«Seven»: Από 1η Ιουνίου στην Ελλάδα στο θέατρο Παραμυθίας

1η Ιουνίου και στην Ελλάδα στο θέατρο Παραμυθίας

Γράφει ο

Σταύρος Ξηντάρας

 

«Seven». Ή αλλιώς επτά θανάσιμα αμαρτήματα. Μια παράσταση που θα παρουσιαστεί στην Αθήνα και ανέβηκε ήδη με μεγάλη επιτυχία  στο Εδιμβούργο.  Ο λόγος για την χοροθεατρική παράσταση ” Seven”  σε σκηνοθεσία της   Βασιλικής Τανταουι , με πρωταγωνιστές την ανερχόμενη Αντιγόνη Χρόνη και τον  Βαγγέλη Πιτσιλό , που γνωρίσαμε μέσα από την τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 ” Στο καλό γλυκιά μου συμπεθέρα ” , καθώς και μέσα από σημαντικές θεατρικές δουλειές , με τελευταία το musical ” Mamma mia ” , όπου έπαιζε στο πλάι της Δέσποινας Βανδή και της Μπέτυς Μαγγίρα ! Το  “Seven ”  παρουσιάστηκε στις 26/5 στο Εδιμβούργο με τους Έλληνες καλλιτέχνες να κάνουν αίσθηση και να αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.Η παράσταση , που  έγινε sold out ,δεν σταματά την πορεία της στο Εδιμβούργο , καθώς θα παρουσιαστεί την 1η Ιουνίου και στην Ελλάδα στο θέατρο Παραμυθίας !

Πρόκειται για μια χοροθεατρική προσέγγιση των επτά θανάσιμων αμαρτημάτων μέσα από το πρίσμα της τιμωρίας αλλά και της κάθαρσης όπως τα προβάλει ο Δάντης Αλιγκέρι στο κορυφαίο λογοτεχνικό έργο του Μεσαίωνα «Θεία Κωμωδία», και συγκεκριμένα στο δεύτερο σκέλος που αφορά το Καθαρτήρι. Η Κόλαση προηγείται με τους εννέα κύκλους και ακολουθεί ο Παράδεισος με τους εννέα ουρανούς.

1η Ιουνίου και στην Ελλάδα στο θέατρο Παραμυθίας

« Η δική μας προσέγγιση βασίζεται όχι μόνο στο βιωματικό κομμάτι αλλά και στην εικονοποίηση της τιμωρίας του κάθε αμαρτήματος και όχι απλά την παρουσίαση τους, εν συνεχεία η κάθαρση / λύτρωση για κάθε αμάρτημα ξεχωριστά δίνεται με ένα διαφορετικό είδος χορού. Αλαζονεία, οκνηρία, θυμός, ζηλοφθονία, απληστία, λαιμαργία και λαγνεία φέρονται να είναι αποτέλεσμα αγάπης: λανθασμένης, υπερβολικής ή όχι αρκετής. Όλοι βιώνουμε μια πτυχή τους ή μπορεί και όλες, όλοι είμαστε αμαρτωλοί, γιατί αν δεν είμαστε αμαρτωλοί δεν μπορούμε να βιώσουμε την κάθαρση, την λύτρωση και έτσι να φτάσουμε στον παράδεισο, σε ότι θεωρεί ο καθένας μας τόπο γαλήνης, όμως για τον Δάντη και για τον καθένα απο μας που κάνουμε αυτό το ταξίδι το ερώτημα είναι ένα: αντέχεις;», εξηγεί η σκηνοθέτις της παράστασης Βασιλική Ταντάουι.

Οι σινεφίλ που είχαν δει την  αμερικάνικη νουάρ-αστυνομική ταινία  «Se7en» του 1995σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ,  που αφηγείτο την προσπάθεια δύο αστυνομικών να εξιχνιάσουν μια σειρά από τελετουργικούς φόνους εμπνευσμένους από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα-, και την είχαν λατρέψει, σίγουρα τώρα θα ενθουσιαστούν από την χοροθεατρική αυτή παράσταση.

Σκηνοθεσία: Βασιλική Ταντάουι

Χορευτές / Χορογράφοι: Βαγγέλης Πιτσιλός, Αντιγόνη Χρόνη

Μουσικοσυνθέτης / βιολιστής: Γιώργος Ραφαήλ Γαιτάνος

Παραγωγή: Adjust Productions

1η Ιουνίου και στην Ελλάδα στο θέατρο Παραμυθίας

Παραστάσεις:

26/5 Scottish Storytelling Centre’s Netherbow Theatre, Εδιμβούργο

20.30

 

1/6 Θέατρο Παραμυθίας Αλμπέρτα Τσοπανάκη, Αθήνα

21.30

Προπώληση

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITISMOS/286306-Seven-Apo-1e-Ioynioy-sten-Ellada-sto-theatro-Paramythias ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...