Πως ασφαλίζουμε παράθυρα και πόρτες στην οικία μας για πιθανή κλοπή

Δυστυχώς οι κλοπές και οι διαρρήξεις είναι καθημερινό φαινόμενο πλέον και μάλιστα το καλοκαίρι γίνονται ακόμη πιο πολλές καθώς οι κλέφτες γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών είναι σε διακοπές ενώ και η παρουσία της Αστυνομίας ξ οποία έτσι κι αλλιώς είναι μικρή σε πολλές γειτονιές, είναι αισθητά μικρότερη. Είναι λοιπόν απόλυτα λογικό να θέλει κανείς να ασφαλίσει το σπίτι του είτε πρόκειται να λείψει για λίγες μέρες, είτε γιατί απλά δεν θέλει να ξυπνήσει και να βρεθεί αντιμέτωπος με κάποιον κλέφτη.

Εννοείται ότι οι κλέφτες μπαίνουν συνήθως από τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, αλλά δεν είναι και σπάνιο να δοκιμάσουν να διαρρήξουν τη πόρτα ή ακόμη και να τη σπάσουν. Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε να ασφαλίσετε το σπίτι σας με κάγκελα από τη Cancelletto – Συστήματα Ασφαλείας για Σπίτια και άλλα πιο απλά μέτρα ασφαλείας.

Επενδύστε σε κάγκελα ασφαλείας

Η πρώτη λύση είναι και η πιο αποτελεσματική. Τα κάγκελα ασφαλείας είναι ένα πολύ ισχυρό μέτρο προστασίας καθώς βάζει ένα φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στις ευάλωτες διόδους του σπιτιού σας και τον κλέφτη. Τα ρολά ασφαλείας είναι δύσκολο να παραβιαστούν και να αφαιρεθούν, οπότε κάνουν τι σπίτι «απαγορευτικό» για τους περισσότερους κλέφτες οι οποίοι είναι απλά ευκαιριακοί κακοποιοί χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις ή / και εργαλεία. Αν φοβάστε ότι το σπίτι σας θα καταλήξει να μοιάζει με φυλακή από τα κάγκελα, μπορείτε να προτιμήσετε τα πτυσσόμενα ρολά τα οποία και μαζεύονται όταν δεν τα χρειάζεστε και γίνονται στην ουσία αόρατα.

Να κλειδώνετε ΠΑΝΤΑ την πόρτα σας

Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, ακόμη και η καλύτερη πόρτα ασφαλείας μπορεί να ανοίξει πολύ εύκολα και αθόρυβα αν δεν είναι ΠΛΗΡΩΣ κλειδωμένη. Αν λοιπόν φύγετε από το σπίτι σας έστω και για μια σύντομη βόλτα, οι περισσότερες διαρρήξεις τελειώνουν μέσα σε 10 το πολύ λεπτά, θα πρέπει να κλειδώσετε πλήρως την πόρτα σας. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Προσοχή: αν η πόρτα σας έχει κλειδί τύπου «τρίαινα», δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να το αφήνετε μέσα στην κλειδαριά γιατί όχι μόνο δεν θα δυσκολέψετε τους κλέφτες, αλλά μπορεί και να τους κάνετε τη ζωή πιο εύκολη αφού με ένα απλό εργαλείο μπορούν να πιάσουν το κλειδί και να το γυρίσουν.

Τοποθετήστε σύρτες και «τιγράκια»

Εννοείται ότι στην πόρτα σας θα πρέπει να υπάρχει κάποιος σύρτης ή άλλο μέτρο ασφαλείας που να εξασφαλίζει την ασφάλεια της από μέσα. Αυτό το μέτρο ασφαλείας μπορεί να σας χαρίσει πολύτιμο χρόνο αν καταφέρει να παραβιάσει ο κλέφτης τη πόρτα σας καθώς ακόμη και αν ανοίξει τη κλειδαριά, τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τον σύρτη. Αν έχετε συρόμενες μπαλκονόπορτες, μπορεί να τοποθετήσετε τα λεγόμενα «τιγράκια» που στην ουσία δεν επιτρέπουν στην πόρτα να κινηθεί, οπότε μόνη λύση για τον κλέφτη θα είναι να σπάσει το τζάμι, κάνοντας πολλή φασαρία.

Μην κοιμάστε με τα παράθυρα ανοιχτά, ειδικά αν είστε σε χαμηλό όροφο

Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά αν έχετε ανοιχτά παράθυρα τη νύχτα σε χαμηλό όροφο είναι σαν να προσκαλείτε τους κλέφτες. Δεν είναι ασυνήθιστο ένας κλέφτης να μπουκάρει αθόρυβα και να ψάξει για λεία σε δωμάτια μακριά από την κρεβατοκάμαρα και μετά να φύγει σαν κύριος. Μπορείτε να αφήνετε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες λίγο ανοιχτά και να τα ασφαλίσετε με τιγράκια ή μπορείτε να τα έχετε πλήρως ανοιχτά αλλά να αφήσετε κλειστά τα παντζούρια σας.

Επενδύστε σε έναν συναγερμό

Τέλος, ένας καλός συναγερμός με παγίδες σε όλες τις ευάλωτες διόδους του σπιτιού σας, μπορεί να ειδοποιήσει εγκαίρως τόσο εσάς όσο και τους γείτονες σε περίπτωση που θα γίνει απόπειρα κλοπής. Επιπλέον , ο ήχος του συναγερμού θα κάνει την «επιδρομή» του κλέφτη ακόμη πιο σύντομη αφού θα ξέρει ότι έχει γίνει αντιληπτός και ότι κάποιος γείτονας από στιγμή σε στιγμή θα ελέγξει και θα καλέσει την Αστυνομία.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...