O Νότης Μαριάς καλεί τον Ντράγκι να επιστρέψει στην Ελλάδα τα κέρδη της ΕΚΤ από τα Ελληνικά ομόλογα (Βίντεο)

O Νότης Μαριάς καλεί τον Ντράγκι να επιστρέψει στην Ελλάδα τα κέρδη της ΕΚΤ από τα Ελληνικά ομόλογα (Βίντεο)

Μαριάς

Καθώς στον διεθνή τύπο πληθώρα δημοσιευμάτων αναφέρεται για άλλη μια χρονιά στα κέρδη που έβγαλε η ΕΚΤ από τα Ελληνικά κρατικά ομόλογα, ιδιαίτερα επίκαιρη αποδεικνύεται η προ ημερών παρέμβαση του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Καθηγητή  Νότη Μαριά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με την οποία ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κάλεσε τον Μάριο Ντράγκι να επιστρέψει στην Ελλάδα τα κέρδη της ΕΚΤ από τα Ελληνικά ομόλογα.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα παραπάνω δημοσιεύματα τα κέρδη της ίδιας της ΕΚΤ από Ελληνικά ομόλογα που αγοράστηκαν στο πλαίσιο της προγράμματος  SΜP ανήλθαν πέρυσι σε 154 εκατ. ευρώ και το 2016 σε 185 εκατ. ευρώ, ήτοι συνολικά ανήλθαν σε 339 εκατ. ευρώ εντός μιας διετίας. Για να γίνει αντιληπτή η τάξη μεγέθους των κερδών αυτών αρκεί να επισημανθεί ότι οι προβλεπόμενες μνημονιακές μειώσεις του ΕΚΑΣ  για το 2018 και 2019 ανέρχονται σε 284 εκατ. ευρώ (ήτοι 234 εκατ. ευρώ το 2018 και 50 εκατ. ευρώ το 2019).

Φυσικά στα παραπάνω κέρδη της ΕΚΤ πρέπει να προστεθούν και τα τοκογλυφικά υπερκέρδη τα οποία απομυζά από τα εν λόγω ομόλογα τα οποία παρότι τα αγόρασε «σκοτωμένα» στο 60% της αξίας τους εντούτοις τελικά τα πληρώνεται στο 100%!!!

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι καθώς στα τέλη του 2017 η ΕΚΤ διακρατούσε τέτοια ομόλογα ονομαστικής αξίας 9,5 δις ευρώ  στη λήξη των εν λόγω ομολόγων που υπολογίζεται σε 3 χρόνια περίπου η ΕΚΤ, κατά τα ανωτέρω, θα βγάλει επιπλέον κέρδη κοντά στα 3,2 δις ευρώ!!!

Και ενώ η ΕΚΤ πουλώντας αέρα κοπανιστό βγάζει δισεκατομμύρια από τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού, ο Ιταλός συνεχίζει ακάθεκτος τις πιέσεις για ξεπούλημα των κόκκινων δανείων και άμεση ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που θα βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια των Ελλήνων.

Στην παρέμβασή του λοιπόν στις 6/2/2018 ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Νότης Μαριάς αφού επισήμανε ότι «η Ετήσια Έκθεση 2016 για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επί της ουσίας κάνει σπονδές στον κύριο Ντράγκι και συνολικά στην δραστηριότητα της ΕΚΤ» συνέχισε με νόημα: «Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να επισημάνουμε, όπως είπαμε και στη χθεσινή μας ομιλία, ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα οφείλει να επιστρέψει τα κέρδη από τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου τα οποία αγόρασε με έκπτωση 40% και τα οποία πληρώνεται στο 100%. Ομόλογα τα οποία εξαιρέθηκαν από το PSI και τη διαδικασία που έγινε ενώ αντίθετα τα ομόλογα των Ασφαλιστικών Ταμείων κουρεύτηκαν».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επομένως θα πρέπει όλα τα κέρδη από τα SNPs και τα ANFAs, όλα τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Ευρωσυστήματος να επιστραφούν στην Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει στήριξη της απασχόλησης γιατί η χώρα αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ανεργίας λόγω της μνημονιακής πολιτικής της τρόικας και του κυρίου Ντράγκι».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/322676-O-Notes-Marias-kalei-ton-Ntragki-na-epistrepsei-sten-Ellada-ta-kerde-tes-EKT-apo-ta-Ellenika-omologa-Binteo ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...