O Ιπποκράτης στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

O Ιπποκράτης στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Η έκθεση «Ιπποκρατική Ιατρική διά μέσου των αιώνων» στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Λεβίδου 13, Κηφισιά), είναι αφιερωμένη στην ιστορία της αρχαίας ελληνικής ιατρικής.

Στα εκθέματα περιλαμβάνονται αρχαία χρυσά, αργυρά και χάλκινα νομίσματα με ιατρικά θέματα, χειρουργικά εργαλεία του 3ου αιώνα μ.χ., μετάλλια και εικόνες του Ιπποκράτη ενώ διαίτερη έμφαση θα δοθεί στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών και των βοτάνων.

Εκτίθενται επίσης απεικονίσεις Ιπποκρατικών και Διοσκουριδικών φυτών από την συλλογή έργων της Νίκης Γουλανδρή καθώς και ζωγραφικοί πίνακες Ιπποκρατικών φυτών 75 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιούνται διαλέξεις Ελλήνων και ξένων ομιλητών πάνω στην αρχαία ελληνική ιατρική και τη χρήση των φυτών στη σημερινή φαρμακολογία, αρωματοθεραπεία και κοσμετολογία.

Την διοργάνωση στηρίζουν το Διεθνές Ιπποκράτειο Ιδρυμα και η Αστική μη-κερδοσκοπική Εταιρεία «Ιπποκράτης 2.500 χρόνια» που σκοπό έχουν την έρευνα, τη μελέτη και τη διάδοση του Ιπποκρατικού έργου. Για τον λόγο αυτόν δημιουργούν μια σύγχρονη Κιβωτό του Νώε, τον Ιπποκράτειο Βοτανικό Κήπο Κω, στη γενέτειρα του μεγάλου γιατρού της αρχαιότητας. Γνωστή ελληνική εταιρία φαρμακευτικών καλλυντικών, συμμετέχει ενεργά στο εγχείρημα αυτό ως χορηγός και συντηρητής του κήπου, φυτεύοντας 215 από τα 254 φυτά που χρησιμοποιούσε ο Ιπποκράτης στην ιατρική του.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 25 Ιουνίου.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...