Reuters: Προς πώληση η Finansbank ελέω ανακεφαλαιοποίησης

Reuters: Προς πώληση η Finansbank ελέω ανακεφαλαιοποίησης

«Τρέχουν» τις διαδικασίες για την πώληση της Finansbank. Με την Εθνική Τράπεζα να ψάχνει ρευστό για τις ανάγκες της ανακεφαλαιοποίησης, το σίριαλ σχετικά με την πώληση της Θυγατρικής της στην Τουρκία  της Finansbank, φαίνεται να φτάνει στο τέλος του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters η Εθνική Τράπεζα, εξετάζει την πώληση του 99% της τουρκικής θυγατρικής της.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας, τονίζεται στο δημοσίευμα, ψάχνει εναλλακτικές οδούς  ώστε να καλύψει ένα μέρος των αυξημένων κεφαλαιακών της αναγκών.

Όμως προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης και αναμένει τα αποτελέσματα των τέστ αντοχής που θα αποτελέσουν σημαντικό συντελεστή για τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης που «πρέπει» να ολοκληρωθεί εντός του έτους, καθώς από την επόμενη χρονιά θα ισχύσει η κοινοτική οδηγία BRRD και σε αυτή την περίπτωση θα είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί το απευκταίο «κούρεμα» καταθέσεων.

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, εκτιμάται ότι με την πώληση της Finansbank η Εθνική Τράπεζα, θα είναι σε θέση να καλύψει ένας σημαντικό μέρος των αυξημένων κεφαλαιακών της αναγκών.

Μεγάλο ερώτημα είναι το ύψους του αντιτίμου που θα λάβει, καθώς σε αυτή την χρονική συγκυρία, μετά από τους κλυδωνισμούς που έχουν φέρει οι εξελίξεις που ακολούθησαν την οικονομική κρίση, οι τραπεζικές μετοχές έχουν απολέσει σημαντικό μέρος της αξίας τους.

Να θυμίσουμε ότι εκτός από τον κ. Αράπογλου υπέρ της εξαγοράς της τουρκικής τράπεζας Finansbank από την Εθνική Τράπεζα είχε ταχθεί και ο τότε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) κ. Νίκος Γκαργκάνας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

O κ. Γκαργκάνας τότε, αναφερόμενος στο τίμημα της εξαγοράς σημείωσε ότι δεν απέχει από τις ενδιάμεσες εκτιμήσεις των τεσσάρων διεθνών οίκων που κυμαινόταν από 4,7 και 6,7 δισ. δολάρια.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...