Μας λένε συνεχώς πόσο σημαντικό είναι να φοράμε αντηλιακό, αλλά σπάνια μας λένε πώς να το φορέσουμε. Εάν αναρωτήθηκες ποτέ εάν χρησιμοποιείς το αντηλιακό με τον σωστό τρόπο, δεν είσαι μόνη. Ίσως ολοκληρώθηκε η μέρα σου με ένα άσχημο ηλιακό έγκαυμα, παρόλο που αφιέρωσες χρόνο για να εφαρμόσεις το αντιηλιακό σου. Διάβασε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με τη σωστή εφαρμογή αντηλιακού.
Μπορεί εμείς στο sunblock και το sunscreen να δίνουμε την ίδια ερμηνεία, αντηλιακό δηλαδή, ωστόσο τα δύο αυτά δρουν κάπως διαφορετικά. Το Sunblock αποκλείει τις ακτίνες UV και αρχίζει να λειτουργεί τη στιγμή που το φοράς. Το sunscreen από την άλλη, λειτουργεί όταν απορροφάται από το δέρμα. Πρέπει να εφαρμοστεί 20 έως 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο για να του δοθεί αρκετός χρόνος για να απορροφηθεί.
Πώς όμως είναι ο σωστός τρόπος;
Το Sunblock, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, λειτουργεί αμέσως, αλλά το sunscreen χρειάζεται τουλάχιστον 20 έως 30 λεπτά για να απορροφηθεί στο δέρμα πριν από την έκθεση στον ήλιο. Και τα δύο προϊόντα εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο. Η μόνη διαφορά είναι ο συγχρονισμός.
#1. Ανακίνησε καλά το μπουκάλι προτού βάλεις αντηλιακό. Αυτό αναμιγνύει όλα τα σωματίδια και τα κατανέμει ομοιόμορφα στο δοχείο.
#2. Ένας ενήλικας πρέπει να χρησιμοποιεί περίπου 35 χιλιοστόλιτρα αντηλιακού για να καλύψει ολόκληρο το σώμα του, το οποίο είναι η ίδια ποσότητα που έμπαινε σε ένα ποτήρι για σφηνάκι.
#3. Καλύψτε όλο το δέρμα σου που θα εκτεθεί στον ήλιο. Αυτό περιλαμβάνει συχνά παραμελημένες περιοχές όπως η πλάτη, τα αυτιά, πίσω από τα γόνατά σου και τα πόδια σου.
#4. Συνέχισε να βάζεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εάν είσαι στον ήλιο για 30 λεπτά, ίσως θελήσεις να εφαρμόσεις ξανά περισσότερο αντηλιακό για καλύψεις μέρη που ίσως παρέλειψες. Βάλε σίγουρα αντηλιακό τουλάχιστον ανά 2 ώρες, ακόμα κι αν δεν έχεις ιδρώσει ή κολυμπήσει.
#5. Ανανέωσε πάντα το αντηλιακό σου μετά το κολύμπι, εάν έχεις ιδρώσει ή αν έχεις σκουπιστεί με την πετσέτα.

ΒΡΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ ΕΔΩ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...