Ρολό, γκαραζόπορτα ή ειδική πόρτα να βάλω στο γκαράζ στο εξοχικό μου;

Τα γκαράζ είναι πλέον απαραίτητα καθώς οι θέσεις πάρκινγκ παντού σχεδόν, είναι πολύτιμες, ειδικά αν δεν θέλει κάποιος να προχωράει πολύ από το αυτοκίνητο μέχρι το σπίτι του. Επιπλέον, τα γκαράζ προσφέρουν και μεγάλη προστασία στο αυτοκίνητο σας, το οποίο πλέον δεν κινδυνεύει μόνο να το κλέψει κάποιος, αλλά και να το κάνει κάποιος κλέφτης ανταλλακτικά επί τόπου και μάλιστα σε εν ριπή οφθαλμού. Πλέον όμως βλέπουμε πολλές γκαραζόπορτες και σε εξοχικά.

Μπορεί το παρκάρισμα στην εξοχή να είναι πιο εύκολο σε σχέση με την πόλη, αλλά οι κίνδυνοι για το αυτοκίνητο από κλέφτες και άλλους κακοποιούς, παραμένουν και μάλιστα μπορεί να είναι και πιο υψηλοί εξαιτίας της έλλειψης αστυνόμευσης στην επαρχία και ειδικά στα νησιά. Γι’ αυτό και αν έχουμε ένα εξοχικό είναι καλό να έχει και γκαράζ το οποίο θα πρέπει και να είναι εξοπλισμένο με μία ποιοτική πόρτα, σαν αυτές που θα βρείτε στην επιχείρηση Μενούνος – Ρολά, Πόρτες, Γκαραζόπορτες.

Το πρώτο ερώτημα που πρέπει να κάνει όποιος σκοπεύει να βάλει μία πόρτα στο γκαράζ του είναι ποιον τύπο να επιλέξει. Οι επιλογές είναι τρεις: ρολά ασφαλείας, παραδοσιακές γκαραζόπορτες και ειδικές πόρτες. Ας τις δούμε αναλυτικά για να καταλάβετε κι εσείς ποια επιλογή είναι η καλύτερη για το δικό σας εξοχικό, αφού δεν υπάρχει μία λύση που να καλύπτεις όλες τις περιπτώσεις.

Ρολά ασφαλείας

Εδώ μιλάμε για τα ρολά που βλέπουμε σε όλα σχεδόν τα καταστήματα. Όσον αφορά τα γκαράζ, συνήθως προτιμώνται τα λεγόμενα ρολά κλειστού τύπου τα οποία δημιουργούν ένα συμπαγές τείχος ανάμεσα στον κλέφτη και τον χώρο. Με άλλα λόγια, μιλάμε για τα ρολά που προτιμούν οι τράπεζες και γενικά οι επιχειρήσεις με ακριβό εξοπλισμό ή προϊόντα. Όπως μπορείτε να καταλάβετε λοιπόν, η ασφάλεια του χώρου σας θα είναι εξασφαλισμένη. Το κύριο πλεονέκτημα που έχουν τα ρολά είναι το γεγονός ότι είναι εύκολα στην τοποθέτηση και τη χρήση αφού δεν απαιτούν να υπάρχει πολύς κενός χώρος στο γκαράζ για τη λειτουργία τους και αν γίνει σωστός σχεδιασμός εγκατάστασης γκαράζ, σχεδόν θα είναι αόρατα στον χώρο σας. Επιπλέον, είναι μία αρκετά οικονομική λύση αφού δεν προσφέρει κάποια «μπόνους» που προσφέρουν οι γκαραζόπορτες όπως για παράδειγμα η μόνωση. Είναι ία πολύ καλή επιλογή για ένα εξοχικό.

Γκαραζόπορτες

Εδώ μιλάμε για πόρτες ειδικά σχεδιασμένες για γκαράζ. Οι πόρτες αυτές προσφέρουν μεγάλη ασφάλεια σε συνδυασμό με υψηλή αισθητική, αφού μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά σχέδια και χρώματα. Επιπλέον, προσφέρουν και προστασία από τα στοιχεία της φύσης και από τον θόρυβο αφού διαθέτουν και μόνωση. Χρειάζεται λίγη προσοχή στην επιλογή γκαραζόπορτας καθώς δεν μπορούν να τοποθετηθούν όλες σε όλα τα γκαράζ. Για παράδειγμα, οι μονοκόμματες γκαραζόπορτες θέλουν πολύ ελεύθερο χώρο για να μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν. Εννοείται ότι η επιλογή θα πρέπει να γίνει μετά από μελέτη του χώρου από ειδικό. Όσον αφορά το κόστος, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως τα υλικά κατασκευής, ο τύπος και το σχέδιο της πόρτας. Σε γενικές γραμμές, θα λέγαμε πως οι κλασικές γκαραζόπορτες είναι η καλύτερη επιλογή για ένα γκαράζ, είτε μιλάμε για εξοχικό είτε για κύρια κατοικία. Ωστόσο, η επιλογή τους για ένα εξοχικό μπορεί να φαίνεται «υπερβολική» σε κάποιους, κυρίως λόγω κόστους.

Ειδικές πόρτες

Οι ειδικές πόρτες είναι συνήθως συρόμενες ή διπλές πόρτες οι οποίες τοποθετούνται σε γκαράζ στα οποία, κυρίως λόγω χώρου, δεν μπορούν να τοποθετηθούν ρολά ή παραδοσιακές γκαραζόπορτες. Συνήθως αυτό γίνεται λόγω του μεγάλου μεγέθους της διόδου του γκαράζ ή επειδή το γκαράζ είναι κάποιο υπόστεγο και όχι μία κατασκευή που έχει γίνει ειδικά για το αυτοκίνητο. Η ειδική πόρτα κατασκευάζεται κατόπιν συνεννόησης με ειδικό οποίος και θα εξηγήσει γιατί δεν είναι δυνατή κάποια άλλη λύση. Στις περισσότερες περιπτώσεις που θα προταθεί ειδική πόρτα, η επιλογή της είναι μονόδρομος.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...