Smoothie: Χρειάζεται προσοχή στα υλικά που βάζετε

Smoothie: Χρειάζεται προσοχή στα υλικά που βάζετε
Για να χάνετε βάρος, όχι να κερδίζετε!
Τα smoothies είναι μία από τις πρωινές επιλογές, για όσους ακολουθούν δίαιτα και γενικότερα προσέχουν την διατροφή τους. Είναι χορταστικά, υγιεινά, ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, επιτρέπονται στην δίαιτα και σας δροσίζουν. Κάποιοι όμως παραπονιούνται ότι δεν βλέπουν τα αποτελέσματα που τους έχουν υποσχεθεί, στην σιλουέτα τους. Ο λόγος είναι ότι ίσως κάτι κάνετε λάθος, όσο αναφορά την συνταγή. Θα πρέπει να προσέχετε συγκεκριμένα πράγματα, όπως τα παρακάτω:

Φυτικές ίνες: Είναι το «μαγικό» συστατικό για να χάσετε κιλά. Σας φουσκώνει,τρώτε λιγότερο αργότερα και νιώθετε χορτάτοι γενικότερα όλη την ημέρα.Τα φρούτα περιέχουν φυτικές ίνες και είναι οι κατάλληλες για κάθε οργανισμό. Οι μπανάνες που είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συστατικά των smoothies δεν περιέχουν την απαιτούμενη ποσότητα, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείτε την μισή. Δοκιμάστε να προσθέσετε βατόμουρα, αβοκάντο ή ακτινίδιο.

Πρωτεΐνες: Όσο πράσινο κι αν είναι το smoothie σας δεν σημαίνει ότι είναι γεμάτο πρωτεΐνες. Σκεφτείτε ότι πρέπει να περιέχονται τουλάχιστον 10 γραμμάρια στο ρόφημά σας. Δοκιμάστε να προσθέσετε γάλα, γάλα από σόγια, γιαούρτι, cotagge cheese, ξηρούς καρπούς, σκόνη πρωτεΐνης.

Υπερβάλλετε με τα φρούτα: Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τα φρούτα είναι γεμάτα θερμίδες. Όταν λοιπόν εσείς προσθέτετε πέντε φρούτα στο smoothie σας, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά έχετε ένα ρόφημα που περιέχει παραπάνω από 500 θερμίδες. Τα φρούτα από μόνα τους περιέχουν φυσικά σάκχαρα, το σώμα σας τα μεταβολίζει εύκολα με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα να πεινάτε.

Προσθέτετε extra γλυκαντικά: Μία κουταλιά μέλι προσθέτει extra 60kcal. Αναλογιστείτε ότι τα υλικά που χρησιμοποιείται γιαούρτι, φρούτα, γάλα, χυμοί φρούτων περιέχουν ήδη γλυκαντικές ουσίες από μόνα τους. Γι αυτό αποφύγετε τις επιπλέον!

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...