Αγαπητοί Συντοπίτες,

Με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού έχουν καταγραφεί αναλύσεις και σκέψεις πολλές με τα κοινά συμπεράσματα να έχουν ως εξής:

Το Κράτος ως βαθμίδα της πολιτικής κοινωνίας πρέπει να προβλέψει τα μέτρα πρόληψης και διαχείρισης της πανδημίας, την οργάνωση των υγειονομικών δομών, τη μεσοπρόθεσμη οικονομική στήριξη και οι λειτουργοί του ως προσωποποίηση των θεσμών έχουν υπερβεί τους εαυτούς τους στην αφοσίωση και την προσφορά υπηρεσιών.

Η ατομική υπευθυνότητα τελώντας σε αλληλεξάρτηση με την κρατική λειτουργία στα πλαίσια του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι ικανή να συμβάλει στην πρόληψη της διασποράς του ιού.

Η κρίση που έχει επιφέρει η πανδημία επηρεάζει το βιο – πολιτισμικό πλαίσιο της σύγχρονης ζωής. Μέσα όμως από την περισυλλογή της απομόνωσης μας δίνεται η ευκαιρία αναζήτησης του γνήσιου και αυθεντικού σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Πέραν αυτών όμως πρέπει να έχουμε κατά νου τους ισχυρούς δεσμούς που συνέχουν εμάς του Ναυπάκτιους. Δεσμοί που στηρίζονται στην ιστορία του τόπου μας, στη συγκίνηση από τη θέα του άπαρτου κάστρου και του πρώτου φωτός του ήλιου στον Κορινθιακό, στις κοινές μνήμες από τις γειτονιές και τις συντροφιές μας.

Τώρα λοιπόν που ο χρόνος περισσεύει, ας επιδιώξουμε τη μεταξύ μας επικοινωνία, έστω εξ΄ αποστάσεως, για να ανταλλάξουμε την έγνοια μας ο ένας για τον άλλον, να διώξουμε το φόβο από το νου, να ρωτήσουμε για τη χρεία μιας απλής βοηθείας.

Μην αρνηθεί ο ένας τον άλλον. Και σε λίγο θα ξημερώσει.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Κωνσταντίνος Βουτσινας
Πρόεδρος Δ. Σ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...