O Σνόουντεν θα είναι μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο Ζαχάρωφ

O Σνόουντεν θα είναι μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο Ζαχάρωφ
Ο πρώην τεχνικός σύμβουλος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Eντουαρντ Σνόουντεν θα περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τους υποψήφιους να τιμηθούν με το βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης, γεγονός το οποίο ενδέχεται να κλιμακώσει την ένταση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ σχετικά με τις αποκαλύψεις του.
Η αριστερή ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου GUE/NGL (Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά/Βόρεια Πράσινη Αριστερά) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προτείνει τον Σνόουντεν για το βραβείο, το οποίο απονέμει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάθε χρόνο για να τιμήσει ανθρώπους που «μάχονται κατά της μισαλλοδοξίας, του φανατισμού και της καταπίεσης».

«Ο Σνόουντεν έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του για να επιβεβαιώσει αυτό που υποψιαζόμασταν εδώ και καιρό σχετικά με την ευρεία παρακολούθηση στο Διαδίκτυο, ένα τεράστιο σκάνδαλο της εποχής μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η GUE/NGL. «Αποκάλυψε λεπτομέρειες για παραβιάσεις του ευρωπαϊκού νόμου για την προστασία των δεδομένων και βασικών δικαιωμάτων», ανέφερε η ομάδα στην ανακοίνωσή της.

Στο παρελθόν με το βραβείο αυτό έχουν τιμηθεί ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα και η ηγέτης της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κιι.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...