Oι ΗΠΑ θα εξετάσουν το ενδεχόμενο έκδοσης του Γκιουλέν

Oι ΗΠΑ θα εξετάσουν το ενδεχόμενο έκδοσης του Γκιουλέν

Η Ουάσιγκτον θα εξετάσει το ενδεχόμενο έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, σε σχέση με τις κατηγορίες ότι ενεπλάκη στη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ, όταν η Άγκυρα παρουσιάσει τα στοιχεία.

Αυτό ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νικόλ Ναβάς απαντώντας σε ερώτηση του πρακτορείου Tass.

«Θα εξετάσουμε οποιαδήποτε στοιχεία, τα οποία μπορεί να μας παρουσιάσει η κυβέρνηση της Τουρκίας σε σχέση με αυτό το γεγονός» δήλωσε, επισημαίνοντας ότι «θα λάβουμε την οποιαδήποτε απόφαση για την έκδοση (του ισλαμιστή κληρικού και επικεφαλής της οργάνωσης FETO) με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία». Η ίδια δεν θέλησε να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες, επισημαίνει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε χθες τη σύλληψη οκτώ μελών της FETO , μεταξύ των οποίων και του Γκιουλέν με την κατηγορία ότι εμπλέκονται στην δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο Γκιουλέν ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή για την δολοφονία του Αντρέι Κάρλοφ.

O Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία δολοφονήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 2016, σε μια γκαλερί στην Άγκυρα, όπου πήγε για να εγκαινιάσει έκθεση φωτογραφίας με ρωσική θεματική. Ο δολοφόνος, ο 22χρονος Μεβλούτ Αλτιντάς σκοτώθηκε επί τόπου από άνδρες της ασφαλείας.

Στο ίδιο ζήτημα αναφέρεται και η ρωσική εφημερίδα Izvestia , η οποία γράφει ότι στις 29 Μαρτίου στην Τουρκία άρχισαν συλλήψεις ατόμων τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην έρευνα για την δραστηριότητα της FETO, όπως και ότι η τουρκική εισαγγελία έδωσε εντολή για την σύλληψη 70 εν ενεργεία στρατιωτικών, ενώ επισημαίνει ότι στις 2 Απριλίου ( δηλαδή παραμονή της επίσκεψης Πούτιν στην ‘Αγκυρα) ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι πίσω από την δολοφονία του Καρλόφ βρίσκεται το κίνημα του Γκιουλέν.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/327419-Oi-EPA-tha-exetasoyn-to-endechomeno-ekdoses-toy-Gkioylen ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...