O Tσίπρας αρχίζει κρίσιμες επαφές με Ευρωπαίους για αξιολόγηση – προσφυγικό

O Tσίπρας αρχίζει κρίσιμες επαφές με Ευρωπαίους για αξιολόγηση – προσφυγικό

Κατηγορία

christos.papad…
Κυριακή 14/02/2016 – 20:49

Τσίπρας

Στρατηγική πολιτικής διαπραγμάτευσης στο ανώτατο δυνατό επίπεδο χαράσσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε “ανοικτή γραμμή” με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους  σε μια προσπάθεια να κλείσει ένα ένα τα ανοικτά μέτωπα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι συσκέψεις υπό τον Αλέξη Τσίπρα πυκνώνουν, με το βλέμμα στην επικείμενη Σύνοδο της ΕΕ, και κοινός τόπος στα ηγετικά κλιμάκια του Μαξίμου είναι ότι το ζήτημα της αξιολόγησης και το προσφυγικό είναι “οι δυο πολύ μεγάλες προκλήσεις”.

Το επόμενο διάστημα είναι για την κυβέρνηση το πλέον καθοριστικό-όπως εκτιμούν κυβερνητικές πηγές- , ενώ από τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις μαζί τους καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει ευρύτερη αγωνία για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Κι αυτό, γιατί μια πολύμηνη παράταση των διαπραγματεύσεων, θα τίναζε στον αέρα όλο τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

ΤΑ… ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣΚ – ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Η Αθήνα ξορκίζει σε όλους τους τόνους , το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ένας ατέρμονος κύκλος συζητήσεων ,πράγμα που τόνισε ο πρωθυπουργός μέσα από τη συνέντευξή του στην ‘Αυγή’. “Δεν γίνεται να καθυστερεί όλο το πρόγραμμα επειδή οι θεσμοί δεν συμφωνούν μεταξύ τους”, ήταν το μήνυμα που έστειλε, μετά και τις πρόσφατες… βόμβες του Π. Τόμσεν.

Με φόντο τα παραπάνω, αύριο ο κ. Τσίπρας υποδέχεται τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ με τον οποίο και θα συζητήσουν όλα τα “καυτά” ζητήματα, όπως και το προσφυγικό, για το οποίο η κυβέρνηση επιμένει πως η λύση του είναι να μεταφερθεί στην Τουρκία το επίκεντρο της διαχείρισης.

Ακόμα πιο σημαντική, η συνάντηση της Τετάρτης στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ Γιούνκερ, με την ελληνική πλευρά να προσδοκά ότι θα υπάρξει επιτάχυνση στις διαπραγματεύσεις. Κυβερνητικές πηγές, παραδέχονται ότι “καταβάλλονται προσπάθειες να υπάρξουν επαφές στο περιθώριο της Συνόδου”, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Φρ.Ολάντ.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

Βούληση της Αθήνας, είναι με την επιστροφή του κουαρτέτου, το …τοπίο να έχει ξεκαθαρίσει, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Με δεδομένες άλλωστε τις κοινωνικές εντάσεις, που τείνουν να επιδεινωθούν, είναι προφανές ότι λιγοστεύουν και οι αντοχές των βουλευτών που έχουν μετατραπεί σε “σάκους του μποξ”, εισπράττοντας τη δυσαρέσκεια των εξαγριωμένων πολιτών. Με ενδιαφέρον τέλος, αναμένεται και το πολυαναμενόμενο ραντεβού του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία των αγροτών.

Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...