Public Issue: Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Public Issue: Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές
Στο ενδεχόμενο εθνικών εκλογών καταγράφεται απόλυτη ισοδυναμία – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαράς
Βραχεία κεφαλή διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές με 18,5% έναντι 18% της Νέας Δημοκρατίας, η οποία όμως φαίνεται να κλείνει την ψαλίδα, αφού κερδίζει 1,5 μονάδα, σε αντίθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία χάνει μια μονάδα.

Στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών παρατηρείται απόλυτη ισοδυναμία μεταξύ των δύο κομμάτων στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής βουλευτικών εκλογών, καθώς το ποσοστό αμφοτέρων φτάνει στο 29%.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να λαμβάνει ποσοστό 18,5%, η Νέα Δημοκρατία 18%, το Ποτάμι 5,5%, η Ελιά 4,5% , το ΚΚΕ 4%, η Χρυσή Αυγή 3,5% , η ΔΗΜΑΡ 2% και οι ΑΝ.ΕΛ 1,5%. Παράλληλα ένα ποσοστό της τάξεως του 16% δήλωσε αναποφάσιστος, 10% είπε ότι δε θα ψηφίσει ενώ ένα άλλο 9% προτίμησε το δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Όσον αφορά ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ισοψηφούν στο 29%, η Χ.Α λαμβάνει 8,5%, το ΚΚΕ 7,5%, το ΠΑΣΟΚ 6%, το Ποτάμι 5,5% ενώ ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ λαμβάνουν 3,5%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε μπροστά με 40% κερδίζοντας 4 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρέμεινε στο 38%, όσο έχει και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Αντίθετα, πολύ χαμηλό είναι το ποσοστό δημοφιλίας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Βαγγέλη Βενιζέλου, που φτάνει το 22%, ενώ ο μοναδικός που έχει χαμηλότερο ποσοστό είναι ο προφυλακισμένο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος με 11%.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία το προβάδισμα έχει ο κ. Σαμαράς με 38%, έναντι 31% του κ. Τσίπρα. Το 29% λέει «κανένας από τους δύο».

Στην παράσταση νίκης στις βουλευτικές εκλογές προβάδισμα έχει με 46% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 43%.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...