O Αλέξης αποφάσισε μεγάλες αλλαγές

O Αλέξης αποφάσισε μεγάλες αλλαγές

ο Αλέξης αποφάσισε μεγάλες αλλαγές

Έρχεται σαρωτικός ανασχηµατισµός – Εκλογικό σχήµα µάχης ετοιµάζει ο πρωθυπουργός

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ να προχωρήσει σε σαρωτικό ανασχηματισμό εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθειά του να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα στη μεταμνημονιακή εποχή.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τη βαθμολογία των υπουργών όπως αυτή αποτυπώθηκε από το ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να συγκροτήσει ένα σχήμα μάχης ικανό να αναλάβει τολμηρές πρωτοβουλίες στο κρίσιμο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές.

Η νέα κυβέρνηση πρόκειται να πάρει μια σειρά από μέτρα για την ανακούφιση των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν πληγεί από τα εφιαλτικά μνημόνια. Προτεραιότητα θα δοθεί στους ανέργους και σε όσους βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Στρατηγικός στόχος του πρωθυπουργού είναι η υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος για να αντιληφθεί η πλειοψηφία του κόσμου ότι τα μνημόνια έχουν παρέλθει οριστικά και αμετάκλητα.

Οι πολίτες θα πρέπει να αισθανθούν τη μεγάλη αλλαγή και αυτό προϋποθέτει τολμηρές πρωτοβουλίες και δράσεις σε όλα τα επίπεδα. Στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθούν και οι επιλογές του πρωθυπουργού για τα κρίσιμα κυβερνητικά πόστα. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ένα διορθωτικό ανασχηματισμό με αλλαγές και μετακίνηση κάποιων υπουργών και υφυπουργών. Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα επιλεγεί από μηδενική βάση. Κανείς δεν είναι σίγουρος για την παραμονή του στην κυβέρνηση και αυτό ισχύει ακόμα και για κορυφαία προβεβλημένα στελέχη. Σε επίπεδο υφυπουργών οι αλλαγές θα είναι σαρωτικές προκειμένου να αξιοποιηθούν βουλευτές που έδωσαν τη μάχη στη Βουλή αλλά και σε επίπεδο κοινωνίας. Στα κρίσιμα κυβερνητικά πόστα θα τοποθετηθούν δοκιμασμένα στελέχη που θα σηκώσουν το βάρος των τολμηρών πρωτοβουλιών που είναι απαραίτητες για να αντιστραφεί το κλίμα στην κοινωνία.

Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στην Kontranews ότι οι αλλαγές αφορούν όλα τα κρίσιμα υπουργεία. Μοναδικό κριτήριο για τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος είναι η εργατικότητα, η ικανότητα και η συνέπεια που έδειξαν μέχρι τώρα τα κυβερνητικά στελέχη.

Κομμένοι από χέρι είναι ορισμένοι υπουργοί που συμβιβάστηκαν με συντηρητικές πρακτικές και δεν τόλμησαν να προχωρήσουν στις απαραίτητες αλλαγές που απαιτεί η κοινωνία και είχε εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Απόφαση του Αλέξη Τσίπρα είναι και η ηλικιακή ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος.

Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να δοκιμαστούν βουλευτές που προέρχονται από τη νέα γενιά και έχουν δείξει τις ικανότητές τους τόσο στη Βουλή όσο και σε επίπεδο κοινωνίας. Αναμένεται επίσης να αξιοποιηθούν βουλευτές από εκλογικές περιφέρειες στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει προβλήματα. Οι τελικές αποφάσεις για τον ανασχηματισμό αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες μέρες ενώ όλα δείχνουν ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/337352-O-Alexes-apophasise-megales-allages ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...