O στρατός μπαίνει στη μάχη των rapid test – 50 σημεία από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ σημείωσε ότι θα συνεχιστούν τα τεστ σε όλον τον πληθυσμό και μάλιστα θα προστεθούν 50 ακόμη σημεία πανελλαδικά για rapid test από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με δυνατότητα στη συνέχεια να γίνουν 100 τα σημεία.

Τα σημεία που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, θα βρίσκονται κοντά σε στρατόπεδα.

“Χθες είχαμε μια τηλεδιάσκεψη με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αρχικά θα προστεθούν 50 σημεία, που θα γίνουν 100, για να γίνονται δωρεάν τεστ. Άρα πέρα από τις μονάδες του ΕΟΔΥ και τα νοσοκομεία, θα εξυπηρετείται και εκεί πολίτες. Θα είναι πανελλαδικά τα σημεία” περιέγραψε.

Ο κ. Πλεύρης σε σχέση με την συζήτηση που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα για την συνταγογράφηση των μοριακών τεστ εξήγησε ότι στην χώρα μας έχει επιλεγεί ένα μοντέλο που περιλαμβάνει την δωρεάν διάθεση πολλών self test, πολλά σημεία για να γίνονται δωρεάν rapid test και pcr, με το μοριακό τεστ όπως κάνουν όλες οι χώρες, να συνδέεται κυρίως με επιβεβαίωση νόσησης και σε ανεμβολίαστους.

«Όταν είσαι η πρώτη χώρα στους διαγνωστικούς ελέγχους σημαίνει ότι ελέγχεις πολύ περισσότερο τον πληθυσμό και έχεις πολύ περισσότερα ύποπτα κρούσματα. Έχουμε επιλέξει αυτό γιατί θεωρούμε ότι είναι αξιόπιστες μέθοδοι και επειδή θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό ειδικά στην Όμικρον, που κατά βάση η νόσηση και σε πληθυσμό νεότερο, είναι νόσηση που δεν εγκυμονεί κινδύνους όπως τα άλλα στελέχη, είναι για εμάς πιο σημαντικό να τα βρίσκουμε και να κάμπτουμε την μεταδοτικότητα παρά να αναλωθεί ένα ολόκληρο σύστημα στην πλήρη θετικοποίηση των πάρα πολλών κρουσμάτων που βρίσκονται».

ΠΗΓΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...