Με το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων να έχει αποκλειστεί από τους λοιμωξιολόγους, η εστίαση αποτελεί τον πλέον πληττόμενο κλάδο, λόγω της πανδημίας και ιδιαίτερα κατά το δεύτερο lockdown υφίσταται σημαντική ζημία.

Οι άνθρωποι της εστίασης, με επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) προς το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης ζητούν να υπάρξουν περισσότερα μέτρα ανακούφισης  προς τις επιχειρήσεις, με σκοπό να μπορέσουν και αυτές να επιβιώσουν μέσα στην εποχή του κορωνοϊού, καθώς χρειάζονται άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα που θα βοηθήσουν τη διάσωση του κλάδου, αλλά και χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Ανεξάρτητα από την όποια παροχή ρευστότητας μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής, ζητούν και ειδικό πρόγραμμα παροχής ρευστότητας, που θα καλύπτει το 30% του κύκλου εργασιών του μήνα αναφοράς του προηγούμενου έτους, για να αναβιώσει και πάλι οικονομικά ο κλάδος.

Επίσης, πάγιο αίτημα τους είναι η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για το επόμενο 6μηνο, η μείωση ενοικίου, η μεταφορά όλων των υποχρεώσεων προς δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες στα τέλη Απριλίου 2021 και η απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη για το επόμενο 6μηνο.

Μικρή ανάσα βοηθείας για τον πληττόμενο κλάδο, σκοπεύει να προσφέρει το Υπουργείο Ανάπτυξης με την επιχορήγηση ποσού έως και 5.000 ευρώ ανά επιχείρηση για την απόκτηση θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου. Πρόκειται για σώματα θέρμανσης υγραερίου, ηλεκτρικά, φυσικού αερίου, πάνελ υπερύθρων, αλογόνου ή άλλο, αυτόνομα/μεμονωμένα ή μέρος κινητού εξοπλισμού που φέρει ενσωματωμένο θερμαντικό σώμα εξωτερικού χώρου, τα οποία θα πρέπει να είναι καινούργια και αμεταχείριστα κατά την αγορά τους.

Η δράση υπολογίζεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες μέρες, θα έχει διάρκεια 2 μηνών και θα επιχορηγεί την προμήθεια ενός θερμαντικού σώματος ανά 10 τ.μ. νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου ή παραχωρημένου με βάση την αίτηση που έχει υποβάλει ο δυνητικός λήπτης της και μέχρι 100 ευρώ για κάθε θερμαντικό σώμα χωρίς ΦΠΑ.

Σημαντική παράμετρος του προγράμματος είναι ότι θα επιδοτείται και η όποια προμήθεια θερμαντικών σωμάτων πραγματοποιήθηκε από 1/02/2020 και
έκτοτε με την προϋπόθεση ότι ο λήπτης έχει ενεργό ΚΑΔ κατά την ημερομηνία προμήθειας και εξακολουθεί να τον διαθέτει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης του προς χρηματοδότηση. Το συνολικό ποσό της δημόσιας δαπάνης υπολογίζεται στα 200.000 ευρώ.

Η εταιρεία Plan Consulting group  στα πλαίσια της συμβουλευτικής καθοδήγησης  των επιχειρηματικών κλάδων και με χρόνια εμπειρία στη διαχείριση τέτοιων δράσεων, αναλαμβάνει την πλήρη προετοιμασία και ένταξη της επιχείρησης σας, τόσο σε αυτό όσο και σε παρεμφερή προγράμματα.

Δείτε προτάσεις και ιδέες που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την επιχείρηση σας στην ενότητα . Έξυπνη επιχείρηση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...