O Δημ.Κωνσταντόπουλος στο Νafpaktianews

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες και κληθούν οι πολίτες να επιλέξουν για το μέλλον της χώρας,ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Αιτωλ/νίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος,μιλά στο Nafpaktianews σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

-Σε αυτές τις εκλογές, βασικό εκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «ξεμπερδεύουμε με το παλιό». Τι έχετε να αντιπαραβάλλετε σε αυτό ; Νιώθετε ότι ως το κόμμα σας εκπροσωπεί έναν κορεσμένο πολιτικά χώρο ;
Ας τελειώνουμε με αυτό το νεολαϊκίστικο εφεύρημα του ΣΥΡΙΖΑ. Εκφράζουν άραγε το νέο που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέσεις όπως «την επόμενη μέρα σκίζουμε το Μνημόνιο» «αμέσως καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ», «ο κατώτατος μισθός θα είναι 751 ευρώ» «θα επαναφέρουμε το αφορολόγητο στις 12000 ευρώ και θα επαναχορηγήσουμε τη 13η σύνταξη» ; Ψεύτικα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ οι υποσχέσεις του και το «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης».
Εκτός αυτού, είναι κοινά γνωστό ότι όταν κάποιος εργάζεται αμείβεται. Κι αν εργάζεται σκληρά, υπεραμείβεται. Με τον ΣΥΡΙΖΑ αντεστράφη και αυτή η παραδοχή. Και προτείνεται ως νέα. Δηλαδή, ενώ ισχυρίζονται ότι δούλεψαν σκληρά διαπραγματευτικά επί μήνες και μάλιστα με 17ωρη σκληρή προσωπική διαπραγμάτευση του ιδίου του κ. Τσίπρα κατά τα λεγόμενά του, όχι μόνο δεν αμείφθηκε η χώρα, αλλά επιβαρύνθηκε κατά πολλά δις.
Το ΠΑΣΟΚ είναι ο πιστοποιημένος χώρος της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας. Με σαφές θετικό ισοζύγιο όσον αφορά την προσφορά του. Δημιούργησε νέες συνθήκες, προοδευτικές και παραγωγικές για την ελληνική κοινωνία. Τη διαμόρφωσε και διαμορφώθηκε από αυτή. Βεβαίως, έννοια μας πρέπει να αποτελούν τα αρνητικά του στοιχεία και πώς θα τα διορθώσουμε. Ο ιδεολογικός για κάποιους εκφυλισμός, ο οπορτουνισμός στελεχών που στη δύσκολη στιγμή αναζήτησαν νέα στέγη, μεμονωμένες περιπτώσεις φαυλότητας και ανήθικων συμπεριφορών. Όλα αυτά όμως καταχωρήθηκαν στις πρόσφατες κάλπες. Είναι φανερό για τους καλόπιστους πολίτες ότι ελήφθησαν τα φαινόμενα αυτά σοβαρότατα υπ’όψιν και μας αναπροσανατόλισαν.

konstantopoulos-Το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε στις εκλογές του Ιανουαρίου μονοψήφια ποσοστά. Πόσο δύσκολο είναι να πείσετε το εκλογικό σώμα να σας εμπιστευθεί ; Γιατί κάποιος να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ σήμερα ;
Από το 2009 το ΠΑΣΟΚ έλαβε γενναίες αλλά δύσκολες αποφάσεις για το μέλλον της χώρας και σήκωσε βάρος που δεν του αναλογούσε. Έβαλε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό για να σταθεί η χώρα όρθια. Ως χώρος το πλήρωσε και μάλιστα ακριβά και τούτο κατεγράφη στις εκλογές του Ιανουαρίου.
Στην πολιτική όμως, εκτός των ποσοστών, γίνεται και αναμέτρηση απόψεων. Εμείς σεβόμαστε την ετυμηγορία του λαού και κάναμε καλή ανάγνωση των πολιτικών εντολών που οι αριθμοί δείχνουν. Προκύπτουμε έτσι μέσα από τεκμηριωμένο Πρόγραμμα σαν νέα δύναμη, αναγεννημένη και όπως φαίνεται ανακάμπτουσα.
Σήμερα άλλωστε, μας έχουν δικαιώσει οι επικριτές και πρώην δήθεν αντιμνημονιακοί. Τόσο η Νέα Δημοκρατία, με τα 18 ισοδύναμα και τα Ζάππεια όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ με το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και τις «σκληρές διαπραγματεύσεις», ήρθαν στο δρόμο της αλήθειας. Σήμερα γίνεται αντιληπτό απ’ όλους ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι το μοναδικό πατριωτικό, λαϊκό και προοδευτικό κόμμα του τόπου. Είπαμε την αλήθεια στους πολίτες και η συνεπής μας στάση επιβραβεύεται από όσους είχαν παρασυρθεί από το λαϊκισμό και τις δημαγωγίες των «αντιμνημονιακών». Επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ, στο σπίτι τους, στο χώρο που σχεδιάσαμε όλους μας τους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια που άλλαξαν την Ελλάδα, αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, κοινωνική αλληλεγγύη, ευημερία και ανάπτυξη.

-Υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας την επομένη των εκλογών ; Τελικά, πιο κοντά είστε με τη Νέα Δημοκρατία ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ?
Η συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός. Η συμβολή μας όμως για το ξεπέρασμα της κρίσης είναι υποχρέωσή μας. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι οι καιροί υποδεικνύουν συνεργασία όλων των δυνάμεων του ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Εγωισμοί και πολιτικές αλαζονείες δε χωρούν μπροστά στο καλό της πατρίδας.
Το ΠΑΣΟΚ έχει εξαρχής επισημάνει τις μεγαλοστομίες, τις ψευδολογίες και τους λανθασμένους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες που μας έφεραν στο χείλος της εθνικής καταστροφής με ένα τρίτο μνημόνιο στην πλάτη. Μη ξεχνάμε άλλωστε, ότι για να αρθεί το αδιέξοδο με το κενό περιεχομένου Δημοψήφισμα και να μη βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης, το ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί για να σταθεί αρωγός στην εθνική προσπάθεια . Η κυρία Γεννηματά ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για να συναντήσει τον Ολάντ, τον Ρέντσι, τον Γκάμπριελ, τον Στάνισεφ, τον Πιτέλα και δεκάδες άλλους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές προκειμένου να συγκροτήσουν μέτωπο υπέρ της χώρας μας και το κατάφερε. Σας θυμίζω επίσης ότι το καλοκαίρι η Κυβέρνηση κατέφυγε στις ψήφους της Αντιπολίτευσης για να ψηφιστούν οι δύσκολοι νόμοι και να διαφυλαχθεί η χώρα από τη δική του ολιγωρία και ανακολουθία. Πρέπει ο κ. Τσίπρας να κατανοήσει πια ότι η εθνική συστράτευση και ομοψυχία είναι αυτή που θα απομακρύνει οριστικά τη χώρα από τον κίνδυνο του GREXIT.
Όσο για τη Νέα Δημοκρατία, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι προσγειώθηκε ετεροχρονισμένα στην πραγματικότητα. Φέρει μεγάλες ευθύνες για την ανεύθυνη πολιτικά στάση της το 2009-2012, που ενώ η κυβέρνηση Καραμανλή είχε αφήσει καμένη γη πίσω της μετά την καταστροφική πενταετία 2004-2009, δεν προσχώρησε σε μια εθνικής συνεργασίας για τη διάσωση της οικονομίας και την αποφυγή της χρεοκοπίας. Όταν συνειδητοποίησε την ανάγκη εθνικής στρατηγικής, η ζημιά στη χώρα και την οικονομία ήταν ήδη πολύ μεγάλη.
Γι’αυτό ζητάμε από το λαό μέσω της κάλπης να αναδείξει το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη σε τρίτη πολιτική δύναμη, ακριβώς για να βοηθήσει στο κάλεσμα κυρίως των δύο μεγάλων δυνάμεων, αλλά και άλλων, με πρόθεση λύσης των προβλημάτων και ανταπόκρισης στις προκλήσεις που θέτουν οι καιροί.

-Κύριε Κωνσταντόπουλε, η προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδος έληξε μετά από μόλις 7 μήνες. Πόσο δύσκολη ήταν η εκτέλεση εποικοδομητικού κοινοβουλευτικού έργου από τη θέση της Αντιπολίτευσης σε διάστημα μόλις 7 μηνών ;
Οι Αιτωλοακαρνάνες τον Ιανουάριο με τίμησαν με την ψήφο τους και μου έδωσαν την εντολή και την εξουσιοδότηση να εργαστώ υπέρ του τόπου. Σε αυτούς τους μήνες, ήταν χρέος μου να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους και να αναδείξω τα προβλήματα του Νομού, ζητώντας λύσεις γι’αυτά. Επιγραμματικά θα ήθελα να αναφερθώ στο ζήτημα της παραμονής των τριών Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου το οποίο έθεσα στον Υπ. Παιδείας αποσπώντας τη δέσμευσή του για μη έγκριση από το Υπουργείο της απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για μεταφορά των Τμημάτων στην Πάτρα, στην πρότασή μου μέσω επίκαιρης ερώτησης για τη μείωση του κόστους διέλευσης από τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης», ζητώντας τη μείωση του αντιτίμου κατά 40%, όση και η μείωση του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος τα τελευταία έτη, στην ανάδειξη των θεμάτων που απασχολούν τους παραγωγούς του Νομού, τη μεταφορά των διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ, του ΕΛΓΑ και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος, την πληρωμή των αγροτικών ενισχύσεων, την κατανομή των βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους του Νομού. Επίσης, στην επανεκκίνηση του Προγράμματος Εξοικονομώ κατ’οίκον, στη διαχείριση των απορριμμάτων που επιβαρύνουν την Αιτωλοακαρνανία. Εργάσθηκα δε με όλες μου τις δυνάμεις για την επαναλειτουργία του ΙΕΚ Ναυπάκτου, το οποίο αριθμεί 250 φοιτητές σήμερα και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου, τη συνέχιση των έργων της Ιονίας Οδού, την επανεκκίνηση και συνέχιση των έργων της Παραϊόνιας Οδού.
Αυτό που ζητώ από τους συμπατριώτες μου, από το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία, τη Βόνιτσα, το Ξηρόμερο, το Θέρμο έως και την ιδιαίτερη πατρίδα μου τη Ναυπακτία, είναι να με παρακολουθούν, να με τροφοδοτούν με τις αγωνίες και τα θέματα που τους απασχολούν και να εργασθούμε μαζί για το καλό του Νομού μας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...