O Tραμπ στην Ινδία

O Tραμπ στην Ινδία
O Tραμπ στην Ινδία


24/02/2020 – 15:52

Με ενθουσιασμό έγινε δεκτός κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ινδία, ο Ντόναλντ Τραμπ και τα πλήθη σχημάτιζαν ουρές για να τον υποδεχθούν!

Ουάσινγκτον και Νέο Δελχί ελπίζουν να βελτιωθεί η διμερής σχέση μεταξύ των 2 χωρών, η οποία δοκιμάζεται εξαιτίας των εντάσεων ανάμεσά τους για το εμπόριο…

Ο Τραμπ έφθασε στην Αχμενταμπάντ, τη μεγαλύτερη πόλη στο ομόσπονδο κρατίδιο που αποτελεί ιδιαίτερη πατρίδα του Ινδού Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόδι, του Ινδουιστή πολιτικού που έχει αποπειραθεί να οικοδομήσει στενή προσωπική σχέση με τον Τραμπ και προετοίμαζε καιρό μια φαντασμαγορική υποδοχή…

Πολλοί δρόμοι αποκλείσθηκαν, καταστήματα έκλεισαν και μαθητές επιβιβάζονταν σε σχολικά λεωφορεία άλλα φωνάζοντας αγαπάμε τον Τραμπ και άλλα ανεμίζοντας σημαίες της Ινδίας.

Οι εκδηλώσεις στην Αχμενταμπάντ ήταν η ανταπόδοση του Μόδι στην εκδήλωση «Howdy Modi» στο Χιούστον πέρυσι, στην οποία συμμετείχαν περίπου 50.000 μέλη της κοινότητας των Ινδών της Αμερικής, όταν ο ένοικος του Λευκού Οίκου συνέκρινε τον Ινδό Πρωθυπουργό με τον Έλβις Πρίσλεϊ λόγω του κόσμου που προσέλκυσε.

Από την Αχμενταμπάντ, ο Τραμπ κατευθύνθηκε στην Άγκρα, για να θαυμάσει το ηλιοβασίλεμα στο μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ, πριν μεταβεί στο Νέο Δελχί για συναντήσεις με στελέχη της Ινδικής Κυβέρνησης και επιχειρηματίες.

Η Ουάσινγκτον θέλει να αυξηθούν οι πωλήσεις ιατρικού εξοπλισμού στην Ινδία, ενώ οι Αμερικανοί παραγωγοί γαλακτοκομικών, που αποτελούν κρίσιμο μέρος της εκλογικής βάσης του Τραμπ, απαιτούν επίσης ευρύτερη πρόσβαση στην Ινδική αγορά.

Οι δύο χώρες αναμένεται να υπογράψουν διάφορες διμερείς συμφωνίες στο πεδίο της άμυνας, καθώς τις ενώνει η εναντίωση στην Κίνα…

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...