Ramones: Πέθανε το ιδρυτικό μέλος Τόμι Ραμόν

Ramones: Πέθανε το ιδρυτικό μέλος Τόμι Ραμόν
Οι Ramones διαλύθηκαν το 1996 έπειτα από μια παράσταση στο Μέγαρο στο Χόλυγουντ – Ο Τζόι πέθανε από λέμφωμα το 2001, ο Ντι Ντι έφυγε από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 2002 και ο Johnny έφυγε από καρκίνο του προστάτη το 2004
Το θάνατο του ντράμερ και παραγωγού Τόμι Ραμόν, του τελευταίου εν ζωή ιδρυτικού μέλους του διάσημου πανκ ροκ συγκροτήματος Ramones, ανακοίνωσε συνεργάτης του. Ο Τόμι πέθανε την Παρασκευή στο σπίτι του στην περιοχή Ριντζγουντ, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, σε ηλικία 62 ετών έπειτα από χρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Έρντελι Τάμας και καταγόταν από τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Μετανάστευσε στην Αμερική το 1957 και μεγάλωσε στο Φόρεστ Χιλς του Κουίνς, όπου έπαιζε με τον κιθαρίστα Τζον Κάμινγκς, (τον Τζόνι Ραμόν) στους Tangerine Puppets. Στην παρέα προστέθηκαν αργότερα και ο Τζέφρι Χέιμαν (Τζόι Ραμόν) και Ντάγκλας Κόλβιν (Ντι ντι Ραμόν). Ταυτόχρονα σπούδασε μηχανικός και εργάστηκε στην δισκογραφική εταιρεία Record Plant, όπου το 1969 βοήθησε σε ηχογράφηση άλμπουμ του Τζίμι Χέντριξ.

Ο Τόμι συμμετείχε στα τρία πρώτα ιστορικά άλμπουμ του ιστορικού πανκ ροκ συγκροτήματος, τα «Ramones» (1976), «Leave Home» (1977) και «Rocket to Russia» (1977) ενώ ήταν συν-παραγωγός στα δύο τελευταία άλμπουμ τους.  Μετά την αποχώρησή του από τους Ramones επικεντρώθηκε στην δουλειά στο στούντιο και αντικαταστάθηκε από τον Marc Bell (Marky Ramone), ένα πρώην μέλος των Dust και των Richard Hell’s Voidoids.

Οι Ramones διαλύθηκαν το 1996 έπειτα από μια παράσταση στο Μέγαρο στο Χόλυγουντ. Ο Τζόι πέθανε από λέμφωμα το 2001, ο Ντι Ντι έφυγε από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 2002 και ο Johnny έφυγε από καρκίνο του προστάτη το 2004. Από το 2002, το θρυλικό συγκρότημα εντάχθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Η κηδεία του Τόμι Ραμόν θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...