O Θ. Μωραϊτης στο MEGA

 

Σάββατο, 6 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ.

Ελάτε να καλάρουμε και να διασκεδάσουμε με ζωντανή δημοτικολαϊκή ορχήστρα, ψητή σαρδέλα, εκλεκτό κρασί 

και παραδοσιακά σπιτικά γλυκά μας, όλα προσφορά του Συλλόγου.


Χορηγοί: Δήμος Ναυπακτίας - Ζυμαρικά Ήλιος - Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου & Ναυπακτίας

***** Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Κάτω Βασιλικής *****


 

«Οι πολίτες θέλουν σταθερότητα και ευθύνη»

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης στο Mega, για τις εκλογές της 6ης Μαΐου

Στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» φιλοξενήθηκε την Τρίτη 24 Απριλίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης.

Στο  πλαίσιο της συζήτησης που έγινε, ο κ. Μωραΐτης, επισήμανε μεταξύ άλλων:
Για την στάση της ΝΔ, απέναντι στο μνημόνιο

«Αυτός που άλλαξε θέση, ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ. Σας θυμίζω ότι επί δυο χρόνια περίπου ήταν στο αντιμνημονιακό μπλοκ, όπου έκανε την επανάσταση του, συμπαρέσυρε τα στελέχη και τον κόσμο της ΝΔ. Κάπου εκεί έγινε και η μεγάλη κολοτούμπα, ο κ. Σάμαρας άλλαξε στρατηγική, άλλαξε πολιτική και είχαμε τα αποτελέσματα που όλοι ξέρουμε.»

Για τα προηγούμενα δυόμιση χρόνια και την Ευρώπη

«Η περίοδος αυτή ήταν πολύ δύσκολη. Δεν ήταν εύκολες οι αποφάσεις, δεν ήταν εύκολα τα νομοσχέδια που πέρασαν και το κοινοβούλιο πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές.  Κληθήκαμε και πήραμε στα χέρια μας μια χώρα που είχε πέσει στα βράχια. Αυτά τα χρόνια κρατήσαμε μια σταθερή πορεία. Αυτό που κάναμε ήταν να μείνει όρθια η χώρα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι έγιναν λάθη. Ότι πάρθηκαν οριζόντια μέτρα που πλήγωσαν και άλλαξαν την ζωή των πολιτών. Ξέρουμε όμως ότι η χώρα σήμερα βρίσκεται στο τραπέζι των αποφάσεων και των διαπραγματεύσεων, στα πλαίσια μιας Ευρώπης που αλλάζει και που εκτιμούμε μετά την 6ης Μάη, θα αφήσουμε πίσω μας αυτήν την συντηρητική Ευρώπη. Διαμορφώνεται ένα άλλο Ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό . Αυτό πρέπει να το δουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, υπάρχει ένα πεδίο που μπορούμε να δώσουμε μάχες και πιστεύω σε θετικά νέα μετά τις εξελίξεις και στη Γαλλία και σε άλλες χώρες.»

Για τον μηχανισμό στήριξης:

«Η Ευρώπη δεν είχε κανέναν μηχανισμό στήριξης. Για να πετύχουμε αυτήν την οικονομική στήριξη, δόθηκαν μάχες για ένα τρίμηνο που η κυβέρνηση της έδωσε, όταν ανακαλύπταμε το τεράστιο έλλειμμα που μας παρέδωσε η ΝΔ. Δημιουργήσαμε λοιπόν αυτόν τον μηχανισμό. Κάναμε και μεγάλα λάθη, αλλά δεν παραγράφεται το ότι η χώρα επέστρεψε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και των αποφάσεων. Αυτό θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό.»

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες:

«Πρώτο κόμμα θα είναι το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.  Είναι κάτι που το βλέπουμε κάθε μέρα, οι πολίτες θέλουν σταθερότητα και ευθύνη. Ξεδιπλώνεται η στρατηγική των κομμάτων αυτές τις κρίσιμες μέρες και απέναντι στην αυτοδύναμη κυβέρνηση που ζητά η ΝΔ, προτάσσουμε την αυτοδύναμη Ελλάδα.  Κοιτάζουμε τον πολίτη στα μάτια, και του λέμε τι πρόκειται να κάνουμε την επόμενη μέρα. Θα συνεργαστούμε με άλλες πολιτικές δυνάμεις. Το ΠΑΣΟΚ θέλει μια κυβέρνηση την άλλη μέρα που να συμμετέχουν δυο ή και περισσότερες δυνάμεις. Δεν πρέπει όμως να θεωρεί κανείς  και δεδομένη την συμμετοχή  του ΠΑΣΟΚ, σε επόμενη κυβέρνηση. Τα δυο μεγάλα κόμματα λοιπόν έχουν την μεγάλη πολιτική ευθύνη να μην παίξουν αυτές τις κρίσιμες ώρες. Όμως όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα των εκλογών.  Στο τέλος, ο πολίτης είναι αυτός που θα  αποφασίσει.

«Συμμαχία των δυνάμεων της υπευθυνότητας»

«Οι πολίτες έχουν στραμμένα τα βλέμματα τους πάνω μας αυτές τις μέρες. Είναι ευθύνη των δυο μεγάλων κομμάτων το τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Εμείς το είπαμε, ο Β. Βενιζέλος το ξεκαθάρισε, η πρόταση μας είναι μια εθνική συμμαχία των δυνάμεων της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων. Είναι χρέος όλων μας την επόμενη μέρα να καθίσουμε στο τραπέζι και να συζητήσουμε. Και απέναντι στις επαναληπτικές εκλογές που προτείνει ο κ. Σαμαράς, ή σε ένα χάος που φαντάζονται κάποιοι , να καθίσουν  τα δυο μεγάλο κόμματα και άλλες πολιτικές δυνάμεις, να βρουν την λύση και την απάντηση απέναντι σε αυτό που ζητά η χώρα, αυτές τις κρίσιμες ώρες Δεν μπορούμε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας και να λέμε άλλα σήμερα και άλλα τις επόμενες μέρες. Αυτήν την ξεκάθαρη στάση έχουμε και με αυτήν θα πορευτούμε μέχρι τις εκλογές.»



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...