O στόλος της Μαύρης Θάλασσας θα παραλάβει 30 μαχητικά πλοία στη διάρκεια των έξι προσεχών ετών

O στόλος της Μαύρης Θάλασσας θα παραλάβει 30 μαχητικά πλοία στη διάρκεια των έξι προσεχών ετών
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ναυπήγησης στρατιωτικών πλοίων, «στη διάρκεια των προσεχών 6 ετών ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας προγραμματίζεται να παραλάβει 30 μαχητικά πλοία διάφορων τάξεων (συμπεριλαμβανομένων και των πλοίων Α’, Β’, Γ’ και Δ’ τάξεων) και πλοία ανεφοδιασμού», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, επικαλούμενο τον αρχηγό του Ναυτικού της Ρωσίας ναύαρχο Βίκτορ Τσιρκόφ, ο οποίος συναντήθηκε με δημοσιογράφους με την ευκαιρία του εορτασμού της 231ης επετείου της σύστασης του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

«Δεν πρόκειται για μια αδικαιολόγητη ενίσχυση των δυνάμεων. Πρόκειται για την κάλυψη των χρονιζουσών αναγκών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος έχει να ανανεωθεί επί πολλών ετών», τόνισε ο αρχηγός του ρωσικού Ναυτικού.

«Το χρονικό διάστημα 2014-2015 ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας θα ενσωματώσει δύο από έξι υποβρύχια τύπου 636 και το 2015 θα παραλάβει το πρώτο από έξι κορβέτες τύπου 1135.6. Επίσης προγραμματίζεται να συμπληρωθεί ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας με έξι περιπολικά πλοία ανοιχτών υδάτων τύπου 22160», διευκρίνισε ο ναύαρχος.

Σύμφωνα με όσα είπε, τα πλοία τύπου 22160 προορίζονται για περιπολία και την προστασία των χωρικών υδάτων, για την προστασία της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ρωσίας 200 μιλιών στις ανοιχτές και στις κλειστές θάλασσες, γα τη συνοδεία πλοίων και σκαφών μετακινούμενων σε ανοιχτά ύδατα, καθώς και για την προστασία των ναυτικών βάσεων και υδάτων προκειμένου να αποτραπεί η επίθεση διάφορων δυνάμεων και μέσων του αντιπάλου. Τα πλοία αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την αποτροπή του λαθρεμπορίου και πειρατείας, καθώς και για την έρευνα και τη διάσωση των ναυαγισμένων και για την περιβαλλοντική παρακολούθηση.

Ο ναύαρχος πρόσθεσε ότι ο Στόλος θα έχει ένα επαρκές σύστημα ελλιμενισμού, το οποίο θα αποτελείται από τις υποδομές της χερσονήσου της Κριμαίας και από το λιμάνι του Νοβοροσίισκ.

«Αναπτύσσοντας το Στόλο της Μαύρης Θάλασσας πάντοτε επιδιώκαμε να είναι εξισορροπημένο ως προς τη σύνθεσή του και ως προς τις μαχητικές του ικανότητές ούτως ώστε να είναι σε θέση να επιτύχει τους στόχους του για τη διασφάλιση της ασφάλειας στις νότιες θαλάσσιες κατευθύνσεις και στη ζώνη της επιχειρησιακής του ευθύνης, ενώ παράλληλα πρέπει να δρα σε συντονισμό με τα άλλα είδη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας», σημείωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Πρόσθεσε ότι ο πρόσφατος πλους του πυραυλικού καταδρομικού «Moskva» («Μόσχα») στον Ατλαντικό Ωκεανό έδειξε ότι οι ναυτικοί του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας δεν έχασαν τη δεξιότητα των μακρινών εκστρατειών. «Με την παραλαβή των νέων πλοίων από το Στόλο η εκπαίδευση αυτή θα φανεί χρήσιμη, επειδή, ως γνωστόν, το ρωσικό Ναυτικό όλο και πιο συχνά δραστηριοποιείται στον Παγκόσμιο Ωκεανό με σχηματισμούς που αποτελούνται από πλοία διάφορων στόλων της Ρωσίας», κατέλεξε ο αρχηγός του ρωσικού Ναυτικού.

ΡΩΣΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...