Oι πιο ενδιαφέρουσες ταινίες στο Φεστιβάλ των Καννών

Oι πιο ενδιαφέρουσες ταινίες στο Φεστιβάλ των Καννών
Ιδιαίτερες προσδοκίες δημιουργεί η δεύτερη συνεργασία του σκηνοθέτη Nicolas Ρefn με τον Ryan Gosling.

Στο διαγωνιστικό τμήμα ιδιαίτερες προσδοκίες δημιουργεί η δεύτερη συνεργασία του σκηνοθέτη Nicolas Ρefn με τον Ryan Gosling. Οι δυο τους επιστρέφουν στην Κρουαζέτ μετά την επιτυχία τους με το θρίλερ «Drive». Αυτή τη φορά θα μας παρουσιάσουν το «Only God forgives», με τον Gosling να αναλαμβάνει να εκδικηθεί το θάνατο του αδελφού του, αποστολή που του έχει αναθέσει η μητέρα του (Kristin Scott Thomas). Οι αδελφοί Coen, στην ταινία τους «Inside Llewyn Davis» μας ταξιδεύουν στη φολκ μουσική σκηνή τη δεκαετία του ’60 στη Νέα Υόρκη. Ο Steven Soderbergh πήρε το ρίσκο να γυρίσει μια βιογραφική ταινία για τον Liberace («Behind the Candelabra»») και είδε πολλά στούντιο να του αρνούνται τη χρηματοδότηση. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τον Michael Douglas να ερμηνεύει τον σπουδαίο μουσικό και τον Matt Damon να παίζει τον σύντροφό του.

Ο François Ozon γίνεται κι αυτός τολμηρός, αφού η ταινία του «Jeune et jolie» παρουσιάζει μια έφηβη της μεγαλοαστικής τάξης να εκδίδεται. Πολλοί αναμένουν και την εξέλιξη του ιρανού σκηνοθέτη Asgar Farhadi που είχε κερδίσει το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας με το δράμα του «Ένας χωρισμός» («A separation»). Στη νέα του ταινία που διεκδικεί κι αυτή την κορυφαία διάκριση του φεστιβάλ («Le passé») παίζει η Berenice Bejo, η οποία είχε συμπεριληφθεί στις υποψηφιότητες των Όσκαρ για την ερμηνεία της στο βωβό, πολυβραβευμένο φιλμ «The artist».

Ο Alexander Payne, μετά την ταινία του «Oι απόγονοι» με τον George Clooney, στρέφει και πάλι τον φακό του στις οικογενειακές σχέσεις, ξετυλίγοντας το ταξίδι ενός πατέρα με τον γιο του, στην ταινία «Nebraska» με πρωταγωνιστή τον Bruce Dern. Ο James Gray, από την άλλη πλευρά, σκηνοθετεί τον Joaquin Phoenix, τον Jeremy Renner και τη Marion Cotillard στο φιλμ «The immigrant», με φόντο την δεκαετία του ’20 στις ΗΠΑ. Ο σκηνοθέτης έχει γράψει επίσης το σενάριο της ταινίας «Blood Ties», με πρωταγωνίστριες τις Μila Kunis και Marion Cotillard που θα προβληθεί εκτός διαγωνιστικού τμήματος.

Εκτός διαγωνιστικού τμήματος συναντάμε κι άλλες ξεχωριστές επιλογές, όπως είναι για παράδειγμα η ταινία «Muhammad Ali’s Greatest Fight» του Stephen Fears. Ο βρετανός σκηνοθέτης εστιάζει στην άρνηση του διάσημου μποξέρ να πολεμήσει στον πόλεμο του Βιετνάμ και στην αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης. Ο Christopher Plummer, ο Danny Glover και ο Frank Langella παίζουν στο φιλμ ορισμένους χαρακτηριστικούς ρόλους. Ο JC Chandor, μετά το ρεαλιστικό οικονομικό θρίλερ του «Μargin Call», θα μας παρουσιάσει το φιλμ «All is lost», με τον «βετεράνο» Robert Redford να μάχεται για την επιβίωσή του.

Ο Roman Polanski δίνει το «παρών» στο φεστιβάλ με δύο ταινίες του: η πρώτη, με τίτλο «Venus in fur», συμμετέχει στο διαγωνιστικό και βασίζεται στο θεατρικό έργο του David Ives. Θα παρακολουθήσουμε τον αγώνα μιας ηθοποιού (στο ρόλο η Emmanuelle Seigner) να πείσει έναν σκηνοθέτη ότι είναι το κατάλληλο πρόσωπο που αναζητά… Εκτός διαγωνιστικού τμήματος θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Polanski «Α weekend of a champion» για τον σταρ της Φόρμουλα Ένα Jackie Stewart.

Οι Κάννες μας επιφυλάσσουν λαμπερές πρεμιέρες όμως παράλληλα λειτουργούν και ως πρώτο βαρόμετρο για το εμπορικό ενδιαφέρον μιας καινούργιας παραγωγής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο David Cronenberg ο οποίος θα προσπαθήσει να προωθήσει μέσω του φεστιβάλ τo νέο του θρίλερ «Maps to the stars», με πρωταγωνιστές τους Jullianne Moore, John Cusack και Robert Pattinson. Αν όλα πάνε καλά, τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...