ο κ. Γεωργιάδης παρέδωσε στον Φρουζή εμπιστευτικό ανεπίσημο έγγραφο, με το οποίο τον ενημέρωνε για τις δαπάνες που έκανε το υπουργείο Υγείας το πρώτο τετράμηνο του 2014 στον χώρο του φαρμάκου γα τα ποσά του rebate και του claw back των φαρμακευτικών εταιρειών για τις συμμετοχές των ασφαλισμένων στην αγορά των φαρμάκων για τις συνταγογραφήσεις  των γενόσημων φαρμάκων και για τα φάρμακα υψηλού κόστους ήτοι πληροφορίες για ενέργειες του υπουργείου που δεν θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Φρουζής».

Στην ερώτηση της εισαγγελέως «σε σχέση με τα πρόσωπα που μας αναφέρετε ότι έχουν χρηματισθεί γνωρίζετε αν οι χρηματισμοί έγιναν απευθείας ή και με μεσολάβηση τρίτων προσώπων» ο μάρτυρας απαντά ότι «γνωρίζω ότι ο κ. Φρουζής έκανε τους χρηματισμούς χέρι με χέρι ο ίδιος. Στην περίπτωση όμως του Αδωνη Γεωργιάδη γνωρίζω ότι εκτός από τις φορές που ο ίδιος ο Φρουζής τον χρημάτισε απευθείας (χέρι με χέρι) σε τρεις περιπτώσεις τα χρήματα έλαβε για λογαριασμό του Γεωργιάδη η ιδιαιτέρα γραμματέας του Βασιλική Κατραβά εντός κίτρινων φακέλων μια φορά εντός του ξενοδοχείου Λίντα Μάριοτ όπου η ανωτέρω έλαβε το ποσό των 70.000 ευρώ το οποίο προοριζόταν για την ανακαίνιση της οικίας του Αδωνη Γεωργιάδη και τις άλλες δύο φορές εντίς του υπουργείου Υγείας όπου έλαβε 50.000 ευρώ και 20.000 ευρώ αντίστοιχα περίπου. Άλλο πρόσωπο που γνωρίζω με βεβαιότητα ότι έχει χρηματισθεί κατ επανάληψη με δεσμίδες χρημάτων εντός κίτρινων φακέλων σε μαύρες τσάντες την περίοδο από το 2010 εως το έτος 2013 ήταν ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος τέως διοικητής του ΙΚΑ. Ο συγκεκριμένος έλαβε από τον Φρουζή για λογαριασμό της Νοβάρτις συνολικά 600.000 ευρώ το ελάχιστον προκειμένου να προωθήσει τις τιμές και την αποζημίωση των φαρμάκων έχοντας την σχετική αρμοδιότητα.

 

Συναντήσεις Φρουζή με τους ανθρώπους του Σαμαρά

 

Από τις αποκαλύψεις δεν έλλειψε και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.  Η «Αικατερίνη Κελέση» αναφέρεται στην κατάθεσή της στις συναντήσεις του κ. Φρουζή με συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Φρουζής φέρεται να είχε δύο συναντήσεις με τον κ. Δημήτρη Πτωχό, συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου στις 26 Σεπτεμβρίου 2013 και τις 18 Οκτωβρίου 2013.

Σύμφωνα με την μαρτυρία, στις 21 Οκτωβρίου 2014 είχε συνάντηση με τον κ. Σταύρο Παπασταύρου και στις  3 και 14  Απριλίου 2014 συναντήθηκε με τον κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη. Στο κάδρο της υπόθεσης μπαίνει και ο νυν κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, με την ίδια μάρτυρα, να καταθέτει πως συναντήθηκε μαζί του, στις 8 Απρίλιου 2014.

 

Ο συμψηφισμός του Στουρνάρα που αγάπησαν οι φαρμακευτικές

 

Οι φαρμακευτικές εταιρείες ωφελήθηκαν τα μέγιστα από την απόφασή του Γιάννη Στουρνάρα να συμψηφιστούν τα χρεη του Δημοσίου με τις υποχρεωτικές επιστροφές προς το Δημόσιο rebate και clawback (To rebate, ως έννοια, μπορεί να ταυτιστεί με την έκπτωση επί του τζίρου που κάνουν οι εμπορικές εταιρείες στους προμηθευτές τους. Στην ουσία, ο ΕΟΠΥΥ επιβάλλει να του γίνουν εκπτώσεις επί του ποσού που τιμολογούν οι πάροχοι υγείας (π.χ. κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, μονάδες αιμοκάθαρσης κ.λ.π.) βάσει ενός κλιμακούμενου ποσοστού. Από την άλλη, το clawback αναφέρεται στην επιστροφή του ποσού εκείνου που υπερβαίνει, μηνιαίως, τις προϋπολογισμένες δαπάνες υγείας).

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, την περίοδο εκείνη υπήρξε μεγάλη αύξηση των χορηγιών των φαρμακευτικών εταιρειών προς την εταιρεία MINDWORK συμφερόντων της Λίνας Νικολακοπούλου συζύγου του κ. Στουρνάρα. Αυτές οι χορηγίες, αντιστοιχούσαν σε χρηματοδότηση συνεδρίων και εκδηλώσεων της ΕΣΔΥ, οι οποίες ωστόσο, ήταν υπερβολικές σε σχέση με το πραγματικό κόστος των συνεδρίων αυτών.

 

Μάλιστα, προκειμένου ο Φρουζής να ενισχύσει τις χορηγίες προς την MINDWORK, παρότρυνε τις φαρμακευτικές-μέλη του ΣΦΕΕ, να χορηγούν με μεγάλα χρηματικά ποσά τα συνέδρια της MINDWORK, λέγοντας στους εκπροσώπους αυτών ότι έχει συμφωνήσει με τον υπουργό τη νομοθετική ρύθμιση για τον συμψηφισμό.

 

Ο Σαλμάς, ο Βουλκίδης και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

 

«Στη συνέχεια των όσων έχω καταθέσει σας αναφέρω πως όταν αρμόδιος για το φάρμακο ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς (Ιούνιος 2012 έως Ιούνιος 2013), ο αντιπρόεδρος της Νοβάρτις Ελλάς,  Κωνσταντίνος Φρουζής, ζήτησε από τον Εμμανουήλ Βουλκίδη, ο οποίος την περίοδο εκείνη έκανε το ξέπλυμα των χρημάτων από τα μαύρα ταμεία της άνω εταιρείας, ποσό 120.000 ευρώ για να δωροδοκήσει τον Σαλμά, προκειμένου ο τελευταίος να μην προβεί σε δραστικές μειώσεις τιμών των φαρμάκων της εταιρείας, κατ’ απαίτηση της Τρόικας.

Παρά τις κάποιες αντιδράσεις του Βουλκίδη σε σχέση με το ύψος του ποσού και ειδικότερα για το ποσό που θα παρακρατούσε ο ίδιος ως φόρο (για τις εταιρείες οχήματα ξεπλύματος που διαχειριζόταν) και ως αμοιβή, τελικά ο Φρουζής έλαβε το ποσό των 120.000 ευρώ και ισχυρίστηκε στους υπευθύνους της εταιρείας ότι το παρέδωσε στον Σαλμά. Πλην όμως, η Νοβάρτις Ελλάς δεν ήταν ικανοποιημένη από τι μετέπειτα υπηρεσιακές ενέργειες του συγκεκριμένου υπουργού όσον αφορά στις τιμές των φαρμάκων και για αυτό το λόγο ο Φρουζής προσπάθησε να έρθει σε συνεννόηση με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά παρακάμπτοντας τον υπουργό.

 

Περί τα τέλη του 2012 ο Φρουζής, υπό τον μανδύα του πρόεδρου του ΣΦΕΕ, όντως συνάντησε τον πρωθυπουργό, ενώ λίγο αργότερα συνάντησε τον πρωθυπουργό μαζί με τους τότε υπουργούς Οικονομικών Στουρνάρα και Μηταράκη, και ο τότε πρόεδρος της εταιρείας SCHROEKENFUCKHS. Προφανώς η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι οφειλές του Δημοσίου έναντι της Νοβάρτις Ελλάς και προφανώς το HARVARD PROJECT έγινε για τον ίδιο λόγο.

Σε σχέση με τον αναπληρωτή υπουργό Σαλμά, κυκλοφορούσε στην αγορά η φήμη ότι είχε σαν μέθοδο να ρίχνει υπερβολικά τις τιμές των φαρμάκων προκειμένου εν συνεχεία οι εταιρείες να αναγκάζονται να τον προσεγγίσουν με παράνομο τρόπο, ώστε να επαναφέρει τις τιμές σε λογικά επίπεδα.

 

 

 

1111111111111111111111111111111112122111

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/320638-Novartis-Oi-martyres-kaine-Samara-Benizelo-Abramopoylo-kai-Stoyrnara ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...