O Γιώργος Ασημακόπουλος για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου

Φέρνουμε προτάσεις και καταθέτουμε ερωτήσεις που αντιμετωπίζουν δομικά ζητήματα του Δήμου καθώς και προβλήματα καθημερινότητας, πάντα προτείνοντας λύσεις. Συμβάλλουμε όπου μας ζητηθεί έμπρακτα χωρίς να μας νοιάζει η καρέκλα.

Είμαστε στα έδρανα του Συμβουλίου για να κάνουμε πράξη την ποιότητα ζωής, την τοπική ανάπτυξη και τη χρηστή διοίκηση. Με διαύγεια και διαφάνεια, υπηρετώντας το κοινό συμφέρον. Με ειλικρίνεια, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα.

Όλα αυτά πνίγονται μέσα στην ένταση που προκαλεί ο Δήμαρχος. Με ευθύνη του Δημάρχου και του Προέδρου το Δημοτικό Συμβούλιο έχει καταντήσει παρωδία. Γι’ αυτό δεν μας παρακολουθεί κανένας πέρα από την οικογένειά μας.

  • Διαδικασία ανύπαρκτη, με απόφαση Δημάρχου και Προέδρου. Τοποθετήσεις στο στάδιο των ερωτήσεων, διάλογος στο στάδιο των ανακοινώσεων, κανόνας κανένας. Ο Δήμαρχος παριστάνει τον Πρόεδρο του Συμβουλίου μοιράζοντας και αφαιρώντας τον λόγο, διάλογος και δευτερολογίες στο στάδιο των ερωτήσεων και των ανακοινώσεων, πράγματα ανήκουστα. Και ο Πρόεδρος παρατηρητής.
  • Ο Δήμαρχος προκαλεί ένταση εκ προθέσεως. Εκτοξεύει διαρκώς προσωπικές αιχμές σε στελέχη της αντιπολίτευσης. Τακτική που τροφοδοτεί ανούσιες κοκορομαχίες. Επαναφέρει προσωπικά θέματα επαναλαμβάνοντας αιχμές και σκιές όποτε είναι η ώρα να πάει η μπάλα στην εξέδρα.
  • Αξιοποιούν την τηλεδιάσκεψη για να μας επιβάλλουν ψηφιακό γύψο, κλείνοντας μικρόφωνα. Στην αίθουσα του Συμβουλίου δεν κλειδώνουν τα μικρόφωνα, ο κάθε σύμβουλος το ελέγχει κατά βούληση. Η τήρηση της τάξης είναι δουλειά του Προέδρου, όχι του Zoom. Κάθε ψηφιακό εργαλείο οφείλει να αναπαριστά την διά ζώσης διαδικασία, όχι να την αλλάζει κατά πως βολεύει.
  • Το Συμβούλιο έχει γίνει ένας μονόλογος του Δημάρχου. Σα να μην έχει επίγνωση του ρόλου του. Το οποίο εκτός από αντιθεσμικό είναι και ανούσιο, αφού όλοι ξέρουμε ότι κανένας δεν το παρακολουθεί, επειδή το Δημοτικό Συμβούλιο είναι πλήρως απαξιωμένο.

Σε αυτή την αντιδημοκρατική και αναποτελεσματική επιλογή να χειραγωγείται και να υποβαθμίζεται το Δημοτικό Συμβούλιο, είμαστε κάθετα, λόγω και έργω, αντίθετοι.

Δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή παρά να συγκρουστούμε σκληρά έως να αποκατασταθεί το πιο σημαντικό όργανο του Δήμου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...