Η εμπορική ταυτότητα (branding) είναι ο λόγος που θα κάνει έναν πελάτη να επιλέξει εσάς, αντί του ανταγωνισμού σας. Ένα πετυχημένο branding θα πρέπει να έχει έναν θετικό αντίκτυπο στους υπάρχοντες πελάτες σας και να είναι αρκετά δημιουργικό ώστε να προσελκύει νέους.

Το branding, στο σύνολό του, είναι απαραίτητο για κάθε σοβαρή επιχείρηση επειδή το εμπορικό σήμα της εταιρείας είναι αυτό που ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές της και την καθιστά μοναδική. Στη σημερινή εποχή, είναι απαραίτητο για τους περισσότερους από εμάς να έχουν μια online παρουσία για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί. Ένα αποτελεσματικό branding στο internet, όπως ακριβώς και το offline ομόλογό του, βοηθά να φέρει την ευαισθητοποίηση για την μοναδική προσφορά της επιχείρησής σας, τη μοναδική πρόταση πώλησης σας και οδηγεί τον πελάτη σε κίνηση και τις πωλήσεις σε άνοδο.

Ενώ το online branding προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να είναι αποτελεσματικό πρέπει κανείς να προσελκύσει και να κάνει τους πελάτες της να συμμετάσχουν. Αυτό δεν είναι εύκολο στο διαδίκτυο. Το branding δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όπως το να φτιάξω ένα blog και προσθέτοντας το λογότυπο της εταιρείας και το σύνθημά σας.

Η στρατηγική branding σας θα πρέπει να είναι σε απευθείας σύνδεση με το εμπορικό σήμα σας και θα πρέπει να είναι αυτό αισθητό και εμφανές. Θα πρέπει να έχετε πλούσιο περιεχόμενο μέσα στο blog σας, μια σελίδα για σας, μια ηλεκτρονική υπογραφή και φωτογραφίες και προσωπικά λογότυπα των επιχειρήσεων σας ή του εαυτού σας. 

Μια ισχυρή εικόνα σε αρμονία θα κάνει τη διαφορά μεταξύ ενός πελάτη που αγοράζει από εσάς απευθείας ή φεύγει για τους ανταγωνιστές σας. Να θυμάστε, ότι το προϊόν είστε εσείς. Θα πρέπει να πωλήσετε τον εαυτό σας πρώτα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από το προσωπικό σας blog.

Αυτό σημαίνει ότι ένα σημαντικό μέρος του branding είναι η εικόνα που απεικονίζει τον εαυτό σας προς τα έξω (personal branding). Να αναπτύξετε μια συμπαθητική προσωπική μάρκα είναι απαραίτητο για την επιτυχία, είτε online είτε offline. Αν θέλετε να ανέβετε στην κορυφή στον τομέα σας, θα πρέπει πρώτα να είστε σε θέση να πουλήσετε τον εαυτό σας σε πιθανούς πελάτες σας. Θα προτιμούσατε να κάνετε δουλειές με ένα άτομο που χαμογελάει και έρχεται σε σας ως φιλικό ή με κάποιον που σας αγνοεί; Η πρώτη εντύπωση που ένας πιθανός πελάτης λαμβάνει είναι καθοριστική για εσάς.

.

Σχετικά άρθρα με αυτό που μόλις διαβάσατε

Οφέλη από τη σωστή εικόνα της επιχείρησης σας

Τεχνικές για τη σωστή εικόνα της επιχείρησης σας

.

Δείτε τα άρθρα της θεματικής ενότητας . Έξυπνη επιχείρηση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...