O Bill Gates επενδύει σε προφυλακτικά για να καταπολεμήσει το AIDS

O Bill Gates επενδύει σε προφυλακτικά για να καταπολεμήσει το AIDS
Σε προφυλακτικά «νέας γενιάς» επενδύει ο γνωστός επιχειρηματίας Bill Gates, που χρηματοδότησε τις έρευνες του αυστραλιανού πανεπιστημίου με 100.000 δολάρια.
Ειδικότερα, η έρευνα στην οποία έχει επενδύσει ο ιδρυτής της Microsoft, στοχεύει στη δημιουργία ενός προφυλακτικού, το οποίο θα μοιάζει σαν «δεύτερο δέρμα». Ο χρήστης δεν θα αισθάνεται ότι θα το φοράει, ενώ απώτερος σκοπός του Bill Gates είναι να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο οι νέοι και να καταπολεμηθεί η μετάδοση του ιού του AIDS.

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Wollongong εργάζονται πάνω σε ένα «νέας γενιάς» υποκατάστατο προφυλακτικού λατέξ, ενώ θα χρησιμοποιήσουν ένα υλικό, με βάση την υδρογέλη, με στόχο να «δρα, να φαίνεται και να αφήνει την αίσθηση» του πραγματικού δέρματος.

Οι υδρογέλες αποτελούνται από νερό και συγκρατούνται μεταξύ τους με ένα δίκτυο των πολυμερών. Το νέο προφυλακτικό θα είναι μαλακότερο από το λατέξ, θα μπορεί να τεντωθεί και θα αυτολιπαίνεται. Στόχος των ερευνητών είναι να αναπτυχθεί μια ασφαλής και πιο ευχάριστη μέθοδος αντισύλληψης που θα κάνει τους άνδρες «να θέλουν όλοι να… φορέσουν ένα» και όχι απλά να το «έχουν» μήπως και το χρησιμοποιήσουν.

«Η χρηματοδότηση θα μας βοηθήσει να βρούμε το κατάλληλο υλικό για το προφυλακτικό», δήλωσε ο ερευνητής που ηγείται της βιοϊατρικής έρευνας Robert Gorkin.

Προφυλακτικά χρησιμοποιούν περίπου 750 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, αλλά εξακολουθούν να καταγγέλλουν ότι θυσιάζουν την ευχαρίστηση στο βωμό της ασφάλειας. Πέρσι, ο ιδρυτής της Microsoft ισχυρίστηκε πως για αυτό φταίει η σχεδίαση, που δεν είναι πολύ καλή, ενώ πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι στους άνδρες δεν αρέσει ο σημερινός σχεδιασμός, έτσι αν φτιάξουμε κάτι περισσότερο κοντά στις προτιμήσεις τους, θα αποτρέψουμε τη μετάδοση του HIV».

Το ίδρυμα του Bill και της Melinda Gates έχει δωρήσει πάνω από 100.000 δολάρια σε έντεκα ομάδες, ώστε να αναπτύξουν μια «νέα γενιά των προφυλακτικών που θα ενισχύσουν την ευχαρίστηση», σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του ιού HIV και οι απρόβλεπτες εγκυμοσύνες.

Τον περασμένο Νοέμβριο, μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Manchester έλαβε επίσης μια επιχορήγηση από το Ίδρυμα Gates για να αναπτύξει ένα νέο και πρωτότυπο προφυλακτικό, αναμειγνύοντας γραφένιο με ένα ελαστικό πολυμερές (παρόμοιο με το λατέξ).

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...