Reuters: Ετοιμη να ζητήσει βοήθεια η Ισπανία

Reuters: Ετοιμη να ζητήσει βοήθεια η Ισπανία
Έτοιμη να υποβάλει αίτημα οικονομικής βοήθειας -ίσως και μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο- είναι η Ισπανία, όμως η Γερμανία θεωρεί ότι θα πρέπει να περιμένει, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους.

«Οι Ισπανοί ήταν λίγο διστακτικοί, τώρα όμως είναι έτοιμοι να ζητήσουν οικονομική διάσωση», δήλωσε στο πρακτορείο υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχει τονίσει ότι η Ισπανία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων και δεν χρειάζεται διάσωση.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες και γερμανικές πηγές αναφέρουν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ προτιμά να μην αποστείλει στο επιφυλακτικό γερμανικό κοινοβούλιο περισσότερες, μεμονωμένες περιπτώσεις πακέτων διάσωσης. Ερωτηθείς για τις φήμες ότι η Γερμανία ζητεί από την Ισπανία να περιμένει, Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στο Reuters ότι κάθε χώρα αποφασίζει για την ίδια.

Εν τω μεταξύ, ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, δήλωσε χθες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να βοηθήσει, σε περίπτωση που η Ισπανία ζητήσει οικονομική βοήθεια. Ο κ. Ρεν επέμεινε πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα.

«Η Κομισιόν είναι έτοιμη να ενεργήσει, σε περίπτωση που υποβληθεί σχετικό αίτημα», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος, έπειτα από συνάντησή του στη Μαδρίτη με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, και τον υπουργό Οικονομίας, Λούις ντε Γκίντος.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...